Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Κεραυνοβόλα φιλία

Αχ, χθες μιλούσα με την φιλενάδα μου στο τηλέφωνο και συνειδητοποίησα άλλη μια φορά πόσο μου λείπουν κι αυτή και ο άντρας της από τότε που μετακόμισαν στην επαρχία. Και είπα να την εκθέσω κι αυτή, κάνοντάς την ανάρτηση.
Την Ευσταθία την γνώρισα σε περίεργη φάση της ζωής μου, όπου μου έφταιγαν όλοι και όλα, και κυρίως η ίδια, χωρίς καν να την έχω γνωρίσει. Είχα ακούσει για αυτήν και την είχα χαρακτηρίσει με τον χειρότερο τρόπο. Δεν έχει πολλή σημασία να εξηγήσω ακριβώς τι είχε συμβεί για να την καταχωρίσω στα μαύρα κατάστιχα. Εκείνο που έχει σημασία είναι το τι έγινε όταν τελικά συναντηθήκαμε από κοντά.
Την Πρωτοχρονιά του 2005 βρέθηκα από συνθήκες έξω από εμένα να είμαι καλεσμένη στο σπίτι της, στην Αθήνα τότε. Τσαμπουκαλεμένη κάργα, ειρωνική και έτοιμη να γκρεμίσω γέφυρες, επίτηδες κανόνισα να φτάσω σπίτι της μία ώρα αργότερα. Όταν πέρασα το κατώφλι της, ένιωθα όπως οι μονομάχοι στο Κολοσσαίο. Ήμουν στο τσακ να ορμήξω και να της τα χώσω όπως ποτέ δεν είχα μέχρι τότε περιλάβει άνθρωπο. Ώσπου.... σκόνταψα στα μάτια της. Δύο υπέροχα μεγάλα ανοιχτόχρωμα μάτια, χωρίς ίχνος κακίας, γεμάτα παιδική αθωότητα. Και μετά άνοιξε και το στόμα της και βγήκαν από μέσα οι θησαυροί της γης. Τι κράμα κι αυτό, αφοπλιστική παιδικότητα και αστείρευτος ρεαλισμός και δυναμισμός! Με αγκάλιασε κυριολεκτικά και μεταφορικά αμέσως. Και εκείνη και ο σύντροφός της τότε, σύζυγός της τώρα, ο Γιώργος. Δύο πλάσματα γεννημένοι καλλιτέχνες, με όλες τις ευαισθησίες και τις μουσικές του κόσμου μέσα τους. Άσε που ο Γιώργος είναι και θεογκόμενος (Ευσταθία, μη ζαρώνεις τη φατσούλα σου! Γιώργο, μην κοκκινίζεις!). Ένιωσα το θυμό να λιώνει και να φεύγει κυλώντας από πάνω μου. Την αγάπησα το ίδιο δευτερόλεπτο. Αλήθεια σας το λέω. Αυτομάτως. Χωρίς πολλές διατυπώσεις. Άσε που είναι και Καρκίνος γεννημένη μία εβδομάδα ακριβώς πριν από μένα (λέει πολλά αυτό...). Κι από τότε, παρόλο που η επικοινωνία μεταξύ μας είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου, έχω μια φίλη από καρδιάς που είναι πάντα εκεί για να ακούσει τα καλά νέα, τα άσχημα νέα, τις χαζομάρες και τα σοβαρά, να γελάσουμε και να κλάψουμε παρέα από το τηλέφωνο ή πιο σπάνια από κοντά. Βέβαια, δεν γίνεται αλλιώς, διότι η φιλενάς είναι πολυάσχολο ον. Και μια και το θυμήθηκα, πάρτε και μία γεύση από ενα από τα πολλά της ταλέντα:

34 σχόλια:

kopria είπε...

