Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

180 μοίρες


Νομίζω τόση λέμε ότι είναι η στροφή που κάνουμε όταν αλλάζει η διάθεσή μας. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με, δεν θέλω να κυκλοφορώ έξω άσχετη. Νιώθω ξαφνικά μια γλυκιά, τρυφερή διάθεση και θέλω να γράψω κάτι ανάλογο. Τέρμα η γκρίνια, η ανασφάλεια, η βαρεμάρα - για σήμερα δηλαδή. Πλέω σε πελάγη γλύκας. Ξέρω, πολλοί από εσάς υποψιάζεστε τουλάχιστον μανιοκατάθλιψη, αλλά από όσο βέβαια μπορώ και εγώ να σας διαβεβαιώσω, πρόκειται μόνο για μία από εκείνες τις λίγο σπάνιες και ευλογημένες φάσεις που νιώθω την καρδιά μου τόσο ζεστή και ανοιχτή. Τότε που λες τι ωραία που είναι όλα, θα μπορούσα να μείνω έτσι για πάντα;

Σκεφτόμουν ανθρώπους που έχουν περάσει από τη ζωή μου τα τελευταία χρόνια. Πώς βρήκαν τελικά τη θέση τους μέσα ή έξω από αυτήν, συχνά σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που τους είχα τοποθετήσει στο μυαλό μου. Γνώρισα ανθρώπους που έβαζα στοίχημα ότι θα είναι φίλοι καρδιάς και θα γεράσουμε μαζί, αλλά τελικά χάθηκαν από δίπλα μου ή χάθηκα εγώ. Πολλές φορές έτσι, χωρίς καμία προειδοποίηση. Συνάντησα κι άλλους ανθρώπους, που ενώ επέμενα να τους κρατώ πεισματικά απ' έξω, είτε από αδιαφορία είτε από βιασύνη (ηλιθιότητα δηλαδή), μου απέδειξαν με το χρόνο ότι ήταν πάντα εκεί κι ότι ήμουν πολύ μικρή μπροστά τους. Αγάπησα ανθρώπους που δεν το περίμενα, αγάπησα κι ανθρώπους που το περίμενα και υποψιάζομαι, εν μέρει διότι ήταν αναμενόμενο και λογικό, κι αυτό ομολογουμένως ορισμένες φορές με δυσκόλευε και με καταπίεζε, με ανάγκαζε να σκέφτομαι για αυτούς πάντοτε θετικά "αφού ήταν καλοί άνθρωποι και τους αγαπούσα". Ξαναγάπησα και ξαναγνώρισα κι από την αρχή και ανθρώπους που ως τότε είχα δεδομένους και η σχέση μας αλάφρωσε κι έγινε πιο αληθινή. Και αγάπησα πάρα πολύ κι έναν άνθρωπο, που αν και δεν είναι πια μαζί μου, μου χάρισε το μοναδικό προνόμιο του πλούτου της πραγματικής αγάπης.

Αυτά τα ωραία. Ελπίζω να περάσετε όλοι καλά αύριο. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν! Τα ξαναλέμε μεθαύριο. Φιλιά πολλά!!!!

Update (τρομάρα μου, έμαθα και το update): Γιόρταζα εχθές, αλλά δεν ήθελα να το πω από εδώ, ντρεπόμουν και λίγο. Αφού όμως ήδη μου στείλατε ευχές και το ψιλοείπα κι εγώ σε κάποια σχόλια που άφησα, θέλω να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας και τα ωραία e-mail και όλα τα μηνύματά σας. Συγκινήθηκα πολύ μπαγάσικα! Άντε και του χρόνου!!!! Κι επειδή δεν βρήκα γλυκό να μου αρέσει, σας κερνάω τώρα ένα ωραίο λουλούδι και το γλυκάκι αργότερα! Φιλιά σε όλους!!!

21 σχόλια:

πουαντερι είπε...

Καλε δεν εχει σημασια ποσες μοιρες θα την παρεις!!!
Αρκει που την πηρες και σε εκανε χαρουμενη αυτο.
Αντε καλες στροφες.........

XRYSOULA είπε...

Είναι όμορφο να νοιώθεις αγάπη για τους άλλους κι ας μην το αξίζουν πολλές φορές.
Μακάρι να νοιώθεις πάντα έτσι .

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Πόσες φορές ακόμη θα κάνουμε αυτοκριτική...Ουου άπειρες...Και άλλες τόσες θα γινόμαστε καλύτεροι...
Καλό βράδυ

Aspa είπε...

Εμένα τέτοια εποχή με πιάνει η άνοιξη, μπορεί να σε έπιασε κι εσένα!!! Ωραίες σκέψεις, καλό βράδυ!

Tzeve είπε...

χρόνια πολλά...επίσης τίποτα δεν κρατάει για πάντα...ούτε οι φίλοι...τουλάχιστον οι περισσότεροι...και sad but true...αλλά σαν κοκκινοσκουφίτσα που είσαι να κρατάς μικρό καλάθι...

2-3 άνθρωποι το πολύ...

εγώ μία έχω και την βασανίζω...

kakos lykos είπε...

