Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ποδαρίλα!!! ή Δύσκολοι αποχαιρετισμοί - Το σαπούνι μου

Εμπνευσμένος τίτλος για ποστ, ε; ε; μη μου πείτε όχι! Συγνώμη ρε παιδιά μου, αλλά τι να κάνω, εγώ φταίω; Αφού δεν υπάρχει άλλη λέξη να χαρακτηρίσει την εσάνς που εισπράττω τις τελευταίες ημέρες όποτε μπω σε μέσο μαζικής μεταφοράς, κυρίως δηλαδή, γιατί υπάρχουν κι αλλού βρωμοπόδαροι (αγγλιστί vromofeet - μη μας περάσουνε γι' αγράμματους). Κι εξηγούμαι:
Τυγχάνω κάτοικος περιοχής η οποία βρίσκεται μακριά από σταθμό μετρό. Έτσι, αφού είμαι και οικολόγα και άνευ αυτοκινήτου (βάλτε το με όποια σειρά θέλετε, ισχύουν και τα δύο), παίρνω τα πρωινά το λεωφορείο, που με αφήνει στο Μετρό κι από εκεί συνεχίζω για να φθάσω στη δουλειά μου.
Εδώ και μερικές ημέρες, ειδικά από τότε που ξεκίνησε η ζέστη με την υγρασία, μπαίνω στο λεωφορείο λες κι εκεί με περιμένει ο Χάρος να με πάρει. Έτσι με παίρνει και εκείνη η διακριτική μυρωδιά άπλυτου ποδιού από την πόρτα κιόλας. Τώρα κιόλας που καλοκαίριασε για τα καλά, το φαινόμενο παίρνει απειλητικές διαστάσεις, γιατί είναι και της μόδας τα ξωδάχτυλα παπούτσια (σαγιονάρες, τσοκαράκια, σανδαλάκια, σούξου μούξου μανταλάκια, και δεν συμμαζεύεται). Δε λέω, κι εγώ είμαι φαν του ξωδάχτυλου (όπως και άλλων -ξω, αλλά δεν είναι της παρούσης), όμως βρε καλό μου, δεν αφήνω και το ποδαράκι μου άπλυτο 10 ημέρες (3 ημέρες ναι, μπορεί να το έχω αφήσει). Διότι τόσο άπλυτα είναι τα πατουσάκια που οσφραίνομαι. Δέκα ημερών και βάλε. Έως πολύ βάλε. Ειδάλλως, η ποδαρίλα δεν θα είχε προλάβει να εδραιώσει το βασίλειό της τόσο δυναμικά. Βράστα Χαράλαμπε. Κι αυτό ισχύει για γυναίκες και άνδρες, δεν κάνει εξαιρέσεις η βρωμοποδίαση, ούτε κι εγώ. Αχ, με βλέπω την άλλη φορά με μάσκα σαν αυτές που χρησιμοποιούν οι πανικόβλητες γιαγιάδες μην τις βρει η γρίπη των χοίρων. Έτσι θα κυκλοφορώ μέχρι το χειμώνα, που θα πλακώσουν τα κρύα και θα παπουτσωθούν τα ποδοδάχτυλα.
Κι εγώ ας πούμε σήμερα, δεν λέω, δεν μυρίζω και σαν απριλιάτικο τριαντάφυλλο, έβαλα και εκείνο το Burberry το weekend που μου έκαναν δώρο στη γιορτή μου, άσχετο, καλός αυτός ο Μπούρμπερης, αλλά τα αρώματά του δεν είναι για μένα. Πολύ βαριά μου πέφτουνε μωρέ και μου χαλάνε και το κέφι. Πάντως όμως, δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι βρωμάω σαν κουνάβι, ούτε ότι μπορώ να σκοτώσω με τη μυρωδιά τον πληθυσμό μιας μικρής κωμόπολης μονοκοπανιά.
Διότι στην τελική, τι να το κάνεις το πεντικιούρ μαντάμ, άμα το δαχτυλάκι βρωμοκοπάει; Ε; πες μου, τι να το κάνεις; Κι εσύ ομορφονιέ, που μου μοστράρεις την πατουσίτσα σου με σαγιοναράκι, πόση λεβεντιά κρύβει η απλυσιά σου; Πόση; Που μια πλάκα σαπούνι στοιχίζει το 1/100 από την τιμή της σαγιονάρας. Για να συμμορφωθούμε όλοι λέω εγώ κι είναι δύσκολοι οι καιροί!
Αυτά τα ολίγα. Καλείσθε να παραθέσετε τις δικές σας εμπειρίες, αν έχετε. Κατά τα άλλα, σας εύχομαι Καλό Μήνα και ενημερώνω ότι ο μπαμπαΓιάννης όλο και γερεύει. Ευτυχώς!!!
Φιλιά Πολλά!!!

