Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Tο επάγγελμά μου μέσα!

Το ότι είμαι δικηγόρος το έχω γράψει στο προφίλ μου, το στόλισα καλά καλά κι από τότε το ξέχασα γιατί δεν με φτιάχνει κιόλας η δουλειά που κάνω. Εγώ πρίμα μπαλαρίνα ήθελα να γίνω, αλλά είχα 20 κιλά περισσότερα και 10 πόντους λιγότερους.
Παρόλα αυτά, ξεκίνησα με κέφι και με τις καλύτερες προθέσεις να αλλάξω την κοινωνία, τον κόσμο κλπ κλπ (ναι έβλεπα και Μάτλοκ και Δικηγόρους του Λος Άντζελες και Νόμος και Τάξη και όλα τα σχετικά - τέτοιο μοσχάρι ήμουνα). Όμως η πραγματικότητα σιγά σιγά με βάζει σε ένα κανάλι που είναι πολύ ψυχοφθόρο. Ατέλειωτες ώρες δουλειάς, έλλειψη προσωπικής ζωής.
Θα πω πρώτα τα άσχημα για να φύγουν από τη μέση. Πολλές φορές η δουλειά μου περιλαμβάνει να αντιμετωπίζεις αντιδίκους θυμωμένους, πικραμένους, φοβισμένους, ή απλώς κλαψιάρηδες και ευθυνόφοβους. Σήμερα παραδείγματος χάριν, έχω ριχτεί στην ευχάριστη αποστολή να εισπράξω τα καθυστερούμενα ενοίκια από τον κακοπληρωτή νοικάρη της θείας μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς με αρρωσταίνει αυτό. Κλαίει, φωνάζει, με βρίζει από το τηλέφωνο, μου λέει ότι έχει καρκίνο (μακριά από μας), ότι έχει καταστραφεί οικονομικά, ότι τον αποτελειώνουμε έτσι. Κι άλλα κι άλλα κι άλλα. Κι εγώ πρέπει να έχω κατά νου ότι 99% ψεύδεται ασύστολα και πάει να φάει τα λεφτά μιας καλοκάγαθης γριούλας και ότι δεν πρέπει να μασήσω ό,τι κι αν μου πει και αν μπορώ να τον πιέσω να πληρώσει. Θαύμα έτσι; Ειδικά με τον χαρακτήρα που έχω!
Άσχημο δεύτερο και τελευταίο: Πριν από λίγο, μου τηλεφώνησε μια παλιά μου γειτόνισσα που βρήκε το τηλέφωνό μου μέσω μιας άλλης κοινής μας γνωστής στο Facebook για να μου πει ότι χωρίζει σε πολύ άσχημο κλίμα και θέλει να αναλάβω την υπόθεσή της. Αν σας πω ότι ώρες ώρες νιώθω σαν σφουγγάρι; Αισθάνομαι ότι απορροφώ όλους τους κραδασμούς, ότι όλα τα προβλήματα των πελατών μου είναι και δικά μου.
Στα καλά τώρα. Κάθε τόσο, αυτή η δουλειά μου δίνει την ευκαιρία να νιώσω εκείνο το υπέροχο πράγμα που δεν ξέρω πώς το λένε, εγώ πάντως το περιγράφω ως εξής: πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς είμαστε ένα γραναζάκι που δίνει ώθηση στον κόσμο. ή αν προτιμάτε το κρικάκι σε μια τεράστια αλυσίδα. αν μπορέσουμε από το πόστο μας να βοηθήσουμε να πάει λίγο πιο μπροστά αυτός ο κόσμος, τότε όλα πάνε καλά . Ε, κι εγώ καμιά φορά έχω την ευκαιρία να αισθανθώ ότι βοηθάω να πάνε όλα καλύτερα και νιώθω την πληρότητα και την ικανοποίηση που σου χαρίζει μόνο η προσφορά. Δεν ξέρω αν κάνει να το πω, αλλά θυμάμαι μια γιαγιά που ήταν μόνη της στην Ευελπίδων και προσπαθούσε να βγάλει άκρη με το χαρτομάνι, αλλά επειδή δεν μιλούσε καλά τα Ελληνικά δεν μπορούσε να συνεννοηθεί. την είδα, έκανα ένα δύο πραγματάκια τόσα δα μικρά και τελικά η γιαγιά πήρε το χαρτί που χρειαζόταν για να εισπράξει κάποια χρήματα νομίζω από το Ταμείο της. Από τότε, κάθε χρόνο στη γιορτή μου μου στέλνει μια κάρτα με ευχές. Το πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη χαρά που έχω πάρει μέχρι τώρα από αυτή τη δουλειά; Η μεγαλύτερη. Τις κάρτες τις έχω όλες φυλαγμένες και αν κάνω παιδιά, αυτή την κληρονομιά θα τους αφήσω πρώτα πρώτα. Γαμώτο, τα λέω και συγκινούμαι μόνη μου.
Αυτά τα νέα της ημέρας. Συνεχίστε να βοηθάτε με το από κάτω ποστ, ειδαλλιώς θα πάω στο γάμο ντυμένη Αμαλία (εχω μια στολή της γιαγιάς μου στην ντουλάπα) και το έθνικ νομίζω δεν το εκτιμούν πια ούτε στην επαρχία μας.
Φιλιά μικρά μου. Να έχετε το πιο τέλειο βράδυ που είχατε μέχρι σήμερα

