Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Βοήθεια συντρόφοι


Σήμερα θα σας θέσω προ των ευθυνών σας. Mάλιστα των ευθυνών σας. Διότι να ξέρετε, εδώ μέσα όποιος μπαίνει και διαβάζει τι γράφω, το κάνει υπ' ευθύνη του. επομένως ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Χιούστον, έχουμε πρόβλημα. Όχι ακριβώς πρόβλημα. Γάμο έχουμε να πάμε την Κυριακή στην επαρχία. Καλό αυτό, δε λέω, να ζήσουν τα παιδιά να τα χαιρόμαστε και στα δικά μας οι ελεύθεροι, καμία αντίρρηση. Όμως όμως όμως .... Ζήτημα τεράστιο ορθώνεται μπροστά μου. Τι φοράμε καλέ; Όλη μου η ντουλάπα είναι γεμάτη γραφειόρουχα (ξέρετε, παντελονάκια μαύρα για τη δουλειά, πουκαμισάκια άσπρα για τη δουλειά, κουστουμάκια για τα δικαστήρια και άλλα τέτοια). Άντε και λίγες φορμοπιζάμες για το σπίτι και κάνα δυο τζινάκια. Α και ένα μεταξωτό νυχτικό (μη ρωτάτε πολλά.... έχω ελπίδες).
Τι φοράνε παιδιά μου; Τι να βγω να πάρω; είμαι άσχετη με τα ψώνια. Μπορώ να γυρνώ μια ολόκληρη μέρα τα μαγαζιά και να γυρίσω σπίτι με το εκατοστό μαύρο πουλόβερ. Ενώ χρειαζόμουν μπουφάν ας πούμε. Πάντα τέτοια.
Δώστε μου ιδέες. Είμαι κοντή, χοντρή, καστανομελαχρινή με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ο γάμος είναι φίλων μου και ο καιρός προβλέπεται συννεφιασμένος. Βοηθήστε με, γιατί αύριο πρέπει να βγω στη γύρα
Επίσης. Άμα πάω κομμωτήριο Σάββατο μεσημέρι να τιθασεύσω την αφάνα μου, θα είναι αξιοπρεπής την Κυριακή το μεσημέρι για το γάμο; Ή θα ξυπνήσω σαν Γκρέμλιν την Κυριακή το πρωί;
Αυτά και άλλα καυτά ερωτήματα καλείσθε να απαντήσετε φίλοι μου καλοί. Βάλτε τα δυνατά σας και σώστε με από βέβαιο ρεζιλίκι!

Θα εκτιμηθούν προτάσεις με έξτρα τ(σ)ιπς, ας πούμε με τι πατούμενο συνδυάζουμε το ρούχο που συνιστάτε, τι τσαντικό, κλπ κλπ κλπ. Να είστε ευγενικοί και κομψοί στη φρασεολογία σας (Απαγορεύονται ας πούμε οι φράσεις "Για μια φακλάνα όπως η πάρτη σου ενδείκνυται...". Προειδοποιώ. Θα βάλω μετριασμό σχολίων).

Φιλιά και ευχαριστώ προκαταβολικά!

24 σχόλια:

Dorothy είπε...

Λοιπόν, για το μαλλί δεν έχω άποψη, γιατί το δικό μου μετα βίας κρατάει μια μέρα χτενισμένο. Για το ένδυμα, ενδιαφέρεσαι για ψάξιμο μόνο για κέντρο Αθήνας? Μέχρι που είσαι διατεθιμένη να φτάσεις?

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothy, μέχρι τον Άρη είμαι διατεθειμένη να φτάσω άμα χρειαστεί. εξάλλου τώρα όλα ένα μετρό μακριά είναι στην Αττική. για την Αττική μιλάμε πάντα, έτσι δεν είναι; έχεις καμία ιδέα;

Dorothy είπε...

Σου στέλνω mail!

kakos lykos είπε...

