Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ωδή στην ταβανοθεραπεία

Πριν λίγο, έλεγα στη dorothy πόσο θαυμάζω τους ανθρώπους όπως η μαμά της (Δημιουργία), που είναι αεικίνητη και ασχολείται με τόσα πολλά και ωραία χειροτεχνήματα. Εγώ δεν έχω καμία τέτοια έφεση ρε παιδί μου, είμαι πολύ μαχμουρλού και έχω και τέσσερα αριστερά χέρια (δύο τα πάνω άκρα και δύο τα κάτω, μεγάλη ιστορία). Έχω και μια εκ φύσεως ροπή στην τεμπελιά. Όπερ και πιστεύω ότι η ταβανοθεραπεία είναι πολύ ωφέλιμη για τον οργανισμό, αλλά συνάμα και παρεξηγημένη. Ορίστε λοιπόν δέκα καλοί λόγοι για να επιδοθεί κανείς σε αυτό το σπορ:
1. Είναι και ατομικό και ομαδικό άθλημα, ανάλογα αν μας κάνει κέφι να είμαστε μόνοι ή με φιλαράκια ή το έτερο ήμισυ παραδείγματος χάριν
2. Δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός, η πυζάμα ή οποιοδήποτε καθημερινό ρούχο που ήδη υπάρχει στην ντουλάπα μας κι ένα στρώμα αρκούν
3. Είναι σπορ παντός καιρού. Μπορούμε να ταβανοθεραπευόμαστε με ζέστη ή κρύο, με βροχή ή λιακάδα
4. Είναι καθαρό σπορ. Δεν λερώνει καθόλου, αφού δεν χύνεται καθόλου ιδρώτας και δεν υπάρχουν τερέν, γήπεδα ή γρασίδια στη μέση (δεν χρειαζόμαστε και αφροντούς ή απορρυπαντικό μετά)
5. Είναι και πολύ οικονομικό. Ο καθένας, είτε έχει εισόδημα 700 είτε 700.000 ευρώ το μήνα, είναι κατάλληλος υποψήφιος για ταβανοθεραπεία
6. Μας κρατά μακριά από επιβλαβείς και φθοροποιούς συνήθειες, όπως η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης ή ατελείωτων dvd, το υπερβολικό κάπνισμα ή ποτό, το μπλόγκινγκ (σε μένα τα λέω, ακούω;;;), η χαρτοπαιξία, η πολυφαγία και ούτω καθεξής
7. Ηρεμεί πνεύμα και σώμα και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την γέννηση καταπληκτικών εμπνεύσεων και καινοτόμων ιδεών. Προάγει δηλαδή και την παραγωγικότητα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε οικονομική ευρωστία (αγνοείστε το αυτό, ήμουνα αφηρημένη όταν το έγραφα)
8. Με τακτική εξάσκηση, ο εγκέφαλος μπορεί να φτάσει σε ανώτερα επίπεδα ζεν, με αποτέλεσμα να προσπερνά όλα εκείνα τα μικρά και ασήμαντα που μας ταλανίζουν κάθε ημέρα, π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΙΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, κλπ κλπ κλπ. Μέχρι το επόμενο πρωί που θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας.
9. Είναι αθόρυβο σπορ, εσωτερικού χώρου, που δεν ενοχλεί τους γείτονες, ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό ειδικά όταν ζούμε σε πολυκατοικίες
10. Αν ταβανοθεραπευόμαστε με συνέπεια και συνέχεια, είναι δυνατόν να προλάβουμε να παρατηρήσουμε αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες εκπλήξεις, π.χ. μπορούμε να εντοπίσουμε εγκαίρως σκασίματα, γδαρσίματα, ρωγμές στο ταβάνι μας, που επιδιορθώνονται με μικρό σχετικά κόστος για την τσέπη μας, σώζοντας έτσι το σπίτι μας ή ακόμη σε ακραίες περιπτώσεις την ζωή τη δική μας και ίσως και της οικογένειάς μας. Αυτομάτως γινόμαστε και ήρωες και απολαμβάνουμε τα σχετικά προνόμια.