Δεν πρέπει να είμαστε προκατελειμένοι με τους άλλους...
τώρα μου το χάλασε λόγο η αστρολογία αλλά είναι όμορφο να βλέπεις κάποιν να έκθειάζει τη φιλία

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Έλα βρε Πολύκαρπε, σιγά την αστρολογία πια, δεν είμαι η Άση Μπήλιου. Μια παρατηρησούλα έγραψα εκεί πέρα, μη με στενοχωρείς :PPPP. Ναι, η προκατάληψη είναι ηλίθιο πράγμα τελικά. Όσο για τη φιλία που λες, να είναι καλά η Ευσταθία, που έχει αποδείξει ότι αντέχει στα δύσκολα (εμένα)

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Έτσι είναι οι φιλίες, δεν έχει σημασία πως ξεκινάνε, σημασία έχει πόσο κρατάνε!

IZA είπε...

`Οπου βλέπω αναρτήσεις που έχουν σχέση με ειλικρινή φιλία (ιδίως μεταξύ γυναικών) συγκινούμαι ιδιαίτερα, γιατί ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας μας έχει σηκώσει τείχη γύρω του και κυριαρχεί η υποκρισία. Να 'στε καλά και η φιλία σας να κρατήσει για πάντα.

kakos lykos είπε...

Δεν πρέπει ποτέ να κρίνουμε έναν άνθρωπο σύμφωνα με αυτά που μας έχουν πει οι άλλοι γι αυτόν.
Για χίλιους δύο λόγους οι εντυπώσεις μας μπορεί να είναι λανθασμένες, είτε θετικά είτε αρνητικά.
Αν και συνήθως αρνητικές εντυπώσεις έχουμε αποκομίσει, γιατί όταν θέλουν να σχολιάσουν οι άλλοι έναν άνθρωπο, σπάνια σχολιάζουν θετικά.
Γι αυτό να περιμένουμε να κρίνουμε μόνοι μας και να μην δίνουμε ποτέ μεγάλη βάση στα λεγόμενα των άλλων.
Ίσως αν επέμενες στην αρνητική εντύπωση, που είχες για το άτομό της, να μην είχε δημιουργηθεί ποτέ και έτσι να είχες χάσει την ευκαιρία γι αυτήν την ωραία φιλία που έχετε τώρα.

everything53 είπε...

Μπράβο!
Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο, είναι οι φιλίες που γεννιούνται :)

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Είδες? έχεις μία φίλη που είναι πάντα εκεί για να σε ακούσει και αυτό είναι ευλογία. τί και αν μένει τόσο μακρυά?

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

ΠιΠι, έχω κι άλλη μια φίλη που θέλω κι εγώ να την ακούω κι αυτή είναι πολύ πολύ κοντά :))))))

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

stavroula μου, έτσι είναι, ελπίζω κι εύχομαι να κρατήσει πολύ πολύ καιρό.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

IZA μου, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Πάντως με πετυχαίνεις σε μία εποχή που πιστεύω περισσότερο στη φιλία παρά στον έρωτα έτσι κι αλλιώς. Αλλά δεν ξέρω αν διαχωρίζω την ανδρική από τη γυναικεία φιλία. Αν δω κάτι καλό, δεν πρέπει να το αναγνωρίσω και να το θαυμάσω; Μου έχει συμβεί να έχω και πολύ καλούς άνδρες φίλους, όπως και το Γιώργο, τον άνδρα της Ευσταθίας. Με λίγα λόγια, πιστεύω ότι όλοι οι καλοί χωράνε!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Kake Lyke, θίγεις πραγματικά πολύ μεγάλο θέμα. Ναι, καμιά φορά αν δεν κινήσεις λίγο τα πράγματα, δεν συμβαίνει τίποτα. Και μπορεί να χάσεις μια σπάνια ευκαιρία για κάτι όμορφο. Όσο για την προκατάληψη, θα πω ότι το πρόβλημα ήταν μια άποψη που είχε διατυπώσει η Ευσταθία για μένα από τα λεγόμενα τρίτων κοινών γνωστών, η οποία άποψη μέσω χαλασμένου τηλεφώνου έφτασε στα αυτιά μου παραποιημένη, οπότε καταλαβαίνεις, τρέχα γύρευε.... Τέλος καλό, όλα καλά πάντως! Φιλιά!!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Everything, κουκλίτσα, τι κάνεις; Ναι, είναι ωραίο πράγμα η αληθινή φιλία, πολύ ουσιαστικό. Εύχομαι να έχεις κι εσύ πολλούς τέτοιους φίλους!

