Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Στον 3ο όροφο

Βράδυ Σαββάτου στον 3ο όροφο του Αττικού Νοσοκομείου. Κάνει ψύχρα, αλλά τα παράθυρα στο θάλαμο μένουν μισάνοιχτα για να ανανεώνεται ο αέρας. Στο κρεβάτι 3 κοιμάται ο πατέρας μου. Δεύτερη νοσηλεία από τον Ιούνιο που έκανε το μπαϊ - πας, πέμπτο κατά σειρά νοσοκομείο που "επισκέπτεται" φέτος. Δεν βλέπει καλά, στην πραγματικότητα βλέπει διπλά τα είδωλα και νιώθει τρομερή αστάθεια. Μέσα σε μια στιγμή, βγαίνοντας από το ασανσέρ το μεσημέρι, ένα ξαφνικό τσακ κι έπαθε ό,τι έπαθε. Κι ακόμη δεν ξέρουμε τι είναι.
Κάθομαι σε μια καρέκλα δίπλα του και τον κοιτάζω κοιμισμένο. Κάτω από τη νοσοκομειακή κουβέρτα βρίσκεται ο μοναδικός άντρας στη ζωή μου που αγαπώ και με αγαπά με τόση δύναμη και αγνότητα. Και είναι πάλι τρωτός. Πάλι ευάλωτος. Φοβισμένος, πάω στοίχημα, εκνευρισμένος, αλλά ως συνήθως, είναι καπετάνιος κι ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος το πλοίο και δεν χάνει το θάρρος του. Ρίχνω μια ματιά έξω από το παράθυρο. Έχει θέα πολύ όμορφη, πανοραμική και βλέπω τα χιλιάδες φωτάκια που δηλώνουν την παρουσία ανθρώπων από απέναντι. Δέντρα, συνέχεια δέντρα και απόλυτη ησυχία μέσα κι έξω. Η φύση τουλάχιστον στο Αττικό ησυχάζει. Ενστικτωδώς απλώνω το αριστερό μου χέρι στην παλάμη του που είναι ακουμπισμένη στο σεντόνι. Πιάνει τα δάχτυλά μου και τα σφίγγει δυνατά και δεν ξέρω να σας πω αν είμαι εγώ που δίνω κουράγιο σε εκείνον ή το αντίθετο. Τα μάτια του ακόμη κλειστά, με ρωτάει "Δεν έφυγες ακόμα; Πήγαινε να ξεκουραστείς. Συγνώμη που σας ταλαιπωρώ κι εσάς". Κι εγώ του απαντάω "Δεν έχω πουθενά καλύτερα να πάω. Κοιμήσου εσύ". Χαμογελάει, μάτια κλειστά, κι αποκοιμιέται πάλι. Γλιστράω σαν τον κλέφτη στον διάδρομο και φεύγω. Δάκρυα ατελείωτα τρέχουν κι εύχομαι μέσα μου συνέχεια και συνέχεια "Μη μου ξαναδώσεις ποτέ τίποτα άλλο, μη μου φέρεις τίποτα καλό, ό,τι κι αν σου ζητήσω, μόνο κάντον καλά¨".
Έξω σκοτάδι βαθύ. Με χτυπάει ο αέρας στο πρόσωπο και συνέρχομαι κάπως, έτσι δεν γίνομαι ρεζίλι στο φρουρό στην πύλη.
Πια νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Όμως δεν μπορώ να μην αγανακτώ ρε παιδιά. Δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι "γιατί πάλι;". Δεν είμαι τόσο δυνατή.
Στενόχωρη η ανάρτηση σήμερα, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα γράψω κάτι πιο χαρούμενο. Μέχρι τότε, να προσέχετε τον εαυτό σας. Πολλά φιλιά
Απόψε επιτέλους είχαμε κάποια καλά νέα. Τουλάχιστον η αξονική που έκανε ήταν καθαρή. Τώρα μένουν ένας τόνος εξετάσεις, τον έχει αναλάβει ειδική νευρολογική ομάδα στο Αττικό και σίγουρα θα μείνει μέσα μερικές ημέρες, αλλά τώρα μπορούμε να είμαστε κάπως αισιόδοξη ότι η ζημιά είναι ελέγξιμη και δεν θα επεκταθεί. Τα συμπτώματά του αρχίζουν να υποχωρούν σιγά σιγά. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη που μου δείχνετε και σας την ανταποδίδω. Να είστε όλοι πάντα καλά

