Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Αν ήταν όλα ... αλλιώς

Καλημέρα σας φίλοι και φίλες μου. Τι κάνετε; Πώς περάσατε το Σαββατοκύριακό σας; Πήγατε καμία βόλτα το Σαββατόβραδο ή μείνατε σπίτι και είδατε Eurovision; Ή τα συνδυάσατε και πήγατε βόλτα σε άλλο σπίτι για να δείτε Eurovision; Εγώ την παρακολούθησα με παρεούλα και να σας πω, ούτε κρύο ούτε ζέστη, δεν ξετρελάθηκα, ούτε αγανάκτησα, απλώς η συμμετοχή μας μου φάνηκε λίγη και πάλι καλά που πήραμε και την 7η θέση.
Άλλο ήταν όμως αυτό που γέμισε το Σαββατοκύριακό μου. Το Σάββατο το πρωί είναι ημέρα αφιερωμένη στα ψώνια της εβδομάδας από χρόνια τώρα. Το σούπερ μάρκετ που πηγαίνω, τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετήσει κι ένα σταντ με βιβλία και πολλές φορές προσφέρει αξιόλογες προτάσεις. Συνήθως το αποφεύγω να αγοράζω από εκεί βιβλία (νιώθω σαν να ψωνίζω λουλούδια από περίπτερο), αλλά τώρα τσέκαρα ένα βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις Καλέντη, με τίτλο "Αν ήταν όλα... αλλιώς" (Αυτός είναι και ο τίτλος του σημερινού ποστ). Με κέντρισε και το αγόρασα επιτόπου και το εναπόθεσα στο καρότσι μαζί με τα ζαρζαβατικά και το γάλα :)))
Μου άρεσε πάρα πολύ. Μου άρεσε υπερβολικά πολύ, μπορώ να πω. Την Αλκυόνη Παπαδάκη κατά καιρούς την θυμάμαι και την ξεχνάω και πάλι τη θυμάμαι. Σε αυτό το βιβλίο της μου φάνηκαν όλα σε θαυμαστή ισορροπία. Κι αφού το διάβασα, ένιωσα πραγματικά καλύτερα για μένα και για τον κόσμο. Ε, λίγο είναι αυτό;;
Αν σας δοθεί η ευκαιρία, διαβάστε το. Δεν θα πω τίποτα άλλο για την υπόθεση, δεν είναι άλλωστε εκεί το ζουμί για μένα, είναι κυρίως στον τρόπο που πλάθει και χειρίζεται τους χαρακτήρες της η συγγραφέας. Και για να πάρετε μια ιδέα, ορίστε μερικές φράσεις από τον περιγραφή στο οπισθόφυλλο: "Αν.... Αν.....
Αν ήταν όλα .... αλλιώς!
Μα τότε, πώς θα ξεχωρίζαμε το φως που κλείνουν μέσα τους τα φύλλα της παπαρούνας";
Φιλιά πολλά!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και το σουπερ μάρκετ που ψωνίζω εγώ "καλαθάκι της κοκκινοσκουφίτσας" εχει βάλει στάντ με βιβλιαράκια, κι εγώ ειχα τις "ανηχυχίες" μου ως προς την αγορά βιβλίου απο σουπερ, δηλαδή σε λίγο μόνο τα σουπερ θα υπάρχουν κι οι κινητές τηλεφωνίες, αλλα ενα "σημειολογία της καθημερινής ζωής" του έκο το χτυπάω ετσι , για νάχω κατι να διαβάζω....
Εχω βάλει ομως κι αλλους ψηλούς στόχους στη ζωή μου!
Σκέφτομαι να πετάξω το μισό σπιτι!
Ως σαβούρα.
dirtyoldwoman

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dirtyoldwoman, πας σε σούπερ μάρκετ που έχει και βιβλία του έκο; Τον σεβασμό μου.... Εδώ στην Αθήνα αυτό το φαινόμενο δεν το έχω ακόμη πετύχει. Εκτός κι αν δεν πάω στα σωστά σουπερ μάρκετ..... :(((((
Όταν θα πετάς το μισό σπίτι, ειδοποίησέ με τη ρακοσυλλέκτρια να έρθω να βοηθήσω. Χάρη θα μου κάνεις. Κατά σύμπτωση, εμένα μου λείπει μισό σπίτι.
Μπράβο για την αποφασιστικότητά σου. Σου εύχομαι κι εις ανώτερα. Φιλιά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σαν την παπαρούνα μοιάζεις
όλο χρώματα αλλάζεις

Notis

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Notis, μεγάλη μου τιμή που καταδέχθηκες το φτωχικό μου! Μη χάνεσαι βρε!!!

XRYSOULA είπε...

Δεν έχει σημασία που βρίσκεις και αγοράζεις τα βιβλία.Το θέμα είναι να μπορείς να τα διαβάσεις ευχάριστα και να μην σε κουράζουν.