20 σχόλια:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Χχαχαχαχαχαχαχαχα!
Για την συλλογή σου θέλω να προσθέσω την μασχαλίλα, την κωλίλα και κυρίως την στοματίλα.
Δεν έχω χειρότερο από το να μυρίζει το στόμα του άλλου...μπλιαχ!!!

TzinaVarotsi είπε...

Το τελευταίο με τον μπαρμπα Γιάννη δεν το κατάλαβα (προφανώς κάτι έχω χάσει)....

Eleni Dafnidi είπε...

Ωχ... τι διαβάζω η Χριστιανή και μόλις έφαγα; Ναι, θα συμφωνήσω. Το νεράκι και το σαπουνάκι δεν χαλάνε το ph. Κάποτε σε μία θλιβερή διαδρομή Κομοτηνή-Αθήνα με το Κτελ καθόταν δίπλα μου κάποιος που ανέδυε αρώματα σαλαμιού και κοιμόταν με το στόμα να χάσκει. Έβγαλα το Moschino και τον ψέκασα. (Σχεδόν μέσα στο στόμα.)
Οι κοπέλες που κάθονταν στα διπλανά καθίσματα πέθαναν από το γέλιο αλλά μου έκαναν το σήμα της νίκης. Η μπόχα είχε καταλάβει ολόκληρο το λεωφορείο και 'γω είχα την πηγή της δίπλα μου.

Καλό και μυρωδάτο μήνα να έχουμε!

M είπε...

Θα προσθέσω στις αηδιαστικές ΜΜΜΜ (Μυρωδιές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς) και τη σκορδίλα, καθώς και τη μπόχα του αλκοόλ.

Συμφωνώ πατόκορφα με όλο το ποστ, εκτός του σημείου που αναλύεις τη σχέση σου με το Weekend, που τυχαίνει να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου αρώματα έβερ.

DaisyCrazy είπε...

δεν θυμάμαι να μυρίζω ποδαρίλα όσο θυμάμαι μασχαλίλα και σκορδίλα! λολ
ένα πρωι, πολύ πρωι,είχα μπει στο τρόλεϋ και ήταν σχεδόν γεμάτο, όμως στο κέντρο κοντά στην ακυρωτική μηχανή είχε πάρα πολύ χώρο. ανύποπτη εγώ παώ και στέκομαι εκεί. δίπλα μου ένας γεράκος. ξέχασα να πω ότι ήταν χειμώνας και πολύ κρύο αλλά όλα τα παράθυρα του τρόλεϋ ορθάνοιχτα. στέκομαι που λες δίπλα απ’το γεράκο. και μετά από 1-2 δεπτερόλεπτα μου έρχεται στη μύτη μια απίστευτη σκορδίλα! μιλάμε ο γεράκος πρέπει να κατέβασε 15 σκελίδες σκόρδου πριν μπει μέσα. κόντεψα να ξεράσω εκεί μπροστά στα παπούτσια μου πάνω. εννοείται πως κίνησα αμέσως προς τα πίσω και στριμώχτικα με τους άλλους που προφανώς τον απόφευγαν. σε κάθε στάση επαναλαμβάνοταν το ίδιο σκηνικό: έμπαινε κάποιος μέσα, στεκόταν κοντά του για λίγο και μετά κοιτούσε απελπισμένα χώρο να σταθεί μακριά του!

DaisyCrazy είπε...

περαστικά στον πατέρα σου καλή μου! γερός και δυνατός να’ναι!

kopria είπε...

bliah!!!!
φοβερό θέμα.. με οσμή :P

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μάγισσα Κίρκη, εμένα με ανατρίχιασε περισσότερο η κωλίλα. Μπρρρρρρρρρ!Γαμώτο, το έκανα εικόνα τώρα! Ααααχ, κι άλλο πρόβλημα με τα λεωφορεία με βρήκε!!! Φιλιά!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Τζίνα μου, δίκιο έχεις, ο πατέρας μου έκανε τριπλό μπάι πας τον προηγούμενο μήνα. Τον λένε Γιάννη, οπότε μπαμπαΓιάννης είναι το καλλιτεχνικό του. Πολλά φιλιά!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Eleni Dafnidi, αποκλείεται, αποκλείεται, αποκλείεται να το έκανες αυτό! Το έκανες; Δεν σε πιστεύω! Ε ρε και να μην είμαι μπροστά! Αχ, πέθανα στο γέλιο, πέθανα! Χαχαχαχαχαχα!!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

