Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Σινεμανία

Να είστε καλά παιδιά μου που με σκέφτεστε κι έχω κι εγώ ένα θέμα για ανάρτηση, διότι τελευταία πολλά πέσανε πάνω μου κι ανάσα δεν παίρνω, έμπνευση δεν έχω, ησυχάσατε να μου πείτε τώρα κι εσείς, ε, τι να κάνουμε, συγνώμη, αλλά επανήλθα. Κι αυτό χάρη στην γλυκύτατη προσκλησούλα της everything53 και την αγενέστατη πρόσκληση του πιπιοχρυσού. Θα παίξουμε το παιχνίδι που λέμε τις 5 πιο αγαπημένες μας ταινίες. Ορίστε οι δικές μου:

1. Οι γέφυρες του Μάντισον - Από τις ελάχιστες περιπτώσεις που μια ταινία είναι ισάξια και ίσως καλύτερη από το βιβλίο από το οποίο προέρχεται



2. Tο σκοτεινό ποτάμι - Ένας Σον Πεν εξαιρετικός, αποκαλύπτει τη στόφα ενός γεννημένου ηθοποιού



3. To πράσινο μίλι - Δεν πολυγουστάρω τον Τομ Χανκς, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι σε αυτή την ταινία ήταν υπέροχος. Τι ωραία ταινία, τι ύμνος στη ζωή!



4. Sleepers. Ένα σενάριο που πολύ θα ήθελα να είχα γράψει εγώ και όλοι οι συντελεστές αστεράτοι


5.
Λάθος έκανα. ΑΥΤΟ το σενάριο θα ήθελα να έχω γράψει εγώ: Ο Κέβιν Σπέισι είναι ιδιοφυία


Θέλω να κλέψω και να πω άλλη μία. Κλασική, αθάνατη, υπεραγαπημένη Τζένη Καρέζη. "Γυρίσατεεεε;;;"


Για περάστε τώρα dorothea, mata, κηπουρέ, fri, maria, σειρά σας! Άντε τη βγάλαμε και σήμερα!!!
,

29 σχόλια:

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Ειδικά η 5η είναι φανταστική!!!! είμαι σίγουρη ότι έβαλες την άσπρη ταινία του Κισλόφσκι! :-P

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Αει μαρή, είχα πρόβλημα στο προσχέδιο, τώρα το διόρθωσα, είσαι ευχαριστημένη; Ενώ εσύ, κουλτουριαροπρόστυχη;;;;

kakos lykos είπε...

Με τον "γλυκό" τον λόγο πάντα στο χειλάκι της η μις δηλητήριο, μην στεναχωριέσαι Κοκκινοσκουφίτσα μου και μην δίνεις σημασία αυτό είναι το γνωστό χιούμορ made in πιπι.

Πιπι η τριλογία του Κισλόφσκι εμένα μου είχε αρέσει πάρα πολύ, κρίμα που δεν ήταν στην πραγματικότητα το Νο 5, αλλά και οι ταινίες που έβαλε η Κοκκινοσκουφίτσα ήταν πολύ καλές όλες!

Σπέραααα :)

Little Hope Flags είπε...

Ο Sean Penn είναι εκπληκτικός! Αν και το Milk δε με ενθουσίασε ιδιαίτερα, οι άλλες ταινίες του που έχω δει είναι τρομερές! Τελικά οι καλύτεροι ηθοποιοί είναι αυτοί που εμφανίζονται λιγότερο στα κουτσομπολίστικα περιοδικά...

Tzeve είπε...

αντε για τους συνηθεις υποπτους να συμφωνήσω αλλα για τις υπολοιπες εχω τις επιφυλαξεις μου...

