Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Me, me, me


Διάβασα τα σχόλιά σας στο ποστ για το βραβείο και ήταν τόσο γλυκά και αγαπησιάρικα που... προβληματίσθηκα. Αναρωτήθηκα μήπως σας δίνω άθελά μου λανθασμένη εικόνα για τον εαυτό μου. Γιατί δεν είμαι αυτός ο τόοοοοσο γλυκός και ωραίος άνθρωπος που περιγράφετε, ούτε κατά διάνοια. Ειδικά την τελευταία περίοδο νιώθω συχνά το χειρότερο γομάρι που έχει πατήσει αυτή τη γης. Συχνά η σκοτεινή μου πλευρά παίρνει το πάνω χέρι και τότε όλα γίνονται... κόκκινα της φωτιάς. Βρίζω ενώ δεν έβριζα ποτέ, θυμώνω με χαζά πράγματα, νιώθω ολοένα και πιο στριμωγμένη και εγκλωβισμένη σε καταστάσεις που πια δεν αντέχω, έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου σε πολλούς ανθρώπους και κυρίως νιώθω ότι έχω χάσει τελείως τον μπούσουλα σε όλα: επαγγελματικά, προσωπικά, συναισθηματικά, βάλτε κι ό,τι άλλο θέλετε. Α, και λόγω ανασφάλειας, αποφεύγω και αναβάλλω πράγματα που πρέπει να κάνω. Και πολλές φορές φοβάμαι για μένα, για το μέλλον, για όλους μας. Τρώω φρίκες και μελαγχολίες από το πουθενά. Κι όμως, από την άλλη νιώθω και πιο ΖΩΝΤΑΝΗ από ποτέ.
Τελικά μπορεί να μην είναι τελείως κακό και κατακριτέο πού και πού να ζεις και να αποθεώνεις το Μαύρο Κομμάτι μέσα σου. μπορεί να είναι και τελείως υγιεινό και ωφέλιμο, αρκεί να μην καταλήγεις να βλάπτεις τους γύρω σου.
Αυτό ήθελα να σας πω για να είμαστε εξηγημένοι. Επειδή και στο παρελθόν έχω καταχωρηθεί στο γενικό υποσυνείδητο ως "η καλή κοπέλα", ενώ εγώ δεν αισθάνομαι έτσι όταν σκέφτομαι εμένα. μάλλον ως γήινη και ατελή μπορώ να με περιγράψω. και πολύ το χαίρομαι!

Σας φιλώ πολύ πολύ

Και να κάνω και μια ερώτηση για την κρίση σας: αφού με βράβευσαν δύο άτομα, ο George και η Mata, μήπως μπορούμε να θεωρήσουμε ότι δικαιούμαι να απονείμω κι εγώ βραβείο σε άλλα 8 άτομα, δηλαδή 8 Χ2; αν πιστεύετε πως ναι, ενημερώστε με, γιατί έχω πολλούς υπόψη μου που νιώθω άσχημα που δεν φτάσαν τα βραβεία για να τους δώσω!!!

22 σχόλια:

next_day είπε...

Αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα, από όλα αυτά που λές κρατάω μόνο μια φράση... "Νιώθω ζωντανή"! Αυτό έχει σημασία, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνεις και να ξεσπάς σε λάθος άτομα ή να χαλάς υπερβολικά πολύ την διάθεση σου...
Πάντως ως κοκκινοσκουφίτσα πρέπει να δείχνεις και τον σκληρό σου εαυτό, αφού πάντα παραμονεύει ο κακός ο λύκος... Εγώ πάντως προτείνω κουλουράκια και καφέ ( εμπνευσμένο απο το νέο μου πόστ!!)..
Όσο για το βραβείο δεν ξέρω τι να σου πώ... Λογικά μπορεί να γίνει 8*2... αλλά και πάλια αυτή είναι η δική μου και απ'ότι φαίνεται και η δική σου λογική.. Δεν ξέρω αν στέκει!!!

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Το ξερα! από την ώρα που πήγες να καρφώσεις το χέρι μου αντί για την πατάτα!

kakos lykos είπε...

"next_day είπε:...Πάντως ως κοκκινοσκουφίτσα πρέπει να δείχνεις και τον σκληρό σου εαυτό, αφού πάντα παραμονεύει ο κακός ο λύκος..."


Βρε παιδιά πάλι εγώ θα την πληρώσω;
Για όλα ο κακός ο λύκος φταίει;

:PPPPPPPPPPPPP

:)))))))))))

next_day είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
next_day είπε...

