Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Πιστεύετε στα μικρά θαύματα;

Εντάξει, ιδιαίτερα θρήσκα, τουλάχιστον με την έννοια της οργανωμένης εκκλησίας, δεν είμαι. Δεν τηρώ κάποιο συγκεκριμένο τυπικό. Πιστεύω όμως, είμαι σίγουρη ότι υπάρχει εκεί έξω μια ανώτερη δύναμη, που κινείται και κινεί αυτόν τον κόσμο. Είτε λέγεται Θεός (που για να είμαι ειλικρινής, εγώ εκεί κλίνω, μου αρέσει η ουσία της χριστιανικής πίστης), είτε Αλλάχ, είτε Βούδας, είτε όπως αλλιώς θέλει κανείς. Και έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να επικαλείται αυτή την ανώτερη δύναμη σε δύσκολες καταστάσεις, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι από εμάς.
Τον τελευταίο μήνα έχω βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση με μια από τις υποθέσεις που δουλεύω, κι ένας από τους επιπλέον πόντους δυσκολίας προέρχεται από το γεγονός ότι πρόκειται για ζήτημα συγγενικού μου προσώπου. Ε λοιπόν, όσο περισσότερο δουλεύω μη θέλοντας να απογοητεύσω αυτό το πρόσωπο, τόσο λες και επίτηδες εμφανίζονταν συνέχεια εμπόδια σκληρά και πεισματικά. Σαν την Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβαμε, δύο φύτρωναν. Εδώ και λίγες ημέρες έχω σκοντάψει σε ένα κομμάτι χαρτί. Ένα απολύτως απαραίτητο πλην όμως άφαντο χαρτί, το οποίο πιστέψτε με, έχω προσπαθήσει πάαααααρα πολύ να ανακτήσω από διάφορες πηγές, στάθηκε όμως αδύνατον. Είχα απελπιστεί κανονικά. Έλεγα από μέσα μου "Αχ να γινόταν κάτι να ξεκολλήσω, να μην κλείσω έτσι τη χρονιά, με κάτι στενόχωρο και απογοητευτικό".
Ώσπου, πριν από λίγο, ενώ καθόμουν στο γραφείο και διάβαζα, χτύπησε το τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι το χαρτί που έλειπε τόσο βρέθηκε τυχαία μέσα σε έναν ξεχασμένο φάκελο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση χαρά έχω πάρει! Μου φαίνεται απίστευτο. Τεράστιο κέρδος για όλους τους εμπλεκόμενους. Έχω ξαλαφρώσει κατά 100 κιλά. Και νιώθω την ανάγκη να απευθύνω ένα "ευχαριστώ" σε όποιον εκεί έξω άκουσε την παράκλησή μου και την ικανοποίησε.
Ξέρω ότι δεν ακούγεται τόσο σοβαρό ζήτημα, ώστε να το ονοματίζω μικρό θαύμα το περιστατικό αυτό, ωστόσο έχει τη σημασία του. Και όλες οι συγκυρίες, ο χρόνος και η στιγμή, είναι καίριες. Αφήστε με λοιπόν να θεωρώ ότι πρόκειται όντως για ένα από εκείνα τα υπέροχα μικρά θαύματα που μας χαρίζει κάπου κάπου η ζωή για να μην χάνουμε το κουράγιο μας.
Καλό σας βράδυ

27 σχόλια:

maistros είπε...

Πολλές φορές επιλέγω να συνεργαστώ με ανθρώπους που δεν διαθέτουν ούτε το μεγάλο όνομα αλλά ούτε και την τεράστια εμπειρία για το θέμα που τους έχει ανατεθεί.

Το κριτήριο μου πάντα είναι.. εάν αυτό που θέλω είναι δίκαιο και εάν ο συνεργάτης μου είναι πραγματικά καλός άνθρωπος που έχει βέβαια και μια σχετική εμπειρία.

Πιστεύω λοιπών, ότι ο καλός άνθρωπος (συνεργάτης) και το δίκαιο έτυμα που έχω είναι πάντα ευλογημένο και κρύβει ένα θαύμα στα δύσκολα.