αφου δεν μας ειπες και την Αλίκη στο Ναυτικό...πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι μάλλον

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Kακό Λυκάκι μου, καλησπέρα!!!! Πολλά φιλιά, μου λείπεις πολύ να ξέρεις! Η Χαρίκλεια τόσο ξέρει τόσα λέει, έννοια σου το γνωρίζω! Δυστυχώς για τον Κισλόφσκι δεν έχω άποψη, διότι ντρέπομαι που το λέω, αλλά ακόμη δεν έχω δει την τριλογία του :((((

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Carina, ο Penn είναι πραγματικά πολύ καλός ηθοποιός. Μου άρεσε πάρα πολύ και το My name is Joe ή Ι am Joe, δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα, που έπαιζε την κόρη του η Ντακότα Φάνινγκ κι αυτός υποδυόταν έναν πατέρα με νοητική υστέρηση. ΑΠΙΘΑΝΟΣ!!! Δεν ήταν καλό το Milk, ε; Εμένα το αντίθετο μου έλεγαν! Ποιος ξέρει, θα τη δω για να αποφασίσω μόνη μου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

AΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Λασπολόγε, ως προς ποιο σημείο έχεις τις επιφυλάξεις σου παιδί μου; Δερβέναγα στα γούστα μας σε βάλαμε δηλαδής; ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ είμαι παιδάκι μου, μου αρέσουν τα έργα που δεν είναι όλο μπράτσα, σπλατεριά και άφατο μυστήριο. ΑΧ, ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑ;!;!; Και το Κλωτσοσκούφι. Απαίδευτε!!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

JK, oυπς!!! Παραλίγο να μου ξεφύγεις! Αλήθεια, εσύ το έχεις παίξει το παιχνίδι; Γιαααα κόπιασε κι εσύ λοιπόν!!!

everything53 είπε...

Από τις επιλογές σου, οφείλω να ομολογήσω ότι έχω δει μόνο την ταινία "πράσινο μίλι", η οποία μου άρεσε πολύ.
Θα φροντίσω κάποια στιγμή να δω και τις άλλες :)

kakos lykos είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα να κανονίσουμε να βρεθούμε, πες, για μεζεδάκια ή για καφέ προτιμάς να βγούμε;

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

everything, παιδί μου, λογικό είναι να μην τις έχεις δει, είναι όλες της γενιάς μου αφού. Πάντως, καλού κακού, προτού ξεκινήσεις να τις δεις, πάρε δίπλα σου ένα μεγάααααλο κουτί χαρτομάντηλα, θα χρειαστούν!!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Κακέ Λύκε, δεν γίνεται να πάμε για καφεδομεζεδάκια, δηλαδή και για τα δύο; Για οργανωθείτε παρακαλώ όλη η αγέλη!!!

Dorothy είπε...

Οι "Συνήθεις ύποπτοι" είναι απίστευτη ταινία, με απίστευτο σενάριο, την έχω δει αμέτρητες φορές. Λοιπόν, ναι είμαι γαϊδούρα, αλλά αυτοπροσκαλούμαι να παίξω κι εγώ :p

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothy, ο μόνος λόγος που δεν σε προσκάλεσα αμέσως εγώ, είναι γιατί ήμουν σίγουρη ότι ήδη σε έχουν προσκαλέσει, αφού κάτι τέτοια τα μυρίζεσαι πριν από μένα! Όχι κυρία μου, δεν αυτοπροσκαλείσαι, σε προσκαλώ εγώ προσωπικά. Παίξε, παίξε!!!
Οι Συνήθεις Ύποπτοι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Fri είπε...

Καλησπέρα :)

Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Θα σε τιμήσω βεβαίως βεβαίως...
Αν και έχω ένα θεματάκι, καθώς ναι μεν βλέπω πολλές ταινίες, αλλά πολύ σύντομα τις ξεχνάω, μπερδέυω τίτλους με υποθέσεις κτλ. κτλ.

Ωραίες οι επιλογές σου, τις έχω δει όλες ή σχεδόν. Και το 'Γυρίσατεεεε' αγαπημένη ατάκα ever ;)

DaisyCrazy είπε...