Οχι κακέ μου λύκε, δεν φταίς εσυ!!
Συγνώμη!!!! ;)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

καλέ ειρήνη υμίν, χάσαμε το θέμα μας! μην τσακώνεστε όλοι οι καλοί (και κακοί) χωράμε! πείτε μου τι θα κάνω με τα βραβεία;

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Χρυσό ΠιΠι: ήταν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που με ώθησε αγαπητή. αφού όλα τα άλλα φαγητά τα είχες σκεπάσει λέμε!:P

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός είναι τέλειος κοκκινοσκουφίτσα;;; ουδείς...
όλοι έχουμε τα ελαττώματα μας, οπότε μη σε προβληματίζει καθόλου!!! απλά και εμείς κρίνουμε από τις αναρτήσεις σου...είναι τόσο καλές εξάλλου :)

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

εχει προσλάβει "γραμματικό" και της γράφει εκείνος. μουαχαχα.

Δημιουργία είπε...

Μη σκας, κυκλους κανει και η διαθεση μας... οποτε γιατι στεναχωριεσαι?

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

di-ne-tou, δεν ξέρω, επιδιώκω την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια εδώ μέσα, οπότε αυτό θέλω να αντικατοπτρίζουν τα γραπτά μου: τον αληθινό μου εαυτό.
αρρωστιάρα, ναι, έχω, και του κολλάω ΤΕΒΕ (στην κλάση συγγραφέων)
Δημιουργία, απλώς τελευταία η διάθεσή μου αλλάζει κυριολεκτικά από λεπτό σε λεπτό. για να δούμε τι θα γίνει...

Aspa είπε...

My thoughts exactly. Κι εγώ σας έχω παραπλανήσει, καθόλου γλυκιά δεν είμαι! Ας αγαπήσουμε όμως και τους σκοτεινούς εαυτούς μας, χωρίς τύψεις! Σύμφωνοι; Φιλάκια πολλά!
Υ.Γ. Ψηφίζω να δώσεις και άλλα 8 βραβεία!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Άσπα, όσο και να προσπαθείς να κρυφτείς, δεν μπορείς...ΕΙΣΑΙ γλυκιά και συμπαθεστάτη. όσο για τα βραβεία κι εγώ συμφωνώ. ως τώρα έχουμε 2 θετικές ψήφους. θα περιμένω μέχρι αύριο και μετά θα προχωρήσω σε βραβεύσεις. φιλιά!

Μάτα είπε...

Το δικό μου σύνθημα είναι "είμαι καλή με τους καλούς αλλά όποιος μου πατήσει τον κάλο (στο πόδι όχι αυτόν του εγκεφάλου μου :p) μαύρο φίδι που τον έφαγε" !
Τώρα με τα βραβεία μπορείς αν θες να πάρεις και 7 από τα δικά μου που δεν τα έδωσα για το άλλο μπλογκ μου που βραβεύτηκε κι αυτό!Χεχεχε,σε μπερδέψαμε τώρα έτσι;
Θα έλεγα δώσε σε όποιον θέλεις γιατί όλοι το αξίζουν!
Φιλιά

Dorothy είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα μου, αυτό με τη διάθεση βαρόμετρο και όλα τα υπόλοιπα που περιγράφεις το έχω περάσει (και ξεπεράσει) άπειρες φορές. Επομένως, πιστεύω ότι είναι μια πολύ φυσιολογική φάση. Αλλά και φυσιολογικό να μην είναι -και απλά είμαστε και οι δύο λοξές- πάλι μη σκάς, αφού δεν θα είσαι μόνη :p (Την αντιπάθειά μου για τον χαρακτηρισμό "καλή κοπέλα" τον έχω εκφράσει σε προηγούμενο ποστ!) Φιλάκια!

Dorothy είπε...

Α,καλά! "Διάθεση ασανσέρ" ήθελα να γράψω, πως μου βγήκε "βαρόμετρο" ένας Θεός ξέρει!

maria είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα μου

Δίκαιο είχε η di-ne-tou .Εμείς διαβάζουμε τις αναρτήσεις σου που μας αρέσουν πολύ , να ξέρεις και η δική μου διάθεση το τελευταίο διάστημα αλλάζει από λεπτό σε λεπτό. Άρα να μην μου στεναχωριέσαι . Και επειδή σου έδωσα και εγώ βραβείο λέω να δώσεις άλλα 8 γιατί το αξίζουν και άλλοι.

Tzeve είπε...

αυτά που περιγράφεις...τα αισθανόμαστε όλοι...και βρίζουμε και μελαγχολούμε...και...και...και...