Τώρα αν περιμένεις στυλιστική άποψη από μένα έπιασες από κούπες!
Άλλο από jeans, φόρμες, μπουφάν και οτιδήποτε άλλο spor κυκλοφορεί δεν υπάρχει στη ντουλάπα μου, τώρα θα μου πεις τι κάνεις αν πας κάπου επίσημα, ε για κει έχω κανα δυο ρούχα για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά τίποτα περισσότερο, αν και με τα 10 κιλά που πήρα τώρα τελευταία ανάθεμα και αν μου κάνουν πια. Θέλω να κρίνουν το άτομο και όχι το ρούχο, άτομα που με κρίνουν για το ρούχο μου τα κάνω delete αυτόματα.
Λοιπόν, θα κάνω μία προσπάθεια αφού βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση να σου προτείνω ντύσιμο.
Θα φορέσεις κάτι που να είναι ταυτόχρονα εμφανίσημο, επίσημο, αλλά και άνετο.
Το ντύσιμο δικαστηρίου που ανέφερες ότι υπάρχει στη ντουλάπα σου δεν ακούγεται άσχημο, απλώς αγόρασε ένα καινούργιο τέτοιο σύνολο, που δεν θα σου πάει και χαμένο, αφού μετά μπορείς να το βάζεις στη δουλειά.
Το παπούτσι δυστυχώς δεν μπορεί να είναι άνετο, καλό θα είναι να έχει το σχετικό τακούνι του(10 πόντους και άνω), για να σου δώσει και ύψος, αλλά και το ρούχο να φανεί πιο επίσημο.Αν πας με δικό σου μέσο, έχε καβάτζα ένα 2ο ζευγάρι παπούτσια, έτσι τα επίσημα να τα φορέσεις μόνο στο γάμο, μη γεμίσεις από πριν με φουσκάλες.
Είπες ότι έχεις αφάνα, πάρε έναν αφρό που κάνει βρεγμένο λουκ, θα τα συμμαζέψει και μπορείς να τα κουμαντάρεις και μόνη σου, μην περιμένεις με τον καιρό που έχει τις τελευταίες μέρες να σου κρατήσει το μαλλί από το κομμωτήριο.

XRYSOULA είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα μου γλυκειά ψυχραιμία.Ολα τα προβλήματα έχουν και την λύση τους(λέμε τώρα).
Λοιπόν!!!!!!!
Ενα μαύρο φορεματάκι(και μην μου πεις "μα σε γάμο με μαύρα"?)είναι πάντα απαραίτητο στην ντουλάπα μας.Συνδιάζεται έυκολα σε κάθε περίσταση και θεωρείται επίσημο ένδυμα.Μπορείς να το φωτίσεις με διάφορα αξεσουάρ(πρόσεξε μόνο μην δείχνεις σαν τσιγγάνα τουρκογύφτισα) και να ρίξεις επάνω σου μία μεταξωτή εσάρπα στο χρώμα
καφέ μελί ας πούμε.Τσαντικό και πατούμενο δεν το συζητώ έντονα χρώματα.Οτι γουστάρει η ψυχή σου αλλά για όνομα του θεού όχι χρυσό ή ασημί λυπήσου μας.
Τέλος το μαλί σου συνισώ να το ισιώσεις τελείως στο κομμωτήριο οπότε εάν την κυριακή που θα ξυπνήσεις δείς κάτι να πετάει ε φαντάζομαι ότι ένα πιστολάκι μαλλίων κάπου θα σου βρίσκεται.
Και μία τελευταία συμβουλή που δίνω πάντα στην μεγάλη μου κόρη (από την περιγραφή σου πρέπει να μοιάζεται πάρα μα πάρα πολύ).
"Το περιεχόμενο μετράει αγάπη μου το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ"
Φιλάκια πολλά από μια μανούλα.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Kake lyke, το σκέφτηκα κι εγώ αυτό. ένα ωραίο μπλε σκούρο κουστούμι με σατέν λευκό μπλουζάκι από μέσα δεν ακούγεται άσχημο, ε; όσο για τα δεκάποντα, κάτι μας είπες. με ύψος 1,61 βία, πώς νομίζεις οτι κυκλοφορώ; με φλατ; αχ αγάπη μου, η γκάμα μου ξεκινάει από τον 1 πόντο (τακούνι) και καταλήγει στους 12+ πόντους (πάλι τακούνι)
Xρυσούλα γεια σου! σε πεθύμησα! μου άρεσε η ιδέα με το φόρεμα και την εσάρπα! ασημί και χρυσό δεν τα μπορώ κι εγώ, γιατί φοράω φακούς επαφής και μου λαμπυρίζουν πολύ και σκοντάφτω στα πεζοδρόμια με αυτά τα χρώματα. ξέρεις τι; το μαλλί μου βασικά ίσιο είναι, αλλά τον τελευταίο καιρό λίγο οι βροχές, λίγο η υγρασία στον αέρα ηλεκτρίζεται και πετάει παράξενα. δεν το έχω ξαναπάθει αυτό. οπότε το ίσιωμα μου φαίνεται καλή ιδέα. μετά από το ξύρισμα του κεφαλιού. Η κόρη σου μου μοιάζει εξωτερικά ή εσωτερικά; Βέβαια και οι δύο εκδοχές είναι εξίσου απευκτέες, γιατί είμαι απ' έξω πανούκλα και από μέσα πανούκλα (πρωτότυπο). Να τη χαίρεσαι και να της θυμίζεις ότι εκεί έξω υπάρχει η Κοκκινοσκουφίτσα που ψάχνει ακόμη να βρει το περιεχόμενο. αλήθεια έχει δικό της μπλογκ; θα ήθελα να μπω να διαβάσω