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Είμαι και γω τις απόψης ότι δεν έχει σημασία από που αγόρασες ένα βιβλίο, σημασία έχει τι βιβλίο πήρες και αν το διάβασες. Έχω αγοράσει τα περισσότερα βιβλία μου από πάγκους σε υπαίθριες εκθέσεις, σε στοκατζίδικα και από πάγκο από μικροπωλητή.... Στα πιο απίθανα μέρη μπορεί να βρεις ακόμα και Σαίκσπηρ.... Καλό βράδυ!

Dorothy είπε...

Είναι καλό, ε? Το έχω στη λίστα με τα "προσεχώς" , μου αρέσει η Παπαδάκη. Οσο για το σούπερ μάρκετ, αυτό που πηγαίνουμε έχει ένα φοβερό βιβλιοπωλείο (όχι σταντ, βιβλιοπωλείο κανονικότατο), ενημερωμένο και γενικά ό,τι πρέπει για να χαζεύω όταν οι υπόλοιποι διαλέγουν ντομάτες, πατάτες και λοιπά ζαρζαβατικά (κι εγώ υποτίθεται ότι έχω πάει μαζί για να βοηθήσω, χαχαχα!) Φιλάκια πολλά!

DaisyCrazy είπε...

καλή φάση να παίρνεις βιβλίο από το σουπερμαρκετ μαζί με τα ζαρζαβατικά και το γάλα! σημασία δεν έχει από που το παίρνεις το βιβλίο αλλά αν σου αρέσει όταν το διαβάσεις.
την έχω διαβάσει στο παρελθόν την αλκυόνη παπαδάκη και θυμάμαι ότι μου άρεσε ο τρόπος γραφής της άρα θα το έχω στα υπόψη αυτό το βιβλίο :)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Χrysoula μου, καλησπέρα. Ναι, τα βιβλία είναι που μετρούν τελικά, αλλά δεν είναι πολύ καλύτερη η ατμόσφαιρα ενός βιβλιοπωλείου και μάλιστα όχι τόσο των πολύ μεγάλων τύπου Public, αλλά εκείνα τα συμμαζεμένα τα συνοικιακά;; Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια για την κόρη σου!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

stavroula, μου αρέσει πολύ να ψωνίζω βιβλία από στοκατζίδικα! Έχω ντάνες τέτοιες στο σπίτι, σε σημείο που σε λίγο δεν θα χωράω εγώ στο δωμάτιό μου και θα μετακομίσω για να βολεύονται τα μυθιστορήματα! Χαχαχα, δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι (όπου χωριάτης, το μυθιστόρημα)!!! φιλιά πολλά!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothy, στείλε επειγόντως mail να μου πεις πού πας για ψώνια πληζ!!! Άνθρωπο θα σώσεις!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothea, ναι, τα βιβλία κάνουν καλή παρέα με το γάλα και τα ζαρζαβατικά ιδίως! Δεν έχω δοκιμάσει με ψαρικά βεβαίως!!!
Καλό ήταν το βιβλίο, έχε το κατά νου. Φιλιά πολλά!!!

kakos lykos είπε...

Βιβλία έχω αγοράσει κατά καιρούς ακόμα και από τα πιο απίστευτα μέρη, μέχρι και μέσα από καράβι την ώρα που ταξίδευα, τι κακό έχει να το πάρεις από σούπερ μάρκετ το βιβλίο; Μειώνεται η αξία του σαν λογοτέχνημα, επειδή στον διπλανό πάγκο μπορεί να είναι οι πάνες;

:)))

Έχεις πρόσκληση για μπλογκοπαίχνιδο :)

Καλό βράδυ Κοκκινοσκουφίτσα

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

kake Μου Lyke, έχεις δίκιο. Μου άρεσε πολύ που αγόρασες βιβλίο μέσα σε καράβι, μου ήρθε η εικόνα να ταξιδεύεις πάνω στο νερό και να διαβάζεις παράλληλα, πολύ ωραίο ακούγεται. Όχι, δεν μειώνεται η αξία από αυτό, απλώς τα βιβλία είναι πιο ωραία σε εκθέσεις και βιβλιοπωλεία, τους ταιριάζει πιο πολύ αυτός ο χώρος, νομίζω εγώ δηλαδή. Να χαιρόμαστε τη φίλη μας!!!
Εννοείται πως θα παίξω!!!!

Δημιουργία είπε...

Καλε ελα εκει που παμε εμεις και δεν θα το αλλαζεις μετα το ΣΜ, εχει ο,τι θελεις.Α, εχει πολυ καλο καφε και γλυκα στο καφε του -εκτος απο το βιβλιοπωλειο που εχει ο,τι θελεις.Και τελος εχει καλες τιμες.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Δημιουργία μου, ευχαριστώ πολύ για τη σκέψη σου και της Ντόροθι. Ήδη ενημερώθηκα σχετικώς με λεπτομέρειες και λέω να εκδράμω. Όχι για τα γλυκά, για τη φουκαριάρα τη βιβλιοθήκη μου!!! Φιλιά πολλά