Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Διαύγεια


Σας έχει συμβεί κάποιες ημέρες να νιώθετε μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια από όσο συνήθως; Εννοώ, πράγματα που σας μπέρδευαν και σας φαίνονταν δυσνόητα και βουνό, έτσι ξαφνικά να γίνονται μπροστά στα μάτια σας απλά και εύκολα; Μια τέτοια σπάνια μέρα ζω κι εγώ σήμερα. Τείνω να πιστέψω ότι πρόκειται για την ιστορία του κινέζικου μπαμπού, που τόσο ωραία εκθέτει στο μπλογκ της η aspa. Δηλαδή, ότι κάποιες εσωτερικές διεργασίες που είχαν ήδη ξεκινήσει καιρό πριν, βρίσκουν το δρόμο τους και μερικά ζητήματα τακτοποιούνται. Είναι μεγάλη απόλαυση όταν μου συμβαίνει αυτό, με κάνει να νιώθω πιο δυνατή και πιο "Άρχων του Κόσμου" (Stavroula, είχες πολύ δίκιο, είμαι καραψωνάρα). Άσε που νιώθω και μια υπέροχη ηρεμία και μου έχει πετύχει και το κούρεμα, πολύ χαίρομαι. Κατά τα άλλα, κάνει κρύο, δεν μπορώ να εμπνευσθώ τίποτα και βαριέμαι στη δουλειά. Αυτά.


Να ομολογήσω και κάτι. Ανακάλυψα ότι νιώθω στα καλύτερά μου όταν ψάχνω κάτι ενδιαφέρον να σας αναρτήσω και όταν ξετυλίγω το κουβάρι μου γράφοντας είμαι σαν στο σπίτι μου. Μεγάλη διέξοδος το μπλόγκιν τελικά, για χίλιους δύο λόγους!


Να είστε καλά όλοι.


20 σχόλια:

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

τί πίνεις και δεν μας δίνεις? :-P

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μερλό του 2006 :)))))

Dorothy είπε...

Πές το αγάπη μου ότι σου πέτυχε το κούρεμα! Οταν συμβαίνει αυτό κι εγώ μεσα στην τρελλή χαρά είμαι :p

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothy, όχι, επιμένω, δεν είναι μόνο από το κούρεμα (αν και βγήκε καλό, είδες ο Αμάραντος; α ναι, τώρα πήγα στον Αμάραντο, Ντοροθάκι). Είναι και η πνευματική ανάταση που νιώθω από το πρωί σαν να ξελαμπίκαρε ο εγκέφαλος. Χαιρετισμούς στη μητέρα σου!

Μάτα είπε...

Μου συμβαίνει σπανίως βέβαια τώρα τελευταία λόγω των γηρατειών που έρχονται καλπάζοντας,αλλά έχεις δίκιο,είναι υπέροχη αίσθηση!
Και σε συνδυασμό με ένα πετυχημένο κούρεμα είναι απόλαυση!
Φιλάκια

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μάτα μου, άστα αυτά που ξέρεις, μην ξεχνάς ότι έχω δει φωτογραφία σου. Τι περιμένεις, να πιστεψουμε τα περί γηρατειών; Ναι, πνευματική διαύγεια και ωραίο κούρεμα = ευδαιμονία

Tzeve είπε...

όταν λύνω μεγάλα μαθηματικά προβλήματα το παθαίνω...

ααα και όταν σου απαντάω καλή ώρα...έχω διαύγεια...

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Δεν θα το πιστέψεις και σε μένα πέτυχε το κούρεμα που έκανα προχθές.... Εντάξει, δεν πηγαίνουν τα πράγματα πάντα χάλια... κάποτε πρέπει να πηγαίνουν και καλά. Επιβάλλεται δηλαδή!!!!

Aspa είπε...

Εντάξει είναι και το μπαμπού αλλά είναι και το κούρεμα! Οπωσδήποτε και το κούρεμα!

Ανώνυμος είπε...

EΙΔΕΣ ΟΤΙ ΛΙΓΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑς ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗ????????