58 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

Καλή μου κοκκινοσκουφίτσα ο Θεός να κάνει σύντομα καλά τον πατερούλη σου. Με συγκίνησε αφάνταστα το σημερινό σου κείμενο. Κάθομαι στο γραφείο και δάκρυα κυλούν απ’τα μάτια. Κουράγιο να’χετε όλοι σας και να γυρίσει σύντομα σπιτάκι σας. Προπάντων όμως να είναι γερός και δυνατός!
Φιλιά!

kopria είπε...

Περαστικά εύχομαι.
Μη το βάζεις κάτω. Δυστυχώς η ζωή δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε ελαστική με τα συναισθήματά μας.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothea μου, συγνώμη που σε έκανα να βουρκώσεις. Είναι που κι εγώ σήμερα ένιωσα την ένταση να σπάει και συγκινήθηκα πολύ. Ευχαριστώ για τις θερμές σου ευχές γλυκιά μου!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Polykarpe, ευχαριστώ πολύ. Δεν το βάζω κάτω, απλώς στενοχωριέμαι. Και χέσε τα συναισθήματα, η ζωή δεν είναι δίκαιη ούτε ελαστική με τους ανθρώπους μας κι αυτό είναι το αισχρό.....

next_day είπε...

Καλή μου Κοκκινοσκουφίτσα,
μην λυπάσαι...
Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά...
Οι καπετάνιοι πάντα τα βγάζουν πέρα σε όλες τις τρικυμίες.. αλλιώς δεν θα ήταν καπετάνιοι..
Να δίνετε κουράγιο ο ένας στον αλλον...
Σου έυχομαι μέσα απο την καρδιά μου όλα να πάνε καλά!
Σε φιλώ γλυκά και σε σκέφτομαι..

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

περαστικά. να γίνει σιδερένιος!
κουράγιο!

M είπε...

Περαστικά και καλή δύναμη, καμάρι μου. Να τον προσέχεις και να προσέχεις κι εσύ. Φιλιά και ευχές.

maria είπε...

κορίτσι μου γλυκό..
θυμάσαι που μου έγραψες στο ποστ μου για τη γιορτή του πατέρα, πως θα ήθελες κι εσύ να γράψεις κάτι τόσο εμπνευσμένο?
μόλις το έκανες.. και μάλιστα πολύ καλύτερα από εμένα..

πολλά πολλά φιλάκια και περαστικά. σε σκέφτομαι.

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Κοριτσάκι,
όλα θα πάνε καλά! Δύναμη και κουράγιο χρειάζεται και θα το ξεπεράσετε και αυτό. Η ζωή έχει από όλα. Και χαρές και λύπες, δυστυχώς. Μια δυσκολία είναι και εύχομαι να περάσει γρήγορα. Θα γυρίσει στο σπίτι δυνατός και υγειής, θα δεις. Εδώ είμαστε για ότι χρειαστείς. Φιλιά πολλά πολλά!

maria είπε...

ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΟΥ

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ,ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ.ΝΑ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΜΙΚΡΗ.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Καλή δύναμη καλό κουράγιο και γρήγορα να γίνει καλά.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΤΕΙ ΠΑΛΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

Tzeve είπε...

και γω που ήθελα να σε πειράξω...υπομονή και περαστικά...

Ανώνυμος είπε...

Μεσα απο την καρδια μου ευχομαι ολα να πανε καλα και να βγειτε γρηγορα απο εκει κι ο μπαμπας σου να ειναι καλα.Σε νιωθω πολυ καλα ξερω πως ειναι να μη θες να φυγεις απο κοντα του και ξερω πως ειναι να φευγεις και τα ματια να τρεχουν...

Dorothy είπε...

Καλή και γρήγορη ανάρρωση στον μπαμπά σου και δύναμη και υπομονή σ'εσένα! Ολα θα πάνε καλά! Θα περιμένουμε σύντομα να μας ξαναγράψεις ευχάριστα νέα :)

nellinezi είπε...