Ατράνταχτα επιχειρήματα, δεν συμφωνείτε; Γράψτε μας τη γνώμη σας, αν θέλετε.
Ευχαριστώ και πάλι τη Dorothy, που μου έδωσε την ιδέα για αυτό το ποστ.
Καλό Σαββατοκύριακο!

30 σχόλια:

Dorothy είπε...

Εύγε τέκνο μου,είσαι γρήγορη και θανάσιμη! Πότε τα λέγαμε, πότε το σκάρωσες το ποστ...!?!? Πάντως η μητέρα-Δημιουργία δεν πτοείται εύκολα και καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες μπας και με ξεκουνήσει λίγο! Φιλάκια πολλά, καλό Σ/Κ.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Nα πεις σε παρακαλώ στη μητέρα Δημιουργία ότι για να υπάρχει ισορροπία στον κόσμο, χρειάζεται και η ταβανοθεραπεία και οι άξιοι εκπρόσωποί της επί της γης! Καλό Σαββατοκύριακο κουκλίτσα!!! Φιλώ σε!!!

maria είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την ταβανοθεραπεια ξεκούραστο και εύκολο σπορ .
Χρειάζεται που και που δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια στην τσίτα θέλουμε και λίγη χαλάρωση .

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Γεια σου Μαριώ μου, τι κάνεις; Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ανεβάσεις ένα ποστ για τη νηστεία και πώς μπορεί να συνδυασθεί με ένα πρόγραμμα αποτοξινωσης για όλες και όλους μας, μέρες που είναι! Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ ομορφούλα!

maria είπε...

Πολύ καλή ιδέα σου . θα γράψω κάποιες συμβουλές για την περίοδο της νηστείας έτσι ώστε να μην βάλουμε κιλά και να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας .

Αν θέλεις κάτι περισσότερο για εσένα ,πες μου να σου στείλω με mail .

kakos lykos είπε...

Ενίοτε δημιουργεί και μία "υπέροχη" κατάκλιση :PPPPP

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχαχαχα.... τι μπορει να σκεφτει ενας τεμπελης για να δικαιολογησει την ξαπλα του! απιστευτο!!! και εγω ετσι ειμαι και παντα αναρωτιομουνα σε τι επιπεδο εχει φτασει η χαζομαρα μου για να δειχνω τετοιο ενδιαφερον στο ταβανι!! :)
καλο σ/κ!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Να σε ρωτήσω κάτι? Ταβανοθεραπεία και με πατούσες να κοιτάνε ταβάνι, γίνεται? Εγώ τη βρίσκω καταπληκτική πάντως και αυτή τη θεραπεία! Να το ψάξεις!!!!

Theogr ο κηπουρός είπε...

Καλησπέρα. Έχω μια πρόσκληση για σένα. Καλό Σαββατοκύριακο

Ανώνυμος είπε...

DOrothy kai Dimiourgia einai mama kai kori?? ela re!! :) ok, moiazane ta blog tous alla den to xa skeftei pote!
oso gia tin tavanotherapeia....einai to pio asfales athlima! o monos kindynos pou yparxei einai na ginei seismos k na s pesei to tavani sto kefali!!xaxaxa!

Δημιουργία είπε...

Ηξερα για πολλές θεραπείες, για ταβανοθεραπεία δεν ήξερα! Εγώ πάλι ξέρω την ψυγειοθεραπεία: ανοίγουμε, καμακώνουμε και στρίβουμε πριν μας πάρουν χαμπάρι, χαχαχα!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Κake Lyke, καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ε, καλά δεν είπαμε κι έτσι. Μέχρι 8 ώρες το πολύ καθημερινά..... Τι, πολύ είναι;;;;