19 σχόλια:

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Καλησπέρα! Δυστυχώς από στυλιστικής άποψης δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθόλου....
Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι η δουλεία σου, σίγουρα, είναι λειτούργημα. Τι θα κάναμε χωρίς εσάς...αλλά όχι όλους δυστυχώς, δεν θέλω να αναφερθώ τώρα ποιούς εννοώ. Το ότι δεν μπορείς να αποστασιοποιηθείς συναισθηματικά είναι κακό για σένα και καλό για αυτούς που βοηθάς.
Δεν ξέρω τίποτα για τη δουλειά σας, αυτό που ξέρω είναι ότι σίγουρα είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα. Να΄σαι δυνατή... και όταν γυρνάς στο σπίτι σου και κλείνεις την πόρτα να κλείνεις και τα προβλήματα της δουλειάς σου εκεί έξω! Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά! Εγώ έχω δική μου δουλειά και όταν γυρίζω σπίτι ξεχνάω και το μαγαζί και τα προβλήματα του...παρόλο που το αντικείμενο του είναι αυτό που ήθελα πάντα να κάνω. Η ζωή σου ανήκει και είναι τόσο μικρή....

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε μια γυναίκα δικηγόρο και ένα πιτ-μπουλ;
Το κραγιόν.

Ανώνυμος είπε...

Πληρωνεσαι για να κάνεις την bitch:) Άλλοι θα πλήρωναν γι' αυτό!!! Τέλειο;:) Και μόνο που κριτικάρεις το επάγγελμά σου, σημαίνει ότι δεν έχεις χάσει την ανθρωπιά σου, τα συναισθήματά σου. Όμως πολλοί εκεί έξω δικηγόροι φροντίζουν τον αδικημένο να βρει το δίκιο του. Αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχουν βοηθήσει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μακάρι να μην υπήρχαν αντιδικίες. Τότε δεν θα υπήρχε και η ανάγκη να έχουμε δικηγόρους.

Aspa είπε...

Ήρθα και είδα ξαφνικά τρεις αναρτήσεις! Τι έγινε; Πώς έμεινα έτσι πίσω;
Υπέροχη η ιστορία με τη γιαγιά. Άραγε γνωρίζει ότι αποτελεί πηγή της μεγαλύτερης χαράς που έχεις πάρει από τη δουλειά σου; Αν μπορείς πες της το! Θα της δώσεις κι εσύ μεγάλη χαρά! Καληνύχτα, καλή επιτυχία στην ανεύρεση ρούχων γάμου!

Ανώνυμος είπε...

HMOYN ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΘΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕς ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ..ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥΣ...ΜΗ ΣΚΑΣ

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

stavroula μου καλημέρα. όχι δεν εννοούσα ότι είναι όλα τόσο δύσκολα και περίεργα. απλώς ακόμη δεν έχω "ψηθεί" καλά που λένε. εξάλλου, παρόλο που γκρινιάζω, είμαι ακόμα εδώ και αυτό λέει κάτι, έτσι δεν είναι;
Pipitsa, τι χρώμα κραγιόν;
Derylove, καλημέρα σου. και καλωσήρθες. έχεις απόλυτο δίκιο αλλά δεν μου βγαίνει πολύ εύκολα και φυσικά το μπήτσινγκ. κι εγώ πιστεύω στο καλό που μπορεί να προσφέρει η δουλειά που διάλεξα και χαίρομαι αυτούς που εργάζονται με αυτό το κριτήριο. όσο μπορώ βοηθάω κι εγώ από το μετερίζι μου. δεν είναι όλες οι αντιδικίες σπαστικές, μόνο εκείνες που υποψιάζεσαι ότι μπορεί απέναντί σου να έχεις πράγματι κάποιον που υποφέρει και εσύ με τον τρόπο σου τον ξετινάζεις. δύσκολο θέμα για τη συνείδηση αυτό.
Aspa, χρόνια πολλά για τις κουκλίτσες σου κι από δω. είδες, έτσι είμαι, πότε νταουνίλα και πότε χάι χούι και δως του αναρτήσεις. με τη γιαγιά πού και πού μιλάμε στο τηλέφωνο, μου λέει για τα εγγονάκια της και τα δικά της παιδικά χρόνια. είναι πολύ γλυκιά. και μου προξενεύει και όποιον θυμηθεί.
Παπαρούνα μου, το ξέρω ότι ήσουν παντρεμένη με συνάδελφο, νομίζω ότι τα ταίρια μας υποφέρουν πιο πολύ από εμάς με τη ζωή που κάνουμε. ήσουν ηρωίδα. κι εγώ αυτό πιστεύω, ότι όλες οι δουλειές έχουν τα συν και τα πλην τους και μάλιστα στους καιρούς που ζούμε όποιος έχει δουλειά δεν δικαιούται δια να ωμιλεί και αυτό προσπαθώ να το θυμάμαι.