Kράτα γερά μικρή ....

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Μες απ την ψυχή μου, εύχομαι τα καλύτερα για τον μπαμπά σου. Έχω κι εγώ πατέρα που υποφέρει από καρδιά και σε καταλαβαίνω....μακάρι ειλικρινά να πάνε όλα καλά και να γυρίσει σύντομα σπίτι σας μην μου στενοχωριέσαι!! :(

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Το να πω πόσο με έχετε συγκινήσει και στηρίξει όλοι με τα σχόλιά σας, είναι πολύ λίγο. Ωστόσο, σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

next_day, το ότι μας σκέφτεσαι όλους ειδικά αυτή τη στιγμή με τιμάει και με ζεσταίνει. Σε ευχαριστώ πολύ για τα από καρδιάς λόγια σου!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

ΠΙΠι, αφού μου μιλάς ακόμη, είμαι πολύ τυχερή. Συγνώμη, πέρασα ένα σκατοκαλοκαίρι και αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ευχαριστώ!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

M μου, ευχαριστώ πολύ... τι να σου πω; Με έχεις βοηθήσει πολύ με τη συμπαράστασή σου. Θα στείλω ειδοποίηση για καφέ. Φιλιά!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μαριώ μου Αθηναία πλέον, ευχαριστώ, αλλά το ποστ για τον πατέρα σου είναι υπόδειγμα γραφής και δεν έχει σχέση με όσα γράφω εγώ εδώ υπό το καθεστώς θλίψης. Δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση μικρό μου. Θα σε δω από κοντά!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

stavroula μου, σε σένα πάλι τι να πω; ένα τεράστιο ευχαριστώ και συγνώμη αν σε έβαλα να θυμηθείς δυσάρεστα γεγονότα. Κι εμείς εδώ είμαστε έχουμε πει, μην το ξεχνάς!
(ΥΓ: Το ξέρω ότι είμαι μέσα!!!!!)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

maria μου, γλυκιά μου, πάντα έχεις ένα λόγο παρηγορητικό. Σε ευχαριστώ ψυχή μου!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Κηπουρέ μου, σε ευχαριστώ πολύ! Κοίτα να δεις σύμπτωση, όταν προχθές πήγαμε στα επείγοντα στο Αττικό, σκεφτόμουν εσάς και το παιδί σας, με τις καλοκαιρινές του περιπέτειες. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά και αυτό θα είναι το τελευταίο!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

JK μου, σε ευχαριστώ. Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί, γιατί τελευταία το κακό έχει παραγίνει και από το Δόξα τω Θεώ πάμε κατευθείαν στο Βόηθα Παναγιά μου!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Λασπολογάκι μου, όχι, μη με πειράζεις, έχω αρχίσει να πιστεύω σε δεισιδαιμονίες. Είδες πώς σε πείραζα εγώ και τι έγινε!!! Το λέω επίσημα κι από εδώ: ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΙΡΑΞΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΣΠΟΤΟΠΟ!!!
(Ευχαριστώ πολύ πολύ...)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

MΑΡΙΑ μου, το να πω ένα απλό Καλώς ήρθες, ειδικά μετά την "επιδρομή" στο μπλογκ σου, είναι λίγο. Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρεις τι σημαίνει για μένα το σχόλιό σου, ειδικά αφού έχεις περάσει τόσα πολλά κι εσύ. Ευχαριστώ!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothy μου, είσαι απίστευτα γουρλού! Ήδη έχω κάποια ευχάριστα νέα και θα κάνω update! Σε ευχαριστώ ομορφούλα μου!!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

nelli μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ. Να είσαι καλά!!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μάγισσα Κίρκη μου, ξέρεις τι άτιμο πράγμα είναι αυτές οι ασθένειες. Αυτή τη φορά μας είπαν ότι έχουν σπάσει πιθανόν κάποια αγγεία στο κεφάλι. Μένει να εκτιμήσουμε το μέγεθος και την αιτία της ζημιάς. Γιατί ζημιά σίγουρα έχει γίνει. Σε ευχαριστώ πολύ και κουράγιο και σε σένα μικρό μου!!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Το χρυσό ΠιΠι είπε...