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

di-ne-tou, με πληγώνεις βαθύτατα. Δεν πρόκειται περί απλής τεμπελιάς, μην το ξεπετάμε έτσι, είναι βαθιά και επιστημονικά τεκμηριωμένο άθλημα. Εξ ου και όλοι νιώθουμε μέσα μας μια έξη και μια έφεση στο συγκεκριμένο σπορ. Καλημέρα!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Σταυρουλάκι μου, αν κι έχει περάσει καιρός, την τελευταία φορά που θυμάμαι να είμαι έτσι, όπως περιγράφεις, δεν έκανα ταβανοθεραπεία, άλλο έκανα....)))))))))))))))) Μήπως σε αυτό αναφέρεσαι κι εσύ αγαπητή; Καλή εβδομάδα!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Kηπουρέ μου, καλημέρα και σε ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ επάξια, αν και αμφιβάλλω ήδη για το αποτέλεσμα. Θα δούμε!!!

Fri είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα:)

Είχα παρέα το Σαβ/κο και τρέχαμε πάλι σαν τους τρελούς να κάνουμε σκι, να πάμε εκδρομές κτλ. κτλ. Ωραία πέρασα, πάααρα πολύ ωραία! Μα σήμερα ξύπνησα και νιώθω σα να με δέρνανε όλη τη νύχτα! Μπορώ να έχω μια ταβανοθεραπεία πολύωρη γιατρέ μου?

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Nek, πάντα υποψιαζόμουν ότι έχεις ευγενική καταγωγή, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε: είσαι γνήσιος απόγονος των Γαλατών. Από δω και πέρα θα σε φωνάζω Νekίξ!!!!
Εδώ που τα λέμε πάντως, ο κίνδυνος αυτός στατιστικά πρέπει να είναι μικρότερος από 1:1.000.000, οπότε και πάλι το σπορ είναι από τα πλέον ασφαλή.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Δημιουργία, την καλημέρα μου! Η δική σου θεραπεία είναι σαφώς καλύτερη και πιο ευχάριστη (θα ζητήσω και τη γνώμη της Μαρίας της Σαλονικιάς, που είναι ειδική). Κι εγώ την εφαρμόζω πολύ συχνά, όπως και την περιπτεροθεραπεία: άμα δεν έχω στο σπίτι σοκολάτα, τρέχω στο περίπτερο :PPPPP

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Fri μου, καλημέρα και καλή εβδομάδα και σε σένα ομορφιά μου!!! Βεβαίως μπορείς να έχεις μία, αν και ζηλεύω που περνάς τόσο καλά και δεν θα έπρεπε να σου δώσω, αλλά έχε χάρη που είμαι στις καλές μου. Ορίστε, σου στέλνω μία!!!

next_day είπε...

Απίστευτο!!!! Κάνω ταβανοθεραπεία με τον κολλητό μου και νομίζαμε ότι μόνο εμείς είμαστε!!!!
Τέλειο σπόρ!!!!
Μπράβο βρε κοκκινοσκουφίτσα μου, που έκανες αυτό το ποστ! Μου έδωσες ισχυρά επιχειρήματα!!!
Φιλιά και την καλημέρα μου!!

Μάτα είπε...

Ταβανοθεραπεία και ξερό ψωμί! Αν και έχει καταντήσει σπορ πολυτελείας για τους περισσότερους αλλά παραμένει αχτύπητη.Και με τέτοια επιχειρήματα πως να αντισταθείς!
Φιλάκια και καλή σου εβδομάδα

kakos lykos είπε...

8 ώρες ταβανοθεραπεία;;;;
Χμ! Δηλαδή, έχουμε και λέμε:
8 ώρες ύπνος
8 ώρες δουλειά
8 ώρες ταβανοθεραπεία...
ήδη φτάσαμε το 24ωρο, να φας δεν θες; να πας καμιά βόλτα;, να κάνεις...biiiiiiiiip; να πας προς νερού σου ή γενικά για την ανάγκη σου; να κάνεις καμιά δουλειά στο σπίτι; να βρεθείς με φίλους; όλα αυτά τα υπόλοιπα πότε θα γίνουν; Καλή η ταβανοπεραπεία, αλλά μόνο για τους εισοδηματίες που έχουν περίσσευμα ένα 8ωρο, αυτό της δουλειάς, που δεν χρειάζεται να πάνε, αφού το παραδάκι μπαίνει στη τσέπη τους έτσι και αλλιώς.