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Εγώ το έχω πει πολλές φορές.... υπάρχει Θεός και είναι και δίκαιος.... Εντάξει, χωρίς να είμαι και εγώ.... ξέρεις, κάθε μέρα εκκλησίες και τέτοια, αλλά δικαιώθηκα αρκετές φορές και μάλιστα σε στιγμές που δεν το περίμενα.....
Φιλιά κοριτσάκι, χαίρομαι που τα πράγματα αρχίζουν και χαμογελούν για σένα!!!!

Savvina είπε...

Παρόλο που πιστεύω στον Θεό με τον δικό μου τρόπο, μπορώ να πώ ότι τον τελευταίο καιρό μάλλον θα είναι απασχολημένος με πολλούς και δεν έχει χρόνο να κοιτάξει και να βοηθήσει με τον τρόπο του εμένα και την οικογένειά μου.
Αλλά δεν πειράζει.
Πιστεύω ότι θα κάνει το θαύμα του όπως εκείνος ξέρει.
Άντε να φύγει αυτή η χρονιά για σένα Κοκκινοσκουφίτσα χωρίς ανάποδα.
Καλό σου βράδυ.
Φιλιά.

Ευρύνοος είπε...

Μικρό θαύμα (έως μεγάλο θα έλεγα) είναι οτι ξυπνάμε κάθε πρωϊ και βλέπουμε το φώς, τα χρώματα, και τόσα άλλα..

να πιστεύεις λοιπόν..
υπάρχει και μου μίλησε κάποτε με τον τρόπο Του..

καλό βράδυ :)

b|a|s|n\i/a είπε...

δεν ξέρω αν υπάρχει θεός, αλλάχ, βούδας. ίσως όλοι οι θεοί είναι δημιούργημα των ανθρώπων προσπαθώντας να εξηγήσουν και να κατανοήσουν την δύναμη της φύσης.
πιστεύω σε μία δύναμη ανώτερη. σαν την δύναμη της φύσης.
πιστεύω σε αυτά τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα. σαν τα μικρά φυτά που ανθίζουν καταχείμωνο. να δώσουν χρώμα στο γκρι καφέ του χειμώνα.
πολύ καλό σου βράδυ!

kakos lykos είπε...

Πολλές φορές νομίζουμε ότι έχουν εξαφανιστεί για την "χώρα του ποτέ" πράγματα, που στην πραγματικότητα είναι μπροστά στα μάτια μας και απλώς περιμένουν καρτερικά να τα βρούμε-δούμε.Δεν είναι κάποιο θαύμα η ανακάλυψή τους, αλλά μεθοδική έρευνα και συγκρότηση της σκέψης μας, για να ανασύρουμε από το κουτάκι της μνήμης, το μέρος που τα είχαμε δει τελευταία φορά.Μικρά ή μεγάλα θαύματα συμβαίνουν δεν αντιλέγω σε αυτό, αλλά και πάλι όχι με την Θεολογική έννοια του όρου, όπως τα παρουσιάζει η θρησκεία πχ να κάνεις φανουρόπιτα για να βρεις κάτι που έχασες, ή να δωροδοκήσεις Άγιο(βλέπε τάματα)για να βάλει σε διάφορα θέματα το χέρι του :P, αλλά με τους συμπαντικούς νόμους.
Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη αλλά δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή, αλλά δεν λέγεται ούτε Θεός, ούτε Βούδας, ούτε Αλλάχ ούτε οποιοδήποτε άλλο όνομα δεκανίκι στον αδύναμο άνθρωπο, είναι απλώς η ενέργεια του σύμπαντος, που γεννά και καταστρέφει (όταν έρθει ο καιρός) κόσμους άλλους στείρους κι άλλους που φιλοξενούν διάφορα είδη ζωής.

Καλό βράδυ Κοκκινοσκουφίτσα :)

Από μικρό κι από τρελό είπε...

εχεις δικιο.. δεν πρεπει να το λες μικρό θαύμα.. πρεπει να καταλάβεις ότι είναι ένα μεγάλο θαύμα και να είσαι ευγνώμον για αυτό!!!

όταν πραγματικά πιστεύεις τότε γίνονται τα θαύματα!!!


σματς!