maria είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα και εγώ θα σου προτείνω μαύρο φόρεμα με μια φαρδιά ζώνη στην μέση με έντονο χρώμα (π. χ . κόκκινο) ,κόκκινα παπούτσια και κόκκινη τσαντούλα .τι κοκκινοσκουφίτσα θα ήσουν χωρίς κάτι κόκκινο
Φυσικά τα μαλλιά ίσια και διακριτικό κραγιόν και έντονο βάψιμο στο μάτι .
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο ,πάντως ότι και να επιλέξεις θα λάμπεις γιατί μετράει ο εσωτερικός σου κόσμος .

Καλά να περάσεις ,άντε και στα δικά μας οι ελεύθεροι ( χι χι χι χι ) !!!!!!!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Maria μου σε ευχαριστώ. καλή ακούγεται η πρόταση. εγώ βέβαια είμαι μια Κοκκινοσκουφίτσα ινκόγκνιτο και δεν πολυφοράω κόκκινο έξω από εδώ, αλλά με το μαύρο πάει μια χαρά. από πού αντλείτε δε αυτή τη βεβαιότητα ότι ο εσωτερικός μου κόσμος λάμπει, απορία το έχω, και θυμήθηκα και το ανέκδοτο κι εσύ λάμπεις Μπάμπη μου
χα χα χα. φιλάκια. σου άφησα σχόλιο πριν λίγο.

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

αν θες το διάσημο κόκκινο μπουφάν το νοικιάζω σε καλή τιμή πάντως.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Pipitsa, είσαι πολύ τσίπισα με το συμπάθειο. κατ' αρχήν ΞΕΚΟΛΛΑ, το μπουφάν δεν είναι κόκκινο και το ξέρουμε όλοι. Επίσης θα φορέσω βρε συ σε γάμο ρούχο second-hand; (και πάλι με το συμπάθειο). ευχαριστώ πάντως για την ευγενική προσφορά σου.

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

ε όχι και second-hand τέτοιο μπουφάν! που το έχω βάλει στα πλατάκια μου! έπρεπε νά έχεις πηδήξει από τη χαρά σου για την προσφορά! αχάριστη καρδιά!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

PiPiTsA, πού είναι μάνα μου η φωτογραφία σου;;; λοιπόν, αυτή εδώ είναι μια δήλωση μετανοίας. μετά από τηλεφωνική επικοινωνία η αλήθεια αποκαταστάθηκε. το μπουφάν πράγματι δεν είναι πάνω από 5 ετών και το ότι στόλιζε τα πλατάκια του ΠιΠιού όντως το καθιστά κομμάτι ανεκτίμητης συναισθηματικής (και αρχαιολογικής) αξίας. ζητώ ταπεινά συγνώμη και θα δεχτώ ευχαρίστως την προσφορά αν μου δώσετε μαζί και το Λεωνίδα...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κοκκινοσκουφίτσα...
το μαλλί να το κάνεις μια ελαφριά μπούκλα και δε νομίζω να έχεις πρόβλημα ότι θα χαλάσει...
όσον αφορά για το ρουχισμό.... μμμμμ πιστεύω ότι ενα μαύρο φορέμα με ανοιχτό μπούστο και αξεσουάρ σε χρώμα που εσύ επιθυμείς (το μοβ το πεθαμενατζίδικο ας πούμε χαχαχαχαχα) θα είναι το ιδανικό...όπως επίσης και μια εσάρπα!!!!

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

αν πήγαινες σε γάμο στο Ινγλαντ και φόραγες καπελαδούρα θα στον έδινα http://www.youtube.com/watch?v=GJc5V5lUEdE

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

ΧρΠι: ή στο Άσκοτ ε, στις ιπποδρομίες; ωραία ιδέα, να πάω λες με κανένα τεράστιο καπέλο στο γάμο; φοβάμαι μη μπουρδουκλώνομαι συνέχεια όμως! λέω να πάω πιο συντηρητική...

Αρχοντία είπε...