είδες? στο είπαμε εμείς! όλα καλά θα πάνε!

next_day είπε...

Κάτι είδα για ευχάριστα νέα...
Όταν βρείς χρόνο, ενημέρωσε μας..
Σε σκέφτομαι!
Καλημέρα!

DaisyCrazy είπε...

καλή μου μη ζητάς συγνώμη! είναι πολύ όμορφο που το δυνατό κι αληθινό συναίσθημα έχει την ικανότητα να διαπερνά χιλιόμετρα, συνδέσεις, σέρβερ κι άλλα πολλά και να φτάνει στους αναγνώστες σου :)

πουαντερι είπε...

Γλυκια μου κοκκινοσκουφιτσα ευχομαι να ειναι ολα καλα!!
Μολις τωρα το πηρα ειδηση και στεναχωρεθηκα πολυ.
Μην μαραζωνεις ομως ο Θεος ειναι παντα καλος με τους καλους και θα γινει συντομα καλα θα δεις!!!
τΙς ΘΕΡΜΟΤΕΡΕς ΕΥΧΕς ΜΟΥ ΣΤΟΝ μπαμπακα!!!!

YO!Reeka's είπε...

μακάρι να πάνε όλα καλά με τον μπαμπά σου! να έχεις πίστη στην επιστήμη ;)

Vassilis είπε...

εύχομαι όλα να πάνε καλά. Όσο και να μας στεναχωρούν αυτές οι στιγμές κάποια στιγμή άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερα έντονα θα τις περάσουμε.
Καλή δύναμη:)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο μπλόγκ σου. Η σκηνη με το χεράκι του μπαμπά σου μου έφερε στο μυαλό μια ανάλογη σκηνη με τον δικο μου μπαμπά και με άγγιξε πολύ.Ευχομαι να είσαι πάντα καλά και εσύ και εκείνος και να εκφράζεται την αγάπη σας ο ένας στον άλλο με τους δικούς σας μυστικούς τρόπους. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την τυχαία γνωριμία. Αγγελική.

Fidget Rainbowweb είπε...

Περαστικά... Θεώρησε δεδομένες τις ευχές και τις προσευχές μου για γρήγορη ανάρρωση

Δημιουργία είπε...

Αχ βρε κοριτσι μου, το ενα πανω στο αλλο.Μη στεναχωριεσαι, θα περασει και αυτο.Κανε υπομονη και κουραγιο.Περαστικα στον μπαμπα σου, καλα αποτελεσματα απο τις εξετασεις του και γρηγορη αναρρωση.Καληνυχτα και ολα καλα θα πανε.

Μάτα είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα μου,σε καταλαβαίνω αποόλυτα.Τα ίδια πέρασε κι ο πατέρας μου κι αυτό που με σκότωνε κάθε μέρα ήταν το ότι δεν μπορούσα να είμαι εκεί,δίπλα του...Εσύ μπορείς όμως και να είσαι σίγουρη πως η αγάπη σου θα τον βοηθήσει να ανεβεί έστω και ψυχολογικά. Εύχομαι να πάνε όλα προς το καλύτερο γλυκειά μου.
Κια μιά συμβουλή:Κλάψε όσο μπορείς κι ελεύθερα,το κλάμα ελευθερώνει και λυτρώνει κάπως το βάρος της ψυχής μας.
Φιλιά και καληνύχτες!

Matriga είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα, λυπάμαι πολύ για τον πατέρα σου. Πέρασα από το blog της φίλης μου της Σαββίνας και είδα το link σου. Σε θυμήθηκα και πέρασα, αλλά δυστυχώς δεν περνάς δύσκολες στιγμές.
Σε καταλαβαίνω, γιατί τα έχω περάσει και γω με τον πατέρα μου και δυστυχώς ακόμη στα νοσοκομεία τριγυρνάμε...

Εύχομαι από την ψυχή μου καλή ανάρρωση για τον πατέρα σου και καλή δύναμη, για σένα και τους δικούς σου.
Σου προσφέρω το λουλούδι της ψυχής μαζί με τη προσευχή μου για την υγεία του πατέρα σου.

http://2.bp.blogspot.com/_IFFvRcF3JGg/SrPVW05h_DI/AAAAAAAAB-0/zvL7446iX1c/s1600-h/648005nw8134egz3.gif

Καλό κουράγιο...