DaisyCrazy είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα μου πάντα τέτοια θαύματα κι ακόμα καλύτερα :)
Φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πόσο χαίρομαι όταν γίνονται τέτοια μικρά θαύματα.Κάποτε είχα ένα πρόβλημα δικαστικό με ένα γείτονα στο εξοχικό μας που μου έκαμνε συνεχείς μηνύσεις για το παραμικρό, για το συρματόπλεγμα , για τη βρύση, για τη ψησταριά , για το τοιχάκι που ήταν μπηγμένο το συρματόπλεγμα,για το ύψος της σκεπής και ότι μπορείς να φανταστείς.Έκαμνε σπαστές τις μηνύσεις για να πληρώνω δικαστικά,πρόστιμα κτλ.Με κατεδίκασαν σε 6 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολη για τη ...ψησταριά.Έκανε λιπόν μια τελευταία μήνυση για ...το δρομάκι έξω απο τη πόρτα μου που υπερέβαινε το 1.50 μ και ήξερε οτι η δίκη θα γίνει μέσα στα 3 χρόνια οπότε θα πλήρωνα τη ποινή με 3 εκατομ.εκείνης της εποχής όπως μου είπε ο δικηγόρος να είμαι προετοιμασμένη.Έμεινα άυπνη όλη νύχτα και εκλαιγα όσο κι αν με παρηγορούσε ο άνδρας μου , το θυροςειδή εκείνη τη νύχτα τον έπαθα...την επόμενη μέρα πήγα στο δικαστήριο με τα λεφτά σε επιταγή έτοιμα, σίγουρη για τη καταδίκη ..ο μάρτυρας του δεν ήρθε, έχασε τη δίκη και δεν μπορούσε πλέον να μου κάνει τίποτα, δεν υπήρχε τίποτε άλλο.Ο δικηγόρος μου πανηγύριζε και φώναζε..θαύμα , θαύμα!!Ήταν πράγματι ένα θαύμα και ξέρεις το δικό του ήταν αυθαίρετο και μπορούσα να του κάνω τόσες μηνύσεις και άλλες τόσες, ο δικηγ. μου με ...παρακαλούσε να μου τις κάνει δωρεάν..δεν τις έκανα ποτέ, τον άφησα στο Θεό και είχα δίκιο.Αυτά λοιπόν είναι τα μικρά ..θαύματα της ζωής , τα καθημερινά, τα απρόσμενα!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Δεν πιστεύω σε θαύματα
πόνος είσαι και κλάμματα
μόνη ως τα χαράματα, κλάμματα κλάμματα κλάμματαααααααααααα


Έλεγε κάποτε η Άντζυ Σαμίου.
Και μέρες που είναι μου έχει ξυπνήσει η μπουζουκοδιάθεση. Είσαι να έρθεις για σκυλότσαρκα;
Μόλις αντικρίσεις το τεκνό απέναντι, να δεις ένα θαύμα που θα γίνει ΝΑ μετά συγχωρήσεως! :p

next_day είπε...

δεν μπορώ να πιστέψω πιά σε θαύματα....
Φιλί γλυκό!

Τουρνέ στα νησιά είπε...

Με το ζόρι συγκρατούμαι και δεν σχολιάζω, με το ζόρι όμως!
Ok θα σου στείλω mail!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

maistro μου, μου αρέσει πολύ το κριτήριό σου. Και αν κατάλαβα καλά και με περιλαμβάνεις μέσα σε εκείνους που εννοείς καλούς ανθρώπους, κοκκινίζω και σε ευχαριστώ θερμά. Καλό Σαββατοκύριακο!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

stavroula μου, για όλο τον κόσμο να αρχίσουν να χαμογελούν καρδιά μου, για όλους μας, και για μένα, και για σένα και για όλους μας, ειλικρινά. Το 2009 ήταν μια χρονιά που ταλαιπώρησε πολύ κόσμο! φιλιά πολλά