XRYSOULA είπε...

Δικηγόρος λοιπόν!!!
Μάλιστα..........
Που να ήσουν και λογιστής κοκκινοσκουφίτσα μου.Να τραβάς τα δεινά των δεινών από τον κάθε μ@#@*α και να μην πληρώνεσε κιόλας.Εσείς τουλάχιστον έχετε και ένα ταμείο που σας προστατεύει.Τέλος πάντων να φροντίζεις τον εαυτό σου και να σκέφτεσαι πάντα ότι είναι απλώς μία δουλειά και τα προβλήματα της πρέπει να μένουν στο γραφείο και να μην τα κουβαλάς μαζί σου.Αυτά για την δουλειά.
Για την κόρη μου τώρα!
Σου μοιάζει και εσωτερικά από ότι έχω καταλάβει.Είναι και εκείνη το ίδιο ευαίσθητη και "καλό παιδί".Θέλω να μπείς στο μπλογκ της και θα καταλάβεις περισσότερα.Είναι το nevermindland στα μπλόγκ που παρακολουθώ.
Βγάλε επιτέλους την λεκτική επαλήθευση!
Φιλάκια.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Υπέροχη μου φάνηκε η κόρη σου Χρυσούλα! πόσο χρονών είναι; πολύ ξεχωριστή γραφή. Είδες, σου χρωστάω ευχαριστίες, χάρη στην παρατήρησή σου ξεστραβώθηκα κι έβγαλα την επαλήθευση. και δεν είχα καταλάβει ότι είχα αποκλείσει σχόλια ανωνύμων. τα άνοιξα κι αυτά. ζητώ συγνώμη αν κάποιοι ήθελαν να αφήσουν σχόλια και η βλακεία μου δεν τους το επέτρεψε. δεν το είχα όμως πάρει είδηση.

Tzeve είπε...

ξεκίνα να βλέπεις boston legal που είναι πιο χαλαρό σεξοδιασκεδαστική σειρά...

όσον αφορά τα υπόλοιπα...

καλά να πάθεις που ακόμα αισθάνεσαι...

πουαντερι είπε...

Καλε τι εγινε με τον γαμο;
εγω με τις ιωσεις γαμωτο εχω μεινει πισω....
αν δεν εγινε ακομη λεω να παρεις ενα ωραιο κλασικο μαυρο μικρο φορεμα να το βαλεις στον γαμο με ενα εκεντρικο σακακι, ή ενα φανταιζι μπιζού-κολιε και αυτο το φορεμα αργοτερα για να μην το φαει η ντουλαπα θα μπορεσεις να το φορεσεις με τα κλασικα σου σακάκια δικαστηριου στυλ.

Που ξερεις ρε, μπορει να αντιπροσωπευσεις τον Κουγια καμμια μερα! να μην εμφανιστεις με ενα φορεμα μαυρο;!

πουαντερι είπε...

Και που'σαι αν τελικα εγινε ε! μην σκας οτι και να φορεσες ομορφη θα ησουν σιγουρα!!!!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Λασπό ευχαριστώ και το αυτό επιθυμώ και δι' υμάς (ή μήπως δι' ημάς); Boston Legal να δεις εσύ. εγώ άμα θέλω να σεξοδιασκεδάσω χαλαρά βλέπω Γκουσγκούνη :P. Πάλι κατασκοποϊστορίες βλέπω. Πάω να διαβάσω!
Πουαντερούλα μου, ευχαριστώ! ο γάμος θα γίνει αυτή την Κυριακή, οπότε με πρόλαβες εγκαίρως. το μαύρο φόρεμα λοιπόν το ψηφίσατε πολλοί. χμ χμ χμ... φιλιά στα παιδάκια σου... Και σε διαβεβαιώ, αν ποτέ φθάσω στο έσχατο σημείο να πρέπει να εκπροσωπήσω τον Κούγια, θα προτιμήσω το Ζάλογγο! Και θα φοράω και το μικρό μαύρο φόρεμα!