Χρόνια πολλά Κοκκινοσκουφίτσα, να περάσεις πολύ πολύ πολύ όμορφα σήμερα!
Θα συμφωνήσω με τον λασπολόγο, οι πραγματικοί φίλοι μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, οι άλλοι θεωρούνται γνωστοί.
Φιλάκια :)

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Αυτή είναι η ζωή και τα διδάγματά της. Το σημαντικό είναι να νιώθεις κάτι για τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου(στη ζωή σου γενικότερα) και χαίρομαι που είσαι ανιδιοτελής και ξέρεις να αγαπάς χωρίς ανταλλάγματα! Αγαπώ σημαίνει θέλω να είσαι καλά άσχετα με το που βρίσκεσαι και αν θα είσαι μαζί μου ή όχι. Φιλιά και χρόνια πολλά!!!

maria είπε...

ψου ψου ψου ψου ψου ψου ψου ψου ψου ψου (αυτό είναι κάτι που στο είπα στο αυτί κ στο ςμς)
ωραίγια πράματα. εγώ έκανα αυτή τη στροφή από τότε που πέρασε 1 χρόνος που ήμαν φοιτήτρια κ άρχισα να εκτιμώ πολλά πράγματα αλλιώς. μεγάλη υπόθεση!
πολλά πολλά φιλιά!πολύχρωμη κι εντοιχισμένη!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Πουαντερίτσα μου, ευχαριστώ. Προς ώρας κρατάει! Μάλλον θα ήταν η επέτειος. Προσπαθώ να καταλάβω ακριβώς τι πρέπει να κάνω για να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σου, θα το ψάξω το απογευματάκι που σχολάω. Πολλά Φιλιά καλή μου και Χρόνια Πολλά!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Χρυσούλα μου, έχω καταλήξει ότι όταν αγαπάς, ποτέ η αγάπη σου δεν πάει χαμένη και πάντα την αξίζουν. Σε κάποιο επίπεδο, η αγάπη είναι σαν σπόρος, όπου και να την σπείρεις κάποια στιγμή θα καρπίσει και θα σου επιστραφεί στο πολλαπλάσιο. Καλημέρα!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Έλενα, από αυτοκριτική άλλο τίποτα. Άσε που συνοδεύει εξαιρετικά την ταβανοθεραπεία, με την οποία ασχοληθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση. Πολλά φιλιά!!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Aspa, άμα με έπιασε και εμένα η άνοιξη, τότε μακάρι να μη με αφήσει ποτέ! Χρόνια Πολλά για την Εβελίνα σου (το σκέφτηκα γιατί κι εγώ γιόρταζα χθες!) Το Εβίτα αλήθεια από ποιο όνομα βγαίνει;

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Χρόνια πολλά Λασπολόγε! Να χαίρεσαι το Κατερινιώ σου! Θα σε εκπλήξω ευχάριστα, γιατί για πρώτη φορά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Σε κάποιο μπλογκ που είχε στηθεί τέτοια κουβέντα περί φιλίας, είπα ότι για μένα φιλίες είναι και εκείνες που κρατούν κάποιο διάστημα, και μετά για τον άλφα ή βήτα λόγο, κάνουν τον κύκλο τους και τελειώνουν. Οι περισσότερες διαπροσωπικές σχέσεις νομίζω έτσι καταλήγουν.
Το 2-3 που ανέφερες μου φαίνεται καλό νούμερο. Τώρα εσύ πέτυχες το τζακ ποτ, τι να σου πω, είσαι μια κατηγορία μόνος σου. Όσο για μένα, παρηγοριέμαι με την τραγουδιάρα φιλενάδα που σας έχω συστήσει από δω και περιμένω τον πρίγκιπα με το μουσταρδί άλογο.... ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ ΠΟΛΥ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΣΚΑΓΑ

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Kake Lyke, χρόνια πολλά. Σε ευχαριστώ για τις ευχές, να χαιρόμαστε και το μικρό μας. Πώς περάσατε χθες;

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Stavroula, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να μη σου το χαλάσω, αλλά δυστυχώς δεν νιώθω πάντα έτσι. Πολλές φορές με πιάνει το παράπονο, γκρινιάζω και χάνω την ουσία. Αλλά άμα είμαι στα καλά μου, αναγνωρίζω αυτό που λένε, ότι το να αγαπάς είναι από μόνο του ένα δώρο που σου προσφέρεται και δεν χαλάει ποτέ. Πολλά φιλιά!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Maria, θα σου απαντήσω καταλλήλως, περίμενε. Χώνευα χθες το βράδυ. Πολύ φαί, λέμε!!!!!! Καλά νέα ακούω. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση αυτή η θετική διάθεση να κρατήσει τόσο; Μακάρι!!!! Φιλούρες!!!!

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

συμφωνώ 1000% με την Σταυρούλα.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Κι εγώ συμφωνώ μαζί σου που συμφωνείς με τη Σταυρούλα ΠιΠι!

kakos lykos είπε...

Εγώ Κοκκινοσκουφίτσα μου την χθεσινή μέρα την πέρασα ήσυχα στο σπίτι, η δε εορτάζουσα, τα χρόνια πολλά τα δέχτηκε τηλεφωνικά, αφού πήγε ένα ταξιδάκι αστραπή λόγω της αργίας.

:)

nellinezi είπε...

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ...ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΤΕΛΕΙΩΣ...ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ :-(

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Νέλλη μου, είπα για μια στιγμή να σε παρεξηγήσω, αλλά μετά έδωσα τόπο στην οργή !PPPP Όπως θα έλεγες κι εσύ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΜΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! Δεν μου άρεσε το αστείο του Παραμυθά παρεμπιπτόντως...