Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Παίτσουμε;;;

Έχω κάτι παιχνίδια να παίξω, στα οποία με προσκάλεσε από την Κυριακή ο Κακός Λύκος και πολύ τον ευχαριστώ, γιατί μου αρέσει να παίζω. Ήρθε η ώρα λοιπόν να απαντήσω στην πρόκληση. Στο πρώτο λέει πρέπει να γράψω 5 πράγματα που με εκνευρίζουν. Σκέφτηκα, σκέφτηκα και τελικά κατέληξα σε αυτά:


1. Mου έρχεται να πνίξω όποιον ξεστομίζει την υπέρτατη φράση "Εσένα δεν σε φοβάμαι". Εγώ τη μεταφράζω "κόψε το λαιμό σου να τα καταφέρεις και ξεφορτώσου με". Όποτε την έχω ακούσει, σηκώνεται η πέτσα μου.
2. Με εκνευρίζει όταν το ντεκολτέ της θεϊκής μπλούζας που μόλις αγόρασα πέφτει κομματάκι πιο βαθύ και όλοι στο δρόμο με κοιτάζουν, καθότι δυστυχώς τυγχάνω πλουσίων των ελέων στην περιοχή. Δεν το κάνω επίτηδες, απλά μου συμβαίνει. Και όχι, σε τέτοιες περιπτώσεις, η σωστή προσέγγιση για φλερτ δεν είναι "πόσο πάει;"
3. Τσαντίζομαι φρικτά όταν συνάδελφοι, πελάτες, αντίδικοι, θέλοντας να με μειώσουν ολοφάνερα, μου μιλάνε στον ενικό. Τρώνε κι αυτοί πίσω έναν ενικό ξεγυρισμένο, έτσι για να μην ξεχνούν την Κοκκινοσκουφίτσα! Δηλαδή άμα είσαι γυναίκα που μικροδείχνει λίγο είσαι χαζή και κατευθυνόμενη; Τι νομίζουν, ότι θα βάλω τα κλάματα μπροστά τους;
4. Με εκνευρίζει φοβερά που δεν βρίσκω πια στα σούπερ μάρκετ τα "Τι και Τι" ή κάπως έτσι. Όσοι της γενιάς μου, θα θυμάστε κάτι γαριδακιοειδή με σχήμα φατσούλας, που είχαν τρελά ωραία, ψιλοπικάντικη γεύση. Ε, έχουν εξαφανισθεί. Σε ποιον πρέπει να αποτανθώ για το θέμα μου παρακαλώ;
5. Μου τη δίνουν οι διακρίσεις σε κοντούς - ψηλούς, μελαχρινούς - ξανθούς, λευκούς - μαύρους, και κυρίως (γιατί έχω προσωπικό κόλλημα) χοντρούς - αδύνατους/κορμάρες/σώματα/ημίθεους κλπ. Και για να μην το παίζω ανωτέρου, αυτό μου συμβαίνει τελευταία, που μέσα από το μπλογκ γνώρισα πιο κοντά ανθρώπους όλων των τύπων και κατάλαβα πόσα πολλά είχα να πάρω από τον καθένα και ξεπερνάω σιγά σιγά τις δικές μου προκαταλήψεις. Ρε παιδιά, η μόνη διάκριση που αξίζει τον κόπο, είναι των ψυχών κι αυτό πάλι δεν το έχω σίγουρο. Αλήθεια η πραγματική ομορφιά και η μόνη που αξίζει βρίσκεται μέσα μας. Και το καλό είναι ότι δεν γερνάει και δεν πεθαίνει ποτέ, αντίθετα με τον χρόνο ωριμάζει και λάμπει περισσότερο. Και ας ξαναμιλήσω για μένα: Επειδή δηλαδή είμαι χοντρή, δεν μπορώ να είμαι και ενδιαφέρουσα για παρέα; Ή ελκυστική; Ή έξυπνη; Ή (πιο χυδαία) καλή γκόμενα; Ή ικανή επαγγελματίας; Τι χαζοκριτήριο είναι αυτό της εμφάνισης όταν πρόκειται για θέματα ουσίας; Εντάξει, δεν σου λέω, να υπάρχει ένα μέτρο σε όλα, να μην γίνω και σαν φάλαινα π.χ. αναγνωρίζω ότι είναι και αντιαισθητικό και ανθυγιεινό πρώτα από όλα, οκ, αλλά μην ρίχνουμε στον καιάδα όσους διαφέρουν από εμάς (λέω τώρα για να τα ακούσω εγώ πρώτα, εντάξει;)
Για να μην είμαι βέβαια άδικη, μπορεί να είμαι και όλα τα στραβά του κόσμου και χοντρή (χα χα χα!!!). Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Ή καλύτερα, όπως μου έστειλε σε μήνυμα μια φίλη, άλλο το΄να, άλλο τ΄άλλο, κάτσε κάτω να .... (δεν λέω το υπόλοιπο, είναι πολύ νωρίς για τόσο σόκιν!)
Ευχαριστώ για την πρόσκληση, ειχα να πω κι άλλα τόσα, αλλά δεν πειράζει, φτάνει. Λέω να παίξουν τώρα η Παπαρούνα, η Δημιουργία, η Μαρία η Σερραία, η Μαρία η Σαλονικιά, η διαμαντένια προβλήτα, ο Λασπολόγος σετ με την Κατερίνα του, κι όποιος άλλος το επιθυμει. Φιλιά!!!!