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Λασπολόγε είσαι μεγαλύτερη ψωνάρα κι από μένα τελικά... Αλλά χαλάλι σου γιατί μας είπες ωραία νέα τελευταία!
Όσο για τη διαύγεια, χαίρομαι να καλλιεργώ τόσο ωραίες ψευδαισθήσεις στους ανθρώπους....:PP

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Stavroula, ωραία γιατί τελευταία τα μαλλιά μου ήταν σαν 80χρονης γιαγιούλας και επειδή ήταν τόσο απελπιστικά ίσια τα έβαζα και πίσω από τα αυτιά. Ευτυχώς αυτό το γλίτωσα!
Ωραίο το ποστ σου σήμερα, γυναίκα των άκρων!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Παπαρούνα μου, Νικολούλη μου εσύ των μπλογκ που με επανασυνέδεσες με τους συγγενείς μου, τι να πω; Άμα το μυστικό της επιτυχίας είναι τόσο απλό, θα πηγαίνω κομμωτήριο κάθε ημέρα!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Aspa, εγώ πάλι νομίζω ότι πιο πολύ έχει να κάνει με το κινέζικο μπαμπού. Απόδειξη ότι νιώθω έτσι και σήμερα (ουφ ευτυχώς). Τι κάνουν οι τσαχπινοκορούλες σου;

maria είπε...

merlo? dokimase to syrah apo ta ellinika kelaria i apo cambas.

ωραία αίσθηση αυτό που λες! όταν ήμαν φοιτήτρια κάθε μέρα έτσι ξυπνούσα! αχ νιάτα!! :Ρ τωρα δε προλαβαίνω να σκεφτώ τίποτα μέχρι να πάω στη δουλειά.. υπνοβατώντας παώ!

όσο για το κούρεμα, ναι ομολογώ, είναι μεγάλη υπόθεση να σου πετύχει..
φιλάκια :) (που μένεις είπαμε?)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Mario μου, δοκίμασα ένα σιράχ του George στην έκθεση στο Ζάππειο - ωραίο ήταν. Θα δοκιμάσω και τα Ελληνικά Κελάρια, καιρό τα έχω στο μάτι. Ναι μωρέ, υπέροχο ήτανε, κυρίως γιατί κι εγώ τα πρωινά επειδή μένω μακριά από το κέντρο που δουλεύω, κυριολεκτικά μεταναστεύω για να πάω στο γραφείο και ξεκινάω τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα. Πού καιρός για ωραίες σκέψεις! Μονοτονία κι Άγιος ο Θεός.
Αν θέλεις, στείλε μου μέιλ να σου πω πού ακριβώς μένω και πληροφορίες για τον Πειραιά, να δεις ότι μπορεί η μετάθεσή σου να είναι μεταμφιεσμένη ευλογία τελικά. ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

Fri είπε...

Με γέμισες αισιοδοξία με το που διάβασα την ανάρτηση σου! Είναι μεταδιτική η θετική ενέργεια και η ευεξία? Ωραίο είναι να κολλάς ;)

Καλή σου μερα!

Α, και με' γεια το κούρεμα :)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Fri μου, πόσο χαίρομαι για το σχόλιό σου! Ειδικά επειδή δεν νιώθω συχνά ότι μπορώ να μεταδίδω θετική ενέργεια στους άλλους! Ευχαριστώ και για το κούρεμα. Ρε παιδί μου, τελικά θα γίνουν διάσημες οι αφέλειές μου! Πώς πάει το χιόνι;

Fri είπε...

Μα ναι, έγιναν κιόλας διάσημες οι αφέλειες!

Το χιόνι έλιωσε στα χαμηλά μιας και έχει βγει ένας ήλιος ΝΑ, αλλά παραμένει στα ψηλά. Καλά είναι και έτσι...

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Friouli μου, ο ήλιος ΝΑ είναι η αδυναμία μου! Ωραία που έχετε ακόμη χιονάκια! Εμείς εδώ καθόλου :((((( και μου το είχε υποσχεθεί η ΕΜΥ :(((((