Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ένα λευκό φόρεμα κι η Πανσέληνος

Καλό ιντερνετικό μήνα να έχουμε φίλοι μου! Δηλαδή τι ιντερνετικό; Τρόπος του λέγειν, αφού ο Αύγουστος είναι ο κλασικός διακοπομήνας για όλους εμάς που τρώμε τα νιάτα και την ομορφιά μας στις φάμπρικες και τα γραφεία (κάπου εδώ βγαίνει ο Νίκος Ξανθόπουλος με οκταμελές μπαλέτο να τραγουδήσει για την εργατιά :Ρ).
Εγώ είμαι ακόμη Αθήνα :( λόγω δουλειάς :(. Λέω όμως από Δευτέρα να την κάνω για μερικές μερούλες. Το πού ακόμη παίζεται, καθώς η Άνδρος μας ναυάγησε για φέτος, λόγω πολλών και διαφόρων δυσκολιών.
Λοιπόν τα νέα μου. Βαρέθηκα να δουλεύω και να νυστάζω, να νυστάζω και να δουλεύω. Νομίζω ότι είμαι τσιμπημένη (καλό κακό, θα δείξει, δε λέω τίποτα ακόμη, πάντως η διαδικασία του φλερτ μου αρέσει πολύ). Λαχταρώ σαν τρελή να αγοράσω ένα λευκό μακρύ φουστάνι με ραντούλες και σφηκοφωλιά όπως είναι τώρα της μόδας, αλλά να μη φεγγίζει και να είναι από αξιοπρεπές ύφασμα. Ξέρει κανείς σας να μου πει πού να πάω να το βρω;
Το κυριότερο: ΑΠΟΨΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ! Όπως μας πληροφορεί το in.gr, 81 αρχαιολογικοί τόποι θα μείνουν ανοιχτοί έως αργά για να μπορέσουμε όλοι να θαυμάσουμε αυτό το υπέροχο θέαμα της ολόφωτης, τεράστιας, λαμπερής Σελήνης. Εγώ έχω πάει μόνο μια φορά στην Ακρόπολη για το λόγο αυτό, αλλά θα μου μείνει κυριολεκτικά αξέχαστη. Όποιος λοιπόν θέλει, μπορεί να χαζέψει το βράδυ ένα από τα ωραιότερα θαύματα της φύσης - κατά προτίμηση, αγκαλιά με το έτερον ήμισυ (ώπα, προσκυνώ, έκανα και ομοιοκαταληξία). Εγώ πάντως πρώτη θα στηθώ, καθότι και σαν γνήσια Καρκίνος με κυρίαρχο πλανήτη τη Σελήνη, έχω αναπτύξει κι ένα τελετουργικό. Σε κάθε Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, στις 12 τα μεσάνυχτα ακριβώς, κοιτάζω το φεγγάρι και κάνω μια ευχή. Και πάντα βγαίνει αληθινή. Πάντα.
Φιλιά πολλά!!!
Θα τα πούμε και πάλι πριν να φύγω (ελπίζω)

15 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

καλή κοκκινοσκουφίτσα μου ο έρωτας κάτω από την πανσέληνο είναι όντως μαγικός, αξέχαστος, ανεπαναληπτος!
σαββατο ερχομαι αθηνα αλλα δεν θα προλαβω τους ανοικτους αρχαιολογικους χωρους :(
τεσπα. καλες διακοπες να κανουμε ολοι κι ολες!
καλα να περασεις εκει που θα πας και φυλαξε την ανδρο για αλλη χρονια. εκει θα ναι και θα σε περιμενει!
φιλια!

M είπε...

:-) :-) :-)

Το φορεματάκι που αναζητάς έχω μια αμυδρή εντύπωση που ψιθυρίζει από τα βάθη του αλτσχάιμερ μου ότι το έχω δει επί της Πατησίων, υπολόγισε στις βιτρίνες από Βικτώρια και δώθε, δεν ξέρω αν σε βοηθάω.

Φιλιά!

maria είπε...

Να περασεις τελεια σημερα το βραδυ και να βρεις αυτο το ωραιο φορεματακι.Σου ευχομαι το επομενο καλοκαιρι να πας στην ανδρο με καλη παρεα. Πολλα φιλια απο την συννεφιασμενη θεσσαλονικη.

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

να δεις που στο τέλος θα έρθεις κάμπινγκ να διώχνεις τα κουνούπια.
take care ... χαμένο!

Theogr ο κηπουρός είπε...

