Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Αγάπη

γλυκά μου φιλαράκια,
χθες το βράδυ πίναμε ουισκάκι 15 ετών στο μαγαζί μιας φίλης μετά τη δουλειά(ρουχάδικο είναι - εκεί εμπνεόμαστε να πίνουμε εμείς) και μιλούσαμε για τα γεγονότα των ημερών. και καταλήξαμε σε μια της φράση που μου έκανε κλικ και μου ξελαμπίκαρε τον εγκέφαλο.
είπε "η μόνη αγνή επανάσταση είναι η αγάπη". όπου αγάπη καλή προαίρεση, καθαρή καρδιά, και άλλα πολλά μεταφράζω εγώ. και εγώ αυτό θέλω να είμαι και αυτό θέλω να δίνω. αγάπη. και αν είμαι ακόμη πολύ μακριά από αυτό, θα προσπαθήσω να το φτάσω. όχι για το αντίτιμο, όχι για την ανταπόδοση, αλλά για μένα, γιατί η αγάπη ΕΙΝΑΙ η ίδια η ανταπόδοση.
επειδή τελευταία συφιλιάστηκα πολύ, μάλωσα πολύ, έκλαψα πολύ, θύμωσα πολύ, σκέφτηκα ότι καλύτερος ύμνος για την αγάπη αυτές τις ημέρες θα ήταν να ελευθερώσω την καρδιά μου από όσα την βαραίνουν και να αφεθώ να αγαπήσω πολύ. η αγάπη δεν είναι αδυναμία και αφέλεια όπως νόμιζα κάποτε. η αγάπη είναι δύναμη και όπλο. και αν πού και πού την πατάς, δεν πειράζει, πάλι ανεβαίνεις. οπότε αυτό θα πράξω. θα ξεκινήσω να δίνω και να δείχνω την αγάπη μου από τώρα αμέσως. νιώθω πλέον καθαρή και ανακουφισμένη.
Αν βέβαια τη Δευτέρα συνέλθω, ξαναδιαβάσω αυτό το κείμενο και ντραπώ αφόρητα, να ξέρετε ότι την αναρτησούλα την αποχαιρετάμε. θα πάει στον κάλαθο!
μέχρι τότε όμως, σας ευχαριστώ για την παρέα μας, με τους περισσότερους νιώθω σαν να γνωριζόμαστε καιρό και έφτασα να ανυπομονώ να διαβάσω σχόλιά σας. με συντροφέψατε, με παρηγορήσατε, μοιραστήκαμε απόψεις, νέα, συνταγές (υπέροχες συνταγές) και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι πολύ καιρό. όσο δηλαδή αντέχουμε όλοι.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Και να μια απόπειρα για χριστουγεννιάτικα στιχάκια γιατί έχω τα κέφια μου λόγω εορτών
"Ας είναι τα Χριστούγεννα φέτος τα πιο ωραία
στους μοναχούς να φέρουνε την πιο όμορφη παρέα
να φέρουν στα παιδάκια σας τα πιο μεγάλα δώρα
και στην καρδιά σας η χαρά να μην μετρά την ώρα" (ό,τι έχετε ευχαρίστηση!!)
see you on Monday με άλλη μια συναρπαστική, συγκλονιστική γιορτινή ανάρτηση που αν τα καταλάβω όλα σωστά, θα συνοδεύεται και από οπτικοακουστικό υλικό (ευχαριστώ για τη χείρα βοηθείας!)
Να περνάτε όλοι καλά!!!

12 σχόλια:

Dorothy είπε...

Τον έχεις το στίχο μέσα σου! Ωραίο το ποιηματάκι σου! Καλά Χριστούγεννα!

Δημιουργία είπε...

Καλά Χριστούγεννα, με πολλή-πολλή αγάπη!

Aspa είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα
Εμπνευσμένες οι σκέψεις στο μαγαζί της φίλης!
Να ‘σαι καλά και καλά Χριστούγεννα!

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα:)
Πανέμορφο και πολύ τρυφερό το ποιημά σου Κοκκινοσκουφίτσα :)

Κάτι διάβασα στο post περί οπτικοακουστικού υλικού, δεν γνωρίζω αν είχες ήδη κάποια ενημέρωση για το ανέβασμα video στο blog, αν δεν είχες σου λέω ότι στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι στην περίπτωση της φωτογραφίας:)

Πας σε μία σελίδα που έχει διάφορα video π.χ στο YouTube, πληκτρολογείς να σου ψάξει για ένα video που σε ενδιαφέρει, π.χ "funny animals", σου βγάζει μία λίστα με video, διαλέγεις ένα, το βάζεις να παίζει, τώρα βρίσκεσαι σε ένα παράθυρο που βλέπεις:
Διάφορα πλαίσια, μία μπάρα που μπορείς και εδώ να ψάξεις για κάποιο video,ένα πλαίσιο με σχόλια χρηστών για το video ένα μεγάλο πλαίσιο με το video,δεξιά αυτού του πλαισίου έχει ένα πλαίσιο με σχετικά video σαν αυτό που έχεις διαλέξει να δεις, και τώρα προσοχή...