Καλησπέρα! με τα ρούχα είμαι στο στοιχείο μου!!
Λοιπόν στη θέση σου θα διάλεγα ένα σουπερ κουστούμι για να νιώθω άνετα (καλύπτει και τα περιττά, αλλά βραδυνό, όχι δικαστηριακό. Ένα μπλέ-μαύρο, ή μαύρο, ή γκρί ανθρακί, μονόχρομο ή με ψιλή ρίγα. Σε ύφασμα ή βελούδο ή κρεπ , με καμιά νοστιμη λεπτομέρεια π.χ. σατέν ρελάκι ή κανένα ωραίο κουμπί. Από γραμμή Ίσιο παντελόνι και κλασσικό σακάκι ελαφρώς μεσσάτο αλλά όχι στενό, και όχι κοντό.
Από μέσα ένα σούπερ πουκάμισο με κόλπο-γιακά που να δένει στο λαιμό, ή όρθιο γιακαδάκι μυτερό, ή με τίποτα πιετάκια ή ανάγλυφες ραφές κάθετες στο στήθος(νερβίρ λέγονται).
Μαλλί κομμωτηρίου ίσιο , ελεύθερα ή πιασμένα πίσω χαμηλά στυλ αλογοουρά με χωρίστρα όπου σου πάει ή καθόλου.
Αξεσουάρ μπορείς να το πας σε στυλ chanel, τσαντάκι, γόβα ή ankle boot,και στο λαιμό αλυσιδέ κολιέ ή πέρλες σε διάφορα μεγέθη και μήκη.
Θυληκό, τυπάδικο, σικάτο και σέξυ όσο πρέπει.

Dorothy είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την Αρχοντία! 'Η ένα κλασικό μαύρο φόρεμα, με όμορφα αξεσουάρ και παλτό από πάνω.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Aρχοντία, δεν σταματάς να με εκπλήσσεις. μου φαίνεται ότι είσαι νταβιντσική προσωπικότητα. και εικαστικά, και διακόσμηση, και μαγειρική και στυλίστρια και όλα αυτά άψογα. πώς τα καταφέρνεις παιδί μου; οι ιδέες σου μου άρεσαν πολύ. Και είναι και πιο κοντά στον τύπο μου μου φαίνεται, γιατί μια κλασική γοητεία τη διαθέτω έτσι κι αλλιώς τρομάρα μου
Dorothy, θα πάω προς Κορυδαλλό. Κι ας ελπίσουμε ότι θα βρω κάτι ωραίο! ευχαριστώ για τα μέιλ σου που ήταν τόσο κατατοπιστικά και εξαιρετικά χρήσιμα.
Α ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΙ ΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!

Αρχοντία είπε...

Και στα δικά σας, και στα δικά σας!

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

δεν έχει τί να βάλει
δεν έχει τι να βάλει
δεν έχει τί να βάλει
η γριά στο καρναβάαλι

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Γιατί μαρή, πού έχεις να πας και ανησυχείς γριά γυναίκα;;;;

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

για σένα έλεγα. εγώ είμαι πάντα άρρωστη (σικ)!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Όχι ΠιΠι μου, μην τα λες αυτά και τα πιστέψει κανείς! αφού και η Κοκο η Σανέλ βρε εσένα συμβουλευόταν πριν βγει να ψωνίσει!

Marina είπε...

Για το ντύσιμο, α) Μπορείς να επενδύσεις σε αμπιγιέ ταγιεράκι που μετά θα το ξαναφορέσεις με άλλα κομμάτια. β) Πάρε ένα ωραίο μονόχρωμο παντελόνι με 2-3 προσεγμένα μπλουζάκια που συνδυάζονται μεταξύ τους με ένα ωραίο πανωφόρι ή ψεύτικη γούνα. γ)Στο γάμο μπορείς να βάλεις και μαύρο φόρεμα αρκεί να έχει μία χρωματιστή ή και γυαλιστερή εσάρπα ή ένα όμορφο λευκό-ασημί-χρυσό κλπ ζακετάκι απο πάνω. δ) Το παπούτσι αναγκαστικά θα είναι τακούνι ψηλό εφόσον μπορείς να περπατήσεις. Ειδάλλως πάρε όμορφες γόβες με όσο τακούνι αντέχεις. Υπάρχουν κάτι πάτοι απο σιλικόνη που προστατεύουν τα πόδια απο τις φουσκάλες. Εχε όμως στο αυτοκίνητο χαμηλά παπούτσια για το οδήγημα.
ε) Με ένα ζελέ, μπορείς να μαζέψεις το χτένισμα αν σου χαλάσει και να τα ξαναφορμάρεις
ζ) Μπόλικα αξεσουάρ, μακιγιάζ, άρωμα και είσαι έτοιμη. Μη ξεχάσεις το μανικιούρ!