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Savvina, αν αυτό μπορεί να έχει κάποιο αντίκρισμα, προτιμώ να παραχωρήσει την ¨τύχη" μου σε εσάς, περισσότερο θα το χαρώ. Εύχομαι από την καρδιά μου τώρα που σου απαντάω τα πράγματα να είναι ήδη καλύτερα. Πολλά φιλιά και στους δύο!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Eυρύνοε, όμορφα τα λες. Θέλω πολύ να μάθω περισσότερα. Θα σου στείλω e-mail. καλό σας σαββατοκύριακο!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

basnia, σαν τα πολύχρωμα όμορφα ζουμπούλια, έτσι; Τιμή μου που περνάς και αφήνεις τόσο όμορφα σχόλια εδώ, να είσαι καλά! Πολύ καλό Σαββατοκύριακο!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Κακέ μου Λύκε, το σχόλιό σου είναι μια ολοκληρωμένη πραγματεία πάνω στους συμπαντικούς νόμους και φώτισες το θέμα με μοναδικό τρόπο. συμφωνώ απόλυτα.
Καλό σου Σαββατοκύριακο! Και να χαιρόμαστε την γενεθλιάζουσα

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Από μικρό κι από τρελό (τι ωραίο όνομα!), μεγάλο θαύμα δεν ξέρω, αλλά σίγουρα για μένα θαύμα, σε μια πολύ δύσκολη και κάπως ανέλπιδη περίοδο.. Καλό Σαββατοκύριακο και να τα λέμε συχνά!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

DaisyCrazy, πάντα με τη θετική σου ενέργεια και τον καλό σου τον λόγο. Σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου, καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!

Spy είπε...

Συγγνώμη αλλά πως "ξαλαφρώσατε 100 κιλά";
150 είσασταν;

:PPP

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Αχτίδα μου, το ξέρω, η μηνυσιολατρεία και η δικομανία ανθούν στην Ελλάδα, όπου όλοι είμαστε κριτές των πάντων. Κι επειδή και εγώ τον θυρεοειδή μου στην δουλειά τον απέκτησα (αν κι από την σκοπιά του δικηγόρου, όχι του πελάτη, εκεί να δεις βάσανο), ξέρω πώς είναι να ταλαιπωρείσαι δικαστικά. Χαίρομαι πολύ που τελείωσε έτσι αυτή η ιστορία και που του την "έφερε" η ζωή του γείτονά σου. Το επόμενο θαύμα θα είναι όταν κρατήσεις στα χέρια τον εγγονό σου στο σπίτι σου, κι αυτό δεν θα αργήσει να γίνει. Να είσαι καλά μέχρι τότε! Καλή εβδομάδα!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μάγισσα Κίρκη, γιατί, γιατί με χτυπάς εκεί που πονάει; Δεν είπαμε καλό μου δεν έχω τύχη με τους άντρες σε οποιαδήποτε μορφή και σχήμα; Γιατί με παιδεύεις; Αχ βαχ!
Από το 2010 βλέπουμε.
Σκυλότσαρκα καλή θα ήταν παρεμπιπτόντως ο Γονίδης... Ξέρεις τι πανζουρλισμός γίνεται στα μαγαζά που τραγουδάει;
Υ.Γ. Η Άντζι Σαμίου έλεγε κι άλλα ωραία άσματα, όπως το 'Πιο χαμηλά¨. Αλλά η αλήθεια είναι πως ένα από τα τραγούδια της μου άρεσε πολύ. Νομίζω το έλεγαν "Μη φεύγεις απόψες". Πολύ μπουζουκοκατάσταση :p. Ε, ήμουνα μικρή, στην εφηβεία, είχα τις κλειστές μου, κλπ κλπ κλπ
Καλή εβδομάδα αγαπητή!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

next_day, άειντε πάλι, μικρά παιδιά και να μην πιστεύουν σε θαύματα... Σε λίγο θα μας πεις ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης!:P
Γιατί καλό μου δεν πιστεύεις; Ποιος σε πείραξε;
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Spy με τα τρία Α (Αγαπητέ, Ακριβοθώρητε και Απερίγραπτε), αφού ως συνήθως βρήκατε το κύριο σημείο του ποστ, θα σας απαντήσω ειλικρινά: 146,750 γρμ για να είμαστε σωστοί, αλλά τώρα με τη δίαιτα του άπαχου milko το έχω περιορίσει στα 146,370 γρμ. Καλή εβδομάδα!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία, πολλά θαύματα και είπαμε: Έναν παίδαρο νορμάλ!
Χρόνια πολλά!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Κίρκη μου, χαχαχα, ευχαριστώ κι ανταποδίδω κούκλα μου!
Χρόνια πολλά και καλά!