Ένα μικρό γκρίζο πλαίσιο με το nick του χρήστη που το ανέβασε και 2 μικρά μακρόστενα πλαίσια μεσα του.
Το ένα γράφει URL με την ακριβή δ/νση του site που βρίσκεται το video και το άλλο πλαίσιο γράφει από έξω Embed και μέσα ένα κώδικα, αυτός ο κώδικας είναι το μυστικό και το ζητούμενο στην υπόθεση.
Κάνουμε δεξί κλικ πάνω στον κώδικα τον μαρκάρουμε όλον και copy, μετά τον μεταφέρουμε στο blog μας στο παράθυρο της νέας ανάρτησης εκεί που γράφουμε το κείμενό μας και paste.
Είναι έτοιμο, όταν ανεβάσουμε την νέα μας ανάρτηση το video πλέον θα παίζει.
Καλή επιτυχία :)

Υ.Γ Σε έπρηξα με τα πλαίσια ε;
Δεν φταίω, το παράθυρο του YouTube γεμάτο απο δαύτα είναι.
Πάντως σε όποια ιστοσελίδα μπεις που έχει video θα ψάχνεις να βρίσκεις τον κώδικα Embed και αυτό θα βάζεις στην ανάρτηση.

Πάω να αράξω τώρα γιατί βαρυστομάχιασα, φυσικά δεν έφαγα γαλοπούλα, σαν λύκος που είμαι ξεκοκκάλισα αρνάκι... σούβλας :))))

George είπε...

Μη μπω τη Δευτέρα και δω να λείπει η ανάρτηση θα σε μαλώσω!
Πολύ αληθινά όσα λες και το ποιηματάκι πολύ γλυκό!
Καλά Χριστούγεννα

Theogr ο κηπουρός είπε...

Και αν σου φαίνονται δύσκολα αυτά που σου γράφει ο κακός λύκος, βρες το βίντεο, κάνε copy την διεύθυνση και αντέγραψε την στην ανάρτηση. Και σίγουρα δεν θα διαγράψεις την ανάρτηση. Καλά Χριστούγεννα.

Kwlogria είπε...

Φυσικά και η αγάπη είναι το παν!! Μια χαρά τα λες, να μην πετάξεις τίποτα! Σε φιλώ, να είσαι καλά, χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα να έχεις γεμάτα υγεία!!

Ανώνυμος είπε...

Να αγαπάς κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Τις άνανδρες εποχές που ζούμε που ο καθένας μόνο να φωνάζει για τις κρατικές ατασθαλίες ξεύρει αλλά που δεν νοιάζεται αν του γείτονα καίγεται το χωράφι, μόνο η αγάπη μένει να μερώσει τις χάλκινες ψυχές.
Ν' αγαπάς κάθε πλάσμα, κάθε στιγμή να τη νοιώθεις με όλες σου τις αισθήσεις. Οσο για την αγάπη που δεν σου έχει χτυπήσει τη πόρτα, θα δείς, αύριο θα σου τη χτυπήσει. Γιατί οι γλυκείς άνθρωποι που απλόχερα σκορπανε τη χαρά, πάντα ανταμείβονται με τις πιο ζεστές αγκαλιές.
Χρόνια πολλά με ελπίδα

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Είδα αυτό το βίντεο σήμερα το πρωϊ και αμέσως σε σκέφτηκα
http://www.youtube.com/watch?v=xf9cT2Y7RCw
Καλή χρονιά

maria είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά .Πολύ ωραίες οι ευχές σου.Και εύχομε να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη παρέα .

Olga είπε...

Kαλές γιορτές γλυκιά κοκκινοσκουφίτσα!!

Φιλάκια πολλά!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Αληθινά σας αγαπώ όλους! ειδική αναφορά στον Κακό Λύκο και στη θεία Λένα, που με σκέφτηκαν και έστειλαν τόσο ωραία σχόλια. Σας ευχαριστώ!
Α, και στην Κωλόγρια που τόσο καιρό τη διαβάζω και μου έκανε την τιμή να αφήσει σχόλιο. ευχαριστώ και καλώς ήρθες γριούλα μου!
Να αγαπάτε και να σας αγαπάνε πάντα!