Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Ενδιαφέρον

Πριν από λίγο, μπήκα στο in.gr και βρήκα αυτή την είδηση, την οποία παραθέτω αυτούσια:
"Τα ιστολόγια (blogs) δεν υπάγονται στο νόμο περί ηλεκτρονικού τύπου. Αυτό έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης με την υπ’ αριθ. 44/2008 σε δίκη που αφορούσε υπόθεση προσβολής της προσωπικότητας μέσω ιστολογίου.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το δικαστήριο προχώρησε -για πρώτη φορά στα σύγχρονα δικαστικά χρονικά της χώρας- στον ορισμό για την έννοια και τη φύση των ιστολογίων, αναγνωρίζοντας την ελευθερία της έκφρασης που συνεπάγεται «η διαδραστική τους φύση και η συνδιαμόρφωση του περιεχομένου τους από τους αναγνώστες με την ανάρτηση σχολίων».
Επίσης αναγνώρισε ότι η ανωνυμία των ιστολόγων δεν αναιρεί το χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου, «διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο», αλλά και την αναλογική εφαρμογή του νόμου περί Τύπου προκειμένου να καλυφθεί το «κενό νόμου».
Με βάση την ίδια απόφαση, θεωρείται πως «μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας».
Τέλος το δικαστήριο έκρινε ότι η εταιρία που παρέχει τον διαδικτυακό χώρο δεν έχει ευθύνη για όσα δημοσιεύονται στα ιστολόγια την τεχνολογική πλατφόρμα των οποίων παρέχει στους χρήστες.
Η απόφαση δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο νομικό περιοδικό «Αρμενόπουλος», αλλά και στο blog Infromation Law".
Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και το ανάρτησα για να το διαβάσουμε. Θα ψάξω να βρω την απόφαση και αν καταλάβω κάτι παραπάνω, θα σας το μεταφέρω. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η ιστορία θα έχει και δικαστική συνέχεια...
Καλό σας βράδυ. Συγνώμη που σας έπρηξα σήμερα.

11 σχόλια:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Πόσα ακούμπησε η εταιρία που φιλοξενούσε το ιστολόγιο, στον εισαγγελέα; Αναρωτιέμαι.....

kakos lykos είπε...

Αυτή η ιστορία πάντως δημιούργησε νομικό προηγούμενο, έτσι αν στο μέλλον φτάσουν στα δικαστήρια ανάλογες υποθέσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την γραμμή υπεράσπισης, σαν στοιχείο, που μπορεί να οδηγήσει σε θετική έκβαση της υπόθεσης. Εγώ έτσι κατάλαβα πάντως από αυτό που διάβασα, εσύ σαν νομικός Κοκκινοσκουφίτσα τι πιστεύεις γι'αυτό;

Dorothea είπε...

όντως ενδιαφέρον.. αλλά... καλύτερα να μην ασχολούνται για ελευθερία ή μη.. γιατί εμένα μου μυρίζει προσπάθεια χειραγώγησης... ας αφήσουν και κάτι αληθινά ελεύθερο επιτέλους!! αμαν πια!

Polykarpos είπε...

Δες το στο Elawyer, έχει καλό άρθρο

XRYSOULA είπε...

Και η mati συνεχίζει απλώς να προσβάλει........
Δες την συνέχεια και κρίνε μόνη σου.

αχτίδα είπε...

@ κι αυτό που είπε ο kakos lykos πιστεύω οτι είναι σωστό, κάτι τέτοιο νομίζω χωρίς να είμαι ειδική.

τα παπούτσια της Dorothy είπε...

Ο λαός απαιτεί νέα Κοκκινοσκουφιτσοανάρτηση! :)

Dorothea είπε...

Ο λαός απαιτεί νέα Κοκκινοσκουφιτσοανάρτηση! :)

Συμφωνώ με τη Dorothy και επαυξάνω!! Που χάθηκες βρε παλιοκόριτσο?

kakos lykos είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα όταν μπεις πέρνα και από το blog μου σε περιμένει βραβείο.
Και βάλε νέα ανάρτηση, τα δάκτυλά μου κόλλησαν σε ιστό αράχνης!!!!

:PPPPPPPPPPPP

:))))))))))))

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

she 'll be back!

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色