Αννα είπε...

Για το μπαμπα σου ευχομαι
μόνο υγειά και γέλιο
και η ευτυχια να γενει
στο σπιτι σας θεμελιο...

Ευχομαι ολα να πανε καλα και ο μπαμπας σου να αναρρωσει πληρως...Να ειναι περαστικά όλα και να τον εχεις διπλα σου για πολλα πολλα χρονια

theorema είπε...

Θα γίνει καλά ο μπαμπάς σου. Το ξέρω. Θα το δεις!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Πιπίτσα μου, να είσαι καλα!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

next_day, γλυκειά μου, ό,τι έγραψα ισχύει ακόμη. Καλυτερεύει, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε την αιτία του προβλήματος. Φιλιά!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothea, το συναίσθημα χρειάζεται και τους κατάλληλους δέκτες για να γίνει αντιληπτό:))) Να είσαι καλά!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Πουαντερί μου, σε ευχαριστώ πολύ για το θάρρος που μου δίνεις. Να είσαι καλά και μόλις αδειάσω λίγο, θα ξαναρχίσω κι εγώ να σε επισκέπτομαι πιο συχνά, γιατί νιώθω ότι έχω χάσει επεισόδια!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Yo!reeka, τόσον καιρό σε διαβάζω και απολαμβάνω, αφήνω και κάποιο σχόλιο πού και πού, και τώρα που έρχεσαι από τα στέκια μου, να σε ποτίζω πίκρα, δε λέει. Ελπίζω να τα ξαναπούμε πιο χαρούμενα. Έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη, ελπίζω εκείνη να δείξει την ανάλογη ευγνωμοσύνη και να κάνει καλά τη δουλειά της. Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες κι άφησες ευχές!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Vassili, είναι μόνο που κάποια πράγματα, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο τα γνωριζουμε και τα έχουμε αποδεχθεί, όταν τελικά μας χτυπάνε τη δική μας πόρτα, μας ξαφνιάζουν και μας καταβάλλουν. Σε ευχαριστώ πολύ, να χαίρεστε και τις κοράκλες σας!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Αγγελική μου, καλωσήρθες και χάρηκα κι εγώ πολύ που ήρθες από εδώ κι άφησες τόσο τρυφερό σχόλιο. Σε παρακαλώ να ξαναπεράσεις σύντομα!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Fidget, ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τον γλυκό τρόπο που γράφεις. Να είσαι καλά

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Δημιουργία μου, σε ευχαριστώ. Αυτό το ένα πάνω από το άλλο είναι που μας έχει κάνει ράκη. Από το ζήτω στο όχι ρε γαμώτο. Μας έχει καταβάλλει λίγο, αλλά θα συνέρθουμε. Να είσαι καλά!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Mάτα μου, ανατρίχιασα όταν σκέφτηκα την εικόνα που περιέγραψες. Εδώ εγώ που είμαι δίπλα του και νιώθω τόσο αβοήθητη, δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωθες εσύ που ήσουν τόσο μακριά. Έχεις πολύ κουράγιο. Μακάρι να αποκτήσω κι εγώ το μισό δικό σου... Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Φιλιά πολλά!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

matriga, χαθήκαμε κυρίως από τότε που είδα ότι διέγραψες κάποια σχόλιά σου σε παλαιότερα ποστ μου. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου κι εύχομαι κι εγώ ο πατέρας σου να είναι καλά.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Α ρε Αννούλα μου, πόσο με γλύκανες! Να είσαι καλά κυρα - δασκάλα μου!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

theorema, μου έδωσες πολλή δύναμη. Σε ευχαριστώ. Ντρέπομαι κιόλας λίγο, γιατί νομίζω οτι δεν έχω μπει ποτέ στο μπλογκ σου. Τώρα όμως θα το κάνω, για να μπορώ να σου γράψω κάτι εξίσου δυνατό και ευεργετικό αν μπορέσω. Από την καρδιά μου σε ευχαριστώ και να ξανάρθεις, θα έχουμε και πιο χάι χούι Θεού θέλοντος και ιατρού επιτρέποντος!