30 σχόλια:

next_day είπε...

Πάρα πολύ χαίρομαι όταν με καλούν σε παιχνιδάκι...
Σπεύδω για την ανάρτηση στο άλλο blog μου...
http://thenextbeautifulday.blogspot.com/

Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά Κοκκινοσκουφίτσα.. Ετοιμάσου και για τρίτο παγωτάκι!!

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

ε όχι και δυστυχώς για τα πλούσια ελέη! άλλες πλερώνουν κυρά μου!

nellinezi είπε...

Tι έγινε ρε παιδιά?????????? Ποιος πείραξε την Κοκκινοσκουφίτσα να του κατεβάσω τα μούτρα χάμω?? ( χαχαχαχα εκπαιδευτικός σου λέει μετά!! :-P )

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

next-day, άντε να δούμε και συ τι θα κάνεις τώρα. Ευχαριστώ καλή μου, αλλά δεν θα πάρω και τρίτο παγωτάκι, όταν έγραφα την ανάρτηση με κοίταξα και θυμήθηκα ότι ειμαι χοντρή !(((((

kakos lykos είπε...

Εσύ τσαντίζεσαι που δεν βρίσκεις τα "τι και τι", εγώ πάλι τσαντίζομαι γιατί δεν βρίσκω πατατάκια με πάπρικα αλλά τα αντικατέστησαν με γεύση μπάρμπεκιου(μπλιαχ), γιατί δεν υπάρχουν πια κι αυτά με την πάπρικα;
ε;;;;;

Σνιφ...

Λύκος ο πατατοφάγος :P

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

ΠιΠίτσα, υπήρχε εποχή που θα πλήρωνα για να μειώσω. Τώρα τα συνήθισα. Καλά, δεν είναι και σαν της Πάμελα βέβαια!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Και στο ρινγκ κατεβαίνει η Νέλλη Νέζη, ο φόβος κι ο τρόμος των αντιπάλων της Κοκκινοσκουφίτσας! Υποκλιθείτε! (Ωραίο Νέλλη, ευχαριστώ). Δεν ήθελα να πάρω τέτοια φόρα (φαντάζομαι για το 5 μιλάς περισσότερο). Δεν έχω όμως κι ένα δίκιο; Δεν έχεις φάει ποτέ την προκατάληψη στη μούρη επειδή ήσουν διαφορετική, σωματικά ή πνευματικά ή ψυχικά ή ή ή ;;;

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

A ρε Kake Lyke, ασε και χθες με κέρασαν ραφλς με γεύση μπάρμπεκιου, το στομάχι μου με πόνεσε! Χαλι! Τι ωραία ανάρτηση αυτή με το δελφίνι! Να, τέτοια να βάζεις που μπορώ και τρώω παράλληλα! :))))) Πάω να τελειώσω και το δεύτερο παιχνίδι τώρα!

maria είπε...