M μου, όντως ΜΜΜΕ πρέπει να λέγονται. Ειδική κατηγορία στο χάρτη συγκοινωνιών του λεκανοπεδίου με τίτλο "Δέκα λόγοι να προτιμάτε τα ταξί". Όσο για τον Μπούρμπερη, ακόμη καλύτερα χρυσουλάκι μου, αφού εμείς δεν τα κοιμιάσαμε, είναι όλος δικός σου! (Χωρίς παρεξήγηση, έχω ένα μπουκάλι 30 ml στο σπίτι. Μην το θέλεις;;;)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothea, τον ξέρω τον γεράκο, τον ξέρω! Κι εγώ την έχω πάθει έτσι! Λες να είναι καμια σπείρα πορτοφολάκηδων που δρουν με αυτό τον τρόπο; Μυστικό όπλο Σκορδαλιά!!!!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου αγάπη μου. Να είσαι καλά

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Polykarpe, ναι, ξέρω να οσφραίνομαι τα πιασάρικα θέματα :PPPPP Πού πήγες διακοπές βρε;;;;;; Ζηλεύωωω πολύυυυ, ζηλεύω πολύυυυ.....

kakos lykos είπε...

Τα κατάφερες!
Σήμερα ανακατεύτηκα εγώ, γιατί βρε καλή μου Κοκκινοσκουφίτσα;
Τι σου έκανα;
Μόλις έφαγα το μεσημεριανό μου η καημένη.
Με την τελευταία μπουκιά, άρχισα να διαβάζω για τον θάλαμο αερίων και κατευθείαν μου ήρθαν μέσω ανάμνησης στη μύτη, όλες οι φριχτές μυρωδιές, που έχω μυρίσει μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ήσουν τυχερή που ήταν μόνο ποδαρίλα, την βαρβατίλα-μασχαλίλα που την πας, αλλά το επώνυμο ρούχο απαραίτητο.
Μου έχει τύχει άπειρες φορές, κάποιος ηλικιωμένος να είναι κατουρημένος ή χεσμένος, εκεί να δεις άρωμα θανατηφόρο!
Αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι αξιολύπητοι οι άνθρωποι, γιατί βλέπουμε πως μπορεί να καταντήσουμε κάποτε.

καλό απόγευμα :)

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Εγώ μια φορά από την άσχημη μυρωδιά λιποθύμησα μέσα στο λεοφορείο και αναγκάστηκε ο οδηγός να σταματήσει για να κατέβω..... Ευτυχώς κατέβηκε και ένας κύριος μαζί μου για να με βοηθήσει.... έχω ένα θέμα γενικότερα με τις άσχημες μυρωδιές.... είμαι ικανή να κάνω δύο φορές μπάνιο την ημέρα αν νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά.... και άρωμα.... κάνω μπάνιο και με αυτό.... καλό μήνα γλυκιά μου!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Κακέ μου Λύκε, πώς το έπαθα αυτόοοοοο;;; Προχώρησα στο επόμενο ποστ και δεν ειδα το σχόλιό σου!!! Χίλια συγνώμη και γι' αυτό και γιατί σε ανακάτεψα. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο, τώρα καταλαβαίνεις πώς ένιωθα εγώ με τα δικά σου ποστ.... Πάντως δεν θα το ξανακάνω, γιατί μεταξύ μας, κι εγώ ανακατευόμουν όταν το έγραφα. Καλή μας εβδομάδα!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Stavroula μου, ομοίως. Στραβομάρα σε όλο της το μεγαλείο!!! Ώστε λιποθύμησες από τη μυρωδιά;;; Αχ, δεν είναι όλοι σαν κι εσένα. Μερικοί για να κάνουν μπάνιο, πρέπει να έρθει το Πάσχα γλυκιά μου! Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

ολα θα πανε καλα... είπε...

γεια σου,Κοκκινοσκουφίτσα.Πρώτη φορά έρχομαι εδώ,από λινκ σε λινκ,ξέρεις.Με τράβηξε ο απίθανος τίτλος σου που τον διάβασα στο μπλογκ της Dorothy - τι πράγμα κι αυτή η κατάσταση,ειδικά το καλοκαίρι στην Ελλάδα.Λέμε ότι βρωμάνε και παραέξω αλλά τόση βρώμα,να πω την αλήθεια,εδώ την έχω μυρίσει,στην Ελλάδα.Να σαι καλά,προβληματίστηκα για άλλη μια φορά αλλά προπαντός γέλασα με τα χάλια μας και,κυρίως,με τα σχόλια των παιδιών εδώ!Παιδιά,κρατήστε τη μύτη σας γερά ή ας πάρουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες!Ακόμα έχουμε να διανύσουμε άλλους δύο ζεστούς μήνες!
:)))

Ανώνυμος είπε...

Χαχα, ωραίο το κείμενό σου!

Ανώνυμος είπε...

ωραιο το κειμενο σου!! επισης θα ηθελα παρα πολυ να μυρισω τα ποδια σου....