Fri είπε...

Ευχαριστώ γιατρέ μου, έδωσα τη συνταγή που μου έγραψες στη δουλειά, ξάπλωσα μια ώρα και σαν να συνήλθα κάπως...

Σε φιλώ! Καλό σου βράδυ :)

DaisyCrazy είπε...

Ταβανοθεραπεία... χμ... καλή ιδέα.. γιατί πρέπει να φοράς ρούχα όμως; Καλοκαίρι ιδιαίτερα καλύτερα γυμνός/ή να πέρνεις και τη δροσιά σαν θεραπεύεσαι.. λέω γω τώρα.

Προσωπικά προτιμώ αποχαύνωση εντός κινούμενου (αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρένο κτλ κτλ) φτάνει να μην οδηγώ. Είναι κάτι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου και σου προσφέρει ουκ ολίγες ονειροφαντασίες μερικές φορές απόλυτα αληθοφανείς.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Next_day, αλήθεια καλό μου; Αχ, ωραία, στο τέλος να δεις που θα γίνουμε και κόμμα με μεγάλη προσέλευση πάω στοίχημα! Καλημέρα!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μάτα μου, χάρηκα που μου δόθηκε από εδώ το βήμα να υποστηρίξω την αγάπη μου στο σπορ! Και τα επιχειρήματα μου προέκυψαν αβίαστα, θα μπορούσα να γράψω άλλα τόσο για ένα τέτοιο ζωτικό θέμα. Τα φιλάκια μου!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

E, Kake Lyke μου, εντάξει, το μάξιμουμ είναι οι 8 ώρες. Δεν μπορεί, όλο και κάποιο Σ/Κ θα περισσεύει για να επιδοθούμε σε ταβανοθεραπεία. Δεν ενδείκνυται βεβαίως για τις καθημερινές, αλλά κι εκεί πάλι για μια ώρα π.χ. δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Ε;;; Εξάλλου εγώ δεν κάνω και το ...μπιιιιπ!!!, οπότε μια δυο ωρίτσες μου περισσεύουν :PPPP

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Fri μου, πάντα στη διάθεσή σου γλυκιά μου! Καλημέρα τώρα!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothea, σας παρακαλώ, μη με κάνετε να κοκκινίζω, είμαι μια μικρή φτωχή Κοκκινοσκουφίτσα :(((. Βεβαίως, όπως εσείς διευκολύνεστε, αρκεί να κλείνετε τις κουρτίνες σας :PPP. Aχ, ναι, και τα λεωφορεία προσφέρονται πολύ για daydreaming. μια φορά όταν είχα πρωτομετακομίσει, είχα πάρει κατά τις 10 το βράδυ το λεωφορείο για να γυρίσω σπίτι και είχα κι εγώ χαζέψει. Φτάνοντας κοντά στο σπίτι, γυρίζει ο οδηγός και με ρωτάει "δεσποινίς, επειδή δεν το ξέρω καλά το δρομολόγιο, θα μου πείτε πού στρίβω;" Λίγο η ονειροπόληση, λίγο που δεν ήξερα καλά το δρόμο, λίγο το σκοτάδι, όλη η περιοχή μας θαύμασε όταν του είπα να στρίψει δεξιά, ενώ έπρεπε αριστερά. Μετά σαν κυρία, κατέβηκα, αποχαυνωμένη ακόμη, και τον άφησα να παλεύει να κάνει όπισθεν στο χωράφι με τα χαμομηλάκι. Μεγάλη γαϊδούρα και αφηρημένη ακόμη μεγαλύτερη!

maria είπε...

πρέπει ν αθλούμαι πιο συχνά τελικά κιουρία κοκκινοσκουφίτσα...