ρε συ όλα με εκνευρίζουν εμένα. ποιά πέντε και ποιά δεκαπέντε...
αλλά επειδή είσαι καλό κορίτσι, θα παίτσω.
τα ΤΙ και ΤΙ μου λείπουν τρομερά... τέλεια γαριδοειδή.. και τα καρολάιν αν τα θυμάστε..
και η σοκολάτα λάκτα ή ίον είχε άλλη γεύση τότενες, πιο καλή και πιο... σοκολατένια. τώρα ψιλοχαλάσανε..

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μaria, ευχαριστώ που πήρες τη γενναία απόφαση και θα παίξεις! Πως δεν τα θυμάμαι τα Καρολαιν, ευτυχώς υπάρχουν ακόμη τα Πιτσίνια. Όσο για τις σοκολάτες, νομίζω πιο πολύ έχει χαλάσει η Λάκτα. Η Ίον κάτι λέει ακόμα. Αχ τι θυμήθηκα τώρα! Θυμάσαι κάτι ζελεδάκια Κόκα Κόλα; Εμείς τα ψωνίζαμε στο Δημοτικό!

kakos lykos είπε...

Μη φας Κοκκινοσκουφίτσα, μόλις έβαλα νέα ανάρτηση, την άλλη όψη του αλμπινισμού, ή φάε χώνεψε και μετά δες την, είναι για γερά στομάχια, ανατρίχιασα όταν είδα πόση δεισιδαιμονία υπάρχει ακόμα σε κάποιες περιοχές του πλανήτη μας, γι αυτό και την έβαλα αυτή την είδηση σαν ανάρτηση.Τι στο διάολο παθαίνουν οι άνθρωποι με την διαφορετικότητα, όποια κι αν είναι αυτή, τι ζόρι τραβάνε; Στο Μεσαίωνα είμαστε;

next_day είπε...

Αυτά είναι βλακείες..πάντα υπάρχει χώρος για παγωτάκι...εξάλλου τα πάχη μας τα κάλη μας!
Δεν θέλω τέτοιες κουβέντες γιατί ούτε καν το πρώτο δεν θα κεράσω! ;)
Την έκανα κι εγω την ανάρτηση.. πλάκα είχε...
Φιλί στο μαγουλάκι!

Kwlogria είπε...

Κάτσε, τώρα δε θυμάμαι τι διάβασα ακριβώς αλλά θα προσπαθήσω! Αυτό με το ντεκολτέ, δοκίμαζε βρε παιδί μου τα ρούχα πριν τα αγοράσεις ή φόρα ένα φανελάκι, ένα τιραντάκι από μέσα με μικρότερο ντεκολτέ! Τι άλλο; Α ναι. Φυσικά και οι διαχωρισμοί είναι μαλακία και φυσικά οι ψυχές μετράνε περισσότερο από φυσική εμφάνιση αλλά είμαστε άνθρωποι! Να μην σχολιάσουμε;; (Χαχαχα!) Τα τι και τι δεν τα ξέρω, τι σκατά; Πως γίνεται αυτό; Αφού είμαι πιο γριά από όλους! Αααααα!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Κake Lyke, όταν πρωτοδιάβασα το σχόλιό σου έβαλα τα γέλια, μου φάνηκε πολύ αστεία και χαριτωμένη η προειδοποίηση. Μετά όταν διάβασα το ποστ σου, έπαθα χοντρή πλάκα. Αυτό πρέπει να το διαβάσουν όλοι. Έτσι μου' ρχεται να ταξιδέψω μέχρι εκεί και να αρχίσω να κόβω κώλους μιλάμε! Τι διαφορετικότητα, εδώ πρόκειται για άκρατο σαδισμό. Και τον πατέρα τους αν πίστευαν οτι γδέρνοντάς τον θα έβγαζαν λεφτά, σίγουρα θα το έκαναν. ΑΙΣΧΟΣ

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

next-day, αν επιμένεις τόσο, ένα παγωτάκι θα το πάρω! σε λίγο θα διαβάσω τι έγραψες, θα σχολιάσω αναλόγως! Να έχεις ένα καλό απόγευμα...