σε κάποιες συμφωνούμε, οι γέφυρες του μάντισον ας πουμε είναι από τις ταινίες που τις έβλεπα και έριχνα μαύρο δάκρυ. πολύ κλάμα. είχα πλαντάξει! ο σον πεν είναι εξαιρετικός όποου κι αν τον έχω δει. τώρα μου θύμισες το dead man walking τρομερή ταινία με σουζαν σάραντον..
το πράσινο μίλι το έχω διαβάσει σε βιβλίο από τον στίβεν κίνγκ και έχω ενα "κανονα" όταν διαβάσω βιβλίο και μου αρέσει ποτέ να μην το βλέπω σε ταινία όσο και αν ακουστεί πόσο καλή είναι. δε θέλω να χαλάσω τις εικόνες που δημιούργησα με το μυαλό μου όταν το διάβαζα..
όσο για το κάλεσμα.. ανταποκρίθηκα πρωί-πρωί :)
καλημέραααααα

Theogr ο κηπουρός είπε...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Να δω που θα βρω της ταινίες γιατί της εχω ψάξει και δεν υπάρχουν σε κανένα αρχείο!!!. Πάντως κάποια στιγμή θα παίξω.

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Μέχρι το 2014 θα είμαι μέσα και θα βλέπω (μάλλον για 2η ή 3η φορά) τις ταινίες που έχετε ανεβάσει. Μετά ίιιιιιιισως βγούμε για καφεουζοσυνάντηση.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

ΠιΠίτσα μου, εσένα ποιος σε κάλεσε;;;;; :PPPPP Μόνοι μας θα πάμε για ουζάκια. :))))))))))

maria είπε...

χμμμ αν παίτσω θ αναρωτιέστε ποιές στα κομμάτια είναι οι ταινίες. δε βλέπω τόσο χόλιγουντ όσο εναλλακτικό (ευρωπαϊκός και τέτοια)
θα προσπαθήσω να παίτσω όμως να μη σε χαλάσω χατήρι..

M είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα για το Σκοτεινό Ποτάμι, το Πράσινο Μίλι πολύ καλή ταινία αλλά θα προτιμήσω με τα χίλια το Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ του ίδιου σκηνοθέτη, πάλι από βιβλίο του King. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια. :-)

Υ.Γ. Στο τελευταίο μέιλ δεν απάντησα από αμηχανία. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα. :ο)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Έχεις δίκιο Μαράκι μου, ποιος να έχει δει άραγε το Kill Bill; Πολύ ανεξάρτητος ευρωπαϊκός κινηματογράφος :PPPP. Όλες οι ταινίες που αναφέρεις είναι ωραίες και ξεχωριστές, αν και δεν τις έχω δει όλες. Θα πάω να σε σχολιάσω κι από τη γειτονιά σου.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μ, άμα ρωτήσεις τον Λασπολόγο θα σου εξηγήσει ότι είμαι πολύ παρεξηγησιάρα!PPPP (Βέβαια κι αυτός το θεματάκι του το έχει, αλλά τέλοσπάντων). Επομένως, πρέπει να απαντήσεις στο mail, πρέπει (Πλάκα κάνω, αλλά το εννοούσα για να είμαι εντάξει). Παρόλο που την ταινία που αναφέρεις την είχα καιρό στο μάτι, τελικά δεν την έχω δει ακόμη. Τώρα όμως είναι ευκαιρία να την τιμήσω. Τα λέμε!!!

K@terin@ είπε...

Έχω δει τις γέφυρες του Μάντισον στο σινεμά και έχω διαβάσει και το βιβλίο πριν δω την ταινία , έκλαψα και με τα 2 αλλά νομίζω οτι προτιμώ το βιβλίο.
Και όλες τις άλλες τις έχω δει , μου άρεσε πάρα πολύ ο Κεβιν στην συγκεκριμένη ταινία και για τον Σον Πεν έχω μόνο να πω τα καλύτερα!!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Πράσινο Μίλι.... Σον Πεν.... Κέβιν Σπέισι... το είπα εγώ, γιατί μόνο πέντε??????????

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Katerinio, να σου πω, με τις γέφυρες του Μάντισον, δεν μπορώ να αποφασίσω. Πότε μου φαίνεται καλύτερο το βιβλίο, πότε η ταινία. Δεν ξέρω. Τώρα τείνω προς την ταινία. Φιλάκια!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Εμ Stavroula μου, το 'πες εσύ, δεν το' πες;;; Κι οι δικές σου επιλογές μου άρεσαν πολύ!!!