θα πρέπει να το έχεις αντιληφθεί από τις αναρτήσεις...

όσον αφορά το βραβείο...πίστεψε με σε 2-3 μέρες θα το έχουν όλοι...εξάλλου τι βραβείο είναι αυτό που ο καθένας το δίνει σε όποιον θέλει με βάση υποκειμενικά κριτήρια;;;;

απλά κάποιος σκέφτηκε κάτι...το έβγαλε προς τα έξω...και μέσα σε 1 βδομάδα διαδόθηκε σε όλα τα blogs...

το πραγματικό βραβείο είναι τα σχόλια που λαμβάνεις από κάθε έναν από εμάς...και αυτό είναι και το βραβείο που δίνεις εσύ σε εμάς...το ουσιαστικό...την αγάπη και τη συμμετοχή σου

koptoraptou είπε...

ΑΝ και καθυστερημένα σας ευχαριστώ πολύ για το βραβείον. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να το καρφιτσώσω στο καλύβι μου. Χελπ μι! Θενξ!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μάτα, να σου πω, κι εγώ έτσι σκέφτομαι αρκετές φορές, διότι είδα ότι η δεκτικότητα και η διάθεση για βοήθεια και προσφορά εύκολα ερμηνεύονται ως μ.....ία. θα παρω τα δικά σου 7 βραβεία - συγχαρητήρια - και έτσι θα έχω 15 να δώσω! είδες, καθόλου δεν μπερδεύτηκα!
Dorothy, κάπου διάβασα ότι ισχύει το "γλώττα λανθάνουσα ταληθή λέγει". αυτό που εμείς ονομάζουμε "σαρδάμ" είναι στην πραγματικότητα μήνυμα του υποσυνειδήτου μας ή όπως αλλιώς θέλουμε να το ονομάσουμε. όντως βαρόμετρο μου φαίνεται και μένα πιο ταιριαστό, γιατί καταγράφει το βαρομετρικό χαμηλό και υψηλό μου. ευχαριστώ που δεν με αφήνετε να νιώσω σαν τον σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι..
Maria μου, σε ευχαριστώ. αυξάνονται οι θετικές ψήφοι!!!
Λασπό, έχεις δίκιο, και νομίζω όλοι λίγο πολύ το ξέρουμε. τα βραβεία αυτά όμως είναι ένας τρόπος να δείξουμε την εκτίμησή μας και σε αυτούς που προτιμάμε να διαβάζουμε, ανθρώπινο δεν είναι; και δεν βλάπτει και κανένα ως ενέργεια. όσο για τις μαύρες μου, ετοιμάζω ανάρτηση μήπως και ξεκαθαρίσει η κατάσταση κάπως. α, και το ξέρεις ότι μου αρέσει πολύ το μπλογκ σας και τα σχόλιά μου τα αφήνω με πολλή χαρά και κέφι. φιλιά στο Κατερινιώ!
Kοπτοραπτούλα μου, γεια σου! με γεια το βραβείο. εγώ προσωπικά (που είμαι και άσχετη) ακολούθησα τις συμβουλές φίλων από εδώ μέσα. οπότε έσωσα την εικόνα στον υπολογιστή μου, μετά πήγα στη Διάταξη, πάτησα προσθήκη στα gadgets, τη μεταφόρτωσα, έγραψα και τίτλο και λεζάντα, το αποθήκευσα και τσουπ! έτοιμο! δοκίμασέ το να δούμε κι αν κάτι δεν πάει καλά, ξαναέλα μήπως βρούμε την άκρη. μην ξεχάσεις να το δώσεις και σε άλλους 8!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος και ίσως αυτό να είναι που τον κάνει ξεχωριστό. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που πρέπει να είμαστε και σκληροί γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να εξετάζουμε την κατάσταση, να εκτιμάμε τα γεγονότα και να πράττουμε ανάλογα. Αυτό το μοτο είναι του συμβίου μου και όχι δικό μου, δυστυχώς. Νομίζω όμως ότι κάπου εκεί κρύβεται η χρυσή τομή. Να είσαι πάντα καλά και δυνατή. Φιλιά!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Καλώς την! σωστά τα λες, αλλά ως τώρα θεωρούσα τον εαυτό μου ανίκανο να επιδείξει σκληρότητα. πίστευα ότι πάντα θα μου βγαίνει μια πηγαία καλοσύνη. αμ δε, ποτέ μη λες ποτέ. υπάρχει και μπόλικη κακία μέσα μου τελικά. θα δούμε πώς θα πάει.. να έρχεσαι να τα λέμε!