Matriga είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kopria είπε...

Άσχετο με το νήμα, αλλά κοκκινοσκουφίτσα μου κινδυνεύεις με το νέο νόμο. Να φυλάγεσαι.
http://kopria.blogspot.com/2009/03/blog-post_6980.html

Fri είπε...

Καλημέρα Κοκκινοσκουφίτσα,

ωραία η ανάρτηση σου, ωραία και η φωνή της Ευσταθίας :)

Το έχω σκεφτεί κάποιες φορές και έχω αποφασίσει πως θέλω να ξεκινάω με όλους και με όλα κάνοντας θετικές σκέψεις. Με αυτόν τον τρόπο έχω την ευκαιρία να αφεθώ και να συνεπαρθώ... Ο άλλος έχει έτσι την ευκαιρία του, αν δεν τη θέλει ή δεν την αξίζει au revoir και καλή καρδιά :)

Εύχομαι στη ζωή σου να είσαι συνέχεια περιτριγυρισμένη από φίλους και από τόσα όμορφα συναισθήματα!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Πολύκαρπε, να 'σαι καλά, γέλασα πολύ! Φτυστή είμαι βρε!!!! Φιλιά

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

@ Πολύκαρπο: Τι εννοείς παιδί μου "άσχετα με το νήμα";

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Fri, καλημέρα όμορφη! Πρώτον, ελπίζω να μην παρεξηγείς τα χοντροαστεία μου για τον διαγωνισμό της Κατερίνας. Το κάνω περισσότερο για να μπω στη μύτη του Λασπό :)))). Δεύτερον, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου, η Ευσταθία όντως έχει καταπληκτική φωνή και ειδίκευση στα δύσκολα είδη, όπως τα βυζαντικά και τα σμυρνέικα. Είναι τέλεια, φοβερή επαγγελματίας και αιώνια σπουδάστρια. Και άλλαξε και πολύ την ποιότητα της ζωής μου!!!

Dorothy είπε...

Πολύ καλή φωνή η φίλη σου! Βέβαια,μόλις διάβασα το όνομα Ευσταθία και πριν δω/ακούσω το βιντεάκι, το μυαλό μου πήγε στη γνωστή "τραγουδοποιό" Ευσταθία, χιχιχι! Φιλιά :)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Άσε Dorothy μου, όλοι το ίδιο φαντάζονται όταν ακούν το όνομα κι επειδή έχει κατοχυρώσει η άλλη Ευσταθία το όνομα στο Ίντερνετ, ψάχνει η δικιά μου να ανοίξει σελίδα με άλλο όνομα! Στην πραγματικότητα έχει πολύ πιο ωραία φωνή. Λοιπόν, θα πάμε για γλυκάκι, έτσι;

ΛΕΩΝ είπε...

Κάθε αρχή στις ανθρώπινες σχέσεις θα πρέπει να ξεκινούν ως dabula raza για να έχουν αληθινές προοπτικές. Την καλησπέρα μου!
ΥΓ. Καταπληκτική φωνή. Μπράβο της!

Ανώνυμος είπε...

ενω εγω που ξεκινουσα με χαμογελο ετρωγα εκμεταλευση απειρες φορες απο φιλες..πατησα διαγραφη και τελος και ησυχασα!!!

τουλαχιστον εσυ διαψευτηκες θετικα!!!

Dorothy είπε...

Οτι έχει καλύτερη φωνή, έχει! Εννοείται ότι θα πάμε για γλυκάκι (γιαμ-γιαμ!) :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Aspa είπε...

Τι φωνή! Τους χαιρετισμούς μου σε όλους σας!

kakos lykos είπε...

ALARM!!!!!!!!!
Κοκκινοσκουφίτσα!
Πριν διαβάσεις την νέα μου ανάρτηση, ότι έχει σχέση με φαγητό, απομάκρυνέ το από δίπλα σου!!!