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Λοιπόν παιδιά, εδώ έχουμε μια ιδιάζουσα περίπτωση και πρέπει να δείξω τον ανάλογο σεβασμό. Η αγαπημένη Κωλόγρια εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφορεί με ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. Έχει κάνει την υπέρβαση προς την αθανασία δηλαδή, κάτι που άνθρωποι σαν και μένα φοβάμαι ότι δεν θα κατακτήσουμε ποτέ. Κωλόγρια, διάβασα το ποστ σου. Θα σου αφήσω σχόλιο, αλλά γνώμη μου είναι ότι στις μέρες μας τέτοιες προειδοποιήσεις μάλλον σου δείχνουν ότι κάνεις σωστά αυτό που κάνεις. Είναι κάτι σαν "παράσημο" τελικά. Προχώρα και μη μασάς, όπως δεν μασάς τώρα. Εμείς πάντα και παντού θα σε διαβάζουμε, σαν το κρυφό σχολειό.
Όσο για το σχόλιό σου, πολύ πληγώθηκα :((( Τα δοκιμάζω παιδί μου, αλλά ένα περίεργο πράγμα, άμα τα πηγαίνω σπίτι, λες και συρρικνώνονται και γινονται ρούχα για πίστα στην Εθνική Αθηνών Λαμίας! Κι έτσι κατέληξα να έχω πιο πολλά φανελοτιραντάκια παρά εξωμπλουζάκια!
Κι εγώ σχολιάζω, ου, πρώτη και καλύτερη μη σου πω. Όλους και όλα. Και την αφεντιά μου άμα λάχει, δεν κωλώνω, της τα χώνω. Άλλο όμως η κακία, η βλακεία και ο ρατσισμός κι άλλο η κοινωνική κριτική (έτσι δεν το λέμε κομψά το κουτσομπολιό;)
Με όλο το σεβασμό, άει και χέσου που είσαι η πιο γριά! Δεν έχεις δει την ηλικία μου; Αφού την έχω φαρδιά πλατιά στο προφίλ και συνέχεια τη λέω. Τα Τι και Τι ήταν κάτι φατσούλες σε άσπρο σακουλάκι, ήταν σαν δίχτυ η φατσούλα φτιαγμένη, όχι ενιαία (σε φώτισα τώρα). Η γεύση τους ήταν ανεπανάληπτη! (Τώρα που το σκέφτομαι, λες να ήταν από τα πολλά συντηρητικά;;;;;;)

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Εγώ θα σου πω ότι δεν πρόλαβες τα γαριδάκια Μπόζο....που στο σακουλάκι απέξω είχε έναν κλόουν και μέσα είχε παιχνιδάκι!!! Έτσι για να δεις ποιά είναι η γριά εδώ μέσα!!!!!!!!! Όσο για αυτά που σε εκνευρίζουν κακώς χαλιέσαι.... Ανεγκέφαλοι υπάρχουν πάντα και παντού, είναι σαν τις κατσαρίδες. Επιβιώνουν σε όλες τις συνθήκες!

Δημιουργία είπε...

Δεν βρισκω να εχεις αδικο σ'αυτα που γραφεις και ειδικα στο τελευταιο.

everything53 είπε...

Προσωπικά δεν βρίσκω αρνητικά αυτά που γράφεις, αντιθέτως συμφωνώ με αυτά. Και κυρίως στο θέμα της "διάκρισης" μεταξύ των ανθρώπων, η οποία βασίζεται στην εξωτερική εμφάνιση. Τι να το κάνω βρε παιδί μου όταν ο άλλος είναι από έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα;
Αλίμονο αν κρίνουμε κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση! Αυτά είναι ρηχά πράγματα για ρηχούς ανθρώπους.

kopria είπε...

ωραίο ποστ...
με το ντεκολτέ μη σκας αφού κοιτάνε σου πάει ;)

Fri είπε...