ΚωνσταντίνοςΚΔ είπε...

Αχ κοκκινοσκουφίτσα μου, αν έκανα τη δουλειά σου θα είχα ήδη αυτοκτονήσει, δεν ξέρω πώς αντέχεις.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Στα αρνητικά ξέχασες να γράψεις ότι έχεις συνάδελφο (συνάδελφος τέλος πάντων μη χέσω!) τον Κούγια μουχαχα! :P

Ήθελα να γίνω δικηγόρος το πάλαι ποτέ.
Τελικά χάρηκα που δεν το έκανα αφενός μεν διότι οι μισοί πεινάνε και αφετέρου διότι θα είχε ήδη σπάσει το στομάχι μου (όχι απ την πείνα αλλά απ τα νεύρα!).

Να λες καλά που έχεις δουλειά απ την άλλη βέβαια απορώ με την υπομονή σου!

Δεν μου λες κι εμένα πως το κάνεις;

Δημιουργία είπε...

Ολες οι δουλειες εχουν τα καλα και τα κακα τους.Εσυ να κρατας μονο τα καλα, οσο μπορεις τουλαχιστον.

Ανώνυμος είπε...

sinithws dikigoroi ginontai oi...sklirotraxiloi!esy giati piges??? :)

Μάτα είπε...

Εχω μία ένσταση κυρία δικηγόρος! Γιατί λές ότι είσαι κοντή ενώ είσαι και 1 πόντο ψηλότερη από μένα;
Και αφού είχες τα κότσια να γίνεις δικηγόρος τότε είναι αυτό που λένε "μην δεις ψηλό και φοβηθείς κοντό και ξεθαρέψεις" !
Πάντως ένσταση και πάλι και θα ζητήσω ασφαλιστικά μέτρα αν το ξαναπείς αυτό!
Φιλιά

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Konstantine, μην το λες. έχει και πολλά καλά. ακονίζει το μυαλό και σου αποκαλύπτει αντοχές που δεν ήξερες ότι είχες. εξακολουθείς να έχεις τον ίδιο μεταβολισμό;
Κίρκη μου, γεια σου! έχω έλκος εδώ και τρία χρόνια. αυτό απαντάει στις απορίες σου; Όσο για τον Κούγια, κι όμως και σήμερα ακόμη πολλοί συνάδελφοι τον παραδέχονται για το χελίσιο τρόπο του. Είναι πολλά τα κόλπα Κίρκη μου...
Δημιουργία μου, γεγονός είναι ότι όταν ζορίζομαι, ξεχνάω τα καλά. μετά νιώθω καλύτερα και συνεχίζω.
Nek, ξέρεις πόσος κόσμος νομίζει ότι είμαι κανονική σκύλα;
Μάτα, έχεις δικαίωμα να ενίστασαι βεβαίως βεβαίως. συγνώμη, αλλά δεν βλέπεις το big picture. φαντάσου μια γυναίκα 1,61 με .... κιλά σαν ντουλάπα τρίφυλλη. εντείνεται η κοντότητα!!! α, και για το δικηγοριλίκι, μη νομίζεις, δεν ήταν κότσια, ήταν άγνοια... δεν ήξερες, δε ρώταγες που λένε;

Marina είπε...

Πόσο σε καταλαβαίνω σχετικά με το τρέξιμο και τους κραδασμούς που αισθανεσαι να εισπράττεις συνέχεια. Και εγώ κάπως έτσι πορεύομαι, είμαι το Νο. 2 στις Δημ.Σχέσεις μεγάλης εταιρείας, το Νο. 1 παίρνει τις αποφάσεις και εγώ τις εκτελώ. Το τι άτιμος-ψεύτικος κόσμος κυκλοφορεί, βρωμιάριδες που καθυστερούν το νοίκι της δικιάς σου και το βράδυ τα σπάνε αλλού. Να σου σηκώνεται η τρίχα.Ομως όταν χωθώ στο σπίτι μου το βράδυ, τους σβήνω όλους, με λίγη μουσική, λίγο ΠιΣι, τις γατούλες, το σύζυγο, ένα ωραίο μπάνιο όλη η γλίτσα μένει έξω απο το κατώφλι.
Κουράγιο σου εύχομαι