Σε προειδοποίησα, αν τσιμπολογάς κάτι δεν θα φέρω καμία ευθύνη.

:PPPPPPP

:))))))))))

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Λέων,ναι, έχεις δίκιο, απλώς τη συγκεκριμένη κοπέλα δεν είχα καμία μα καμία πρόθεση ή όρεξη να τη γνωρίσω, τυχαία έγινε. Οπότε καμιά φορά χρειάζεται και η τύχη. Θα της μεταφέρω τα σχόλιά σου για τη φωνή της, θα χαρεί πολύ, αν και είναι ντροπαλούλα σ' αυτά! Καλό Σ/Κ

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Παπαρούνα, καιρό τώρα έχω την εντύπωση ότι κάτι άσχημο σου συνέβη σε φιλικό επίπεδο. Μη νομίζεις, όλα μέσα στη ζωή είναι. Έχω φάει τα μούτρα μου με πολλούς "φίλους" στο παρελθόν και πολύ φοβάμαι ότι θα τα ξαναφάω. Καλή υπομονή να έχουμε και να κρατάμε σαν θησαυρούς τις καλές φιλίες, τίποτα άλλο!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothy, έκλεισε, την επόμενη φορά γλυκάκι! Όσο για την Ευσταθία ΜΟΥ, για να μην παρεξηγούμαι, εννοούσα ότι έχει καλύτερη φωνή στην πραγματικότητα, γιατί την ημέρα εκείνης της εκδήλωσης από όπου και το βιντεάκι ήταν άρρωστη η καημενούλα και είχε περάσει όλη την ημέρα πάνω από μία κατσαρόλα με νερό και ευκάλυπτο για εισπνοές. Τώρα, όσο για το αν τραγουδά καλύτερα από την άλλη Ευσταθία, αυτά είναι γούστα βέβαια, αλλά κι εγώ τη θεωρώ καλύτερη :))))

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

JK, τι να πω εγώ; Τα είπες όλα! Ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Aspa, ευχαριστούμε πολύ! Η φωνή της είναι ιδιαίτερη και για το είδος που τραγουδά καταλληλότατη. Έπρεπε να την ακούσεις όταν τραγούδησε στο γάμο της για τον άντρα της. Συγκινήθηκα πολύ. Καλό Σ/Κ!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Kake Lyke, χαχαχα!!!! Ευχαριστώ, αν και ήταν η μόνη μέρα που δεν θα πείραζε καθόλου μα καθόλου. Για χάρη σου, θα το κατάπινα!!! Να είσαι καλά!!!

Fri είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα:)

Τι καλά που με αποκαλείς όμορφη, μου τόνωσες το ηθικό ;)

Και βέβαια δεν παρεξηγώ τα σχόλια σου στο διαγωνισμό της Κ@τερίν@ς! Σε έχω καταλάβει καλέ και ανταποκρίνομαι σε όλο αυτό για να έχει μια αστεία συνέχεια ;)

Είναι επίστευτα όμορφο να λες για μια φίλη πως 'άλλαξε την ποιότητα της ζωής σου'! Εύχομαι τα καλύτερα και για τις δυο σας :)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Fri, τα λέω και τα εννοώ και τα δύο: κι εσύ μου φαίνεσαι πολύ όμορφη από αυτά που γράφεις και η φιλενάς μου άλλαξε την ποιότητα ζωής μου, έφερε φρέσκο αέρα και μια νέα οπτική και την βεβαιότητα ότι η καλοσύνη και η γλυκύτητα υπάρχουν ακόμη στον κόσμο. Κι ας μην ξεχνάμε βέβαια την αισθητική απόλαυση του να είμαστε φίλες, αφού όπως προείπαμε, ο άντρας της, στο βίντεο αριστερά της με τη λύρα, είναι ΘΕΟΓΚΟΜΕΝΟΣ (αχ, το ξαναείπα και ξαλάφρωσα, χαχαχαχα!!!!)