Καλημέρα Κοκκινοσκουφίτσα,

έχεις δίκιο, σε όσα λες έχεις δίκιο :) Αν και δεν είμαι σίγουρη ποια στο καλό είναι αυτά τα 'Τι και Τι'...
Θα με βρεις πάντως σύμμαχο σου στο θέμα με τις 'διακρίσεις'. Με βγάζουν από τα ρούχα μου σχόλια του στυλ 'Καλό κοριτσάκι, αλλά είναι το κακόμοιρο χοντρό' ή 'Τι να τον κάνεις? Έξυπνος, καλός στη δουλειά του, αλλά είναι Γερμανός!'. Έχω τσακωθεί για αυτό το λόγο με φίλο υπερασπιζόμενη κοπέλα που δεν ήξερα!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Σταυρούλα μου, όντως δεν τα θυμάμαι :(((( και πολύ λυπάμαι :(((( θα μου άρεσε το παιχνιδάκι! Να σου πω, το τελευταίο ειδικά μου βγήκε αυθόρμητα, το είχα μέσα μου χρόνια και να μην σου κάνω εγώ την καλή τώρα, κι εγώ είχα θεματάκια με τις διακρίσεις, είτε το καταλάβαινα είτε όχι. Τελευταία όμως βλέπω ότι όλα αυτά είναι σαχλαμάρες και στενομυαλιές.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Δημιουργία ευχαριστώ πολύ για όλα! Καλή σου μέρα!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Everything, καλημέρα! Έτσι είναι, αλλά οι διακρίσεις δεν είναι ένα θέμα που μπορείς να εξαντλήσεις με δύο κουβέντες σε ένα ποστ. Απλώς τελευταία με εκνευρίζουν πάρα πολύ, είτε είναι εις βάρος μου είτε εις βάρος τρίτων.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Polykarpe, new kid on the block, καλημέρα και καλωσόρισες! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά άμα δεις όλο το σύνολο θα λες τα αντίθετα :)))))

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Fri, έλεγα να μην σου ξαναμιλήσω μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της Κατερίνας :PPPPP, αλλά κομμάτια να γίνει, με αυτό το σχόλιο με γλύκανες πολύ :)))))). Μπράβο σου, πολύ καλά έκανες! Όσο για τα Τι και Τι, καλά ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 80;;;;

Ανώνυμος είπε...

αστους να λενε κοκκινοσκουφιτσα οσον αφορα το σωμα... αν νιωθεις εσυ ομορφη αυτο θα βγαλεις και προς τα εξω...!!!
την καλημερα μου!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

dine tou, εγώ μέσα μου μπορεί να νιώθω Ζιζέλ, άμα δεν μεταφράζεται στο απέξω μου όμως, άστα να πάνε. Αχ αχ ΑΧ! Ευχαριστώ πάντως αγάπες μου!

DaisyCrazy είπε...

Γενικά ο ρατσισμός οποιουδήποτε είδους (εναντίον έγχρωμων, ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από το συνηθισμένο, ατόμων με παραπανίσια ή πολύ λίγα κιλά, ατόμων με μεγάλο ή μικρό ύψος, ατόμων με κινητικές ή άλλες δυσκολίες κτλ) είναι απορριπτέος και κατακριτέος. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και αυτό κάνει ενδιαφέρον τον κόσμο και τη ζωή. Αν είμασταν όλοι ένα μπόι, ένα βάρος, ένα χρώμα θα ζούσαμε σε ένα άχρωμο, άγευσο, άνοστο, βαρετό και πολύ πιθανόν άρρωστο κόσμο. Ας δεχτούμε επιτέλους τη διαφορετικότητα ως μέρος της ζωής και ας την αγκαλιάσουμε!

(συγνώμη αλλά το ποστ σου μου έβγαλε το μίσος ενάντια στο ρατσισμό και όχι δεν τον αγκαλιάζω ούτε τον αποδέχομαι - το ρατσισμό από κανένα προς κανένα)

Καλήμερα!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothea μου, γιατί ζητάς συγνώμη; Χαρά μου είναι να γράφονται εδώ τόσο ωραία πράγματα. Δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω τίποτα σε όσα λες. Είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Φιλιά!