Μα καλά στην Ακρόπολη; Να μου έλεγες στο παράθυρο του δωματίου από το έτερον ήμισυ να πω μάλιστα. Ειδικά όταν το φουστάνι φεγγίζει. ( Κηπουρέ έχεις ξεφύγει!!! Το πρώτο μου σχόλιο το άφησα σε άλλη ανάρτηση). Το email το πήρες;

maria είπε...

έχει παντού τέτοια φορεματάκια. τέτοιο έχω κι εγώ αλλά είναι λινό και πράσινο τυρκουάζ βαθύ. είναι πολυ δροσερό και αεράτο. το πήρα από Σέρρες δυστυχώς ή ευτυχώς. και τα uzatis έχουν τέτοια φορέματα αξιοπρεπή.
δυστυχώς δεν είδαμε το φεγγάρ εψές γιατί σκέτο άσπρο δε μαρεσει. το προτιμώ περτικαλί όπως είναι κ μοιάζει με πατατάκι μπάρμπεκιου.
ίσως το δούμε σήμερις!
πολλά φιλάκια μικρή μου!
έλα Σαλόνικα!!!

ria είπε...

αχ, φεύγεις διακοπές, εεεεε????


ζηλεύω!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Dorothea μου, ήσουν Αθήνα το Σάββατο; Κρίμα, ήθελα να σε γνωρίσω. Πότε θα ξανάρθεις;;; Καλές διακοπές κούκλα μου, και σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

M, με γειά μου! ;))) Πότε και πού θέλεις να λάβεις τα ποσοστά σου;;; πάντως η επόμενη αγορά μου είναι ένα βιβλίο που έβαλα στο μάτι. Δεν ξέρω, εσύ που διαβάζεις πολύ, μπας και έχεις ακούσει τίποτα για ένα, rewind το λένε νομίζω;

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

maria μου, πώς πάει η ξεκούραση; Σε ευχαριστώ πολύ πολύ. Κι εγώ εύχομαι του χρόνου να είμαι με τεράστια παρέα, όχι βέβαια ότι περνάω άσχημα και φέτος. Προς Θεού, όλα καλά είναι. Σου εύχομαι να περνάς καλά!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

ΠιΠίτσα, από ντροπή και μόνο θα ερχόμουν. Κι όχι μόνο τα κουνούπια, αλλά και τις μύγες, και τις κατσαρίδες και τις αρκούδες μη σου πω :)))) Πολλά φιλιά!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Kηπουρέ μου, πράγματι πολύ τολμηρό σας βρίσκω και μ' αρέσει. Μην ανησυχείτε, το μεθοδεύω κι αυτό. Ναι, το πήρα το μέιλ. Χίιιιιλια ευχαριστώ και θα το αξιοποιήσω. Το διάβασα το σχόλιό σου στο άλλο ποστ κι αναδρομικά ευχαριστώ πολύ, με συγκίνησες κι εμένα και την αδελφή μου. Πολλά φιλιά κι ελπίζω τώρα να σχεδιάζετε τις διακοπές σας!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

mariw μου, άκου σαν τσιπς μπάρμπεκιου! Αχαχαχα!!! Πάντως κι εγώ το προτιμώ "κόκκινο", αλλά με πιάνει κι ένα δέος όταν το κοιτάω. Το σημερινό μου φαίνεται πιο "φιλικό". Βρε, ελπίζω τελικά να άλλαξες γνώμη, να έβαλες το τυρκουάζ το βαθύ και να πήγες με το Θεολόγη σου για ρομαντζάδα. Φιλιά μικρή! Μπορεί και να έρθω!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

ria μου, καλώς τη και καλώς ήρθες! Διακοπές από Δευτέρα, αλλά ακόμη δεν έχω φύγει, προς το παρόν απολαμβάνω το σπιτάκι μου με ηρεμία και την Αθήνα άδεια. Αχ, δεν συγκρίνεται. Ανακάλυψα ότι αυτό που μου είχε λείψει περισσότερο είναι ο ελεύθερος χρόνος να χαρώ τους δικούς μου και τους φίλους μου κι αυτό όσο μπορώ το αναπληρώνω τώρα. Α, κι υπάρχουν και παραλίες που αξίζουν τον κόπο. Πάντως τώρα διαπραγματεύομαι 5ήμερο στη Σύρο. Φιλιά!

DaisyCrazy είπε...

ναι είχα έρθει δυο μερούλες μόνο. μετά πήγα στις παραλίες της μάνης και πέρασα μαγικά!
αργοπορημένα σου απαντώ ότι δεν ξέρω ακόμα πότε θα έρθω αλλά αν θες να γνωριστούμε θα φροντίσω να στο πω νωρίτερα